Holger Rune sikrede karrierens tredje professionelle titel i suveræn stil uden afgivelse af partier i finalen. I den kommende uge deltager Holger i endnu en M15, hvor deltagerfeltet ser ud til at være endnu stærkere

Efter sejren i 2 tiebreaks ved semifinalen ved M15-turneringen Club Megasaray Series 3 i Antalya i Tyrkiet blev 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i Tennisavisens omtale betegnet som kæmpe-favorit til at vinde turneringen.

M15 Antalya: Holger Rune i finale og top 500 efter afværgede sætbolde i begge sæt mod 4. seedet russer

Modstanderen var 19-årige Filip Misolic (AUT), der på sin vej til finalen først havde vundet 3 sikre sejre i kvalifikationen mod spillere, der ikke havde nogen ATP-rangering, og i de 4 første kampe i hovedturneringen var alle hans modstandere udenfor top 900.
Dog hører med i billedet, at Misolic i 1/8-finalen vandt 6-3, 6-4 over Taiyo Yamanaka (JPN), der forinden havde vundet 6-2, 7-5 over 3. seedede no. 342 Ivan Nedelko (RUS), og i kvartfinalen vandt Misolic over 18-årige Flavio Cobolli (ITA), der i starten af året var no. 8 på ITFs juniorrangliste.
I semifinalen vandt østrigeren 6-2, 6-2 over 18-årige Felix Gill (GBR), der i januar var no. 28 på junior-ranglisten.

I finalen blev det dog helt fra start tydeligt, at der er klasseforskel, idet Holger hurtigt bragte sig foran 5-0, efter at Misolic blot havde vundet 3 bolde undervejs – heraf blot et enkelt i Holgers servepartier.
I østrigerens sidste serveparti i 1. sæt var han med til 30-30, inden Holger i løbet af 19 minutter havde sikret sig sættet 6-0.

Da Holger derefter indledte 2. sæt, kom han bagud både 0-30 og 30-40, inden han igen fik fuld kontrol over begivenhederne, og han brød derefter til 2-0 efter 30-40, og da Holger efterfølgende holdt serv ved 40-15 og brød igen til 4-0 ved 15-40, sagde Misolic pænt tak for kampen, mens han pegede på sit ene ben som begrundelse for, at han efter 39 minutter opgav kampen, som derved endte 6-0, 4-0.

M15 Antalya 2020
Foto: Privat

Tennisavisen modtog efterfølgende ovenstående billede med de 2 finalister ved sejrsceremonien, hvor mundbind naturligvis var obligatorisk, samt nogle solobilleder uden maskering.

M15 Antalya 2020
Foto: Privat

Et væsentligt formål med turen til Tyrkiet er – udover at forsøge at vinde titler og rangliste-point – at holde et stabilt højt niveau gennem flere turneringer i træk, og derfor er Holgers mission endnu ikke afsluttet.
Den reelle udfordring bliver således at forsøge at gentage succesen i den kommende uge, hvor deltagerfeltet tilsyneladende er endnu stærkere, da alle deltagere i hovedturneringen ifølge acceptancelisten er højere rangeret end Holger, der var seedet 7 i denne uge.

Den tyrkiske Davis Cup spiller no. 219 Cem Ilkel bliver formentlig atter seedet 1, og blandt de seedede er desuden hans holdkammerat på Davis Cup holdet, no. 318 Altug Celikbilek, der både vandt over Holger og Christian Sigsgaard i Davis Cup opgøret mod Danmark i 2019,
Endvidere deltager Evgeny Tyurnev (RUS), som Holger havde stort besvær mod i lørdagens semifinale.
Alexander Donski, som vandt 1. sæt over Holger i 1/8-finalen, er seedet 1 i kvalifikationen til den kommende turnering i Antalya.

KBs ukrainer Eric Vanshelboim var også tilmeldt i næste uge i Antalya, men da han vrikkede om på anklen ved indslåning før den seneste kamp i Madrid, har han været nødsaget til at melde afbud, men han håber at blive klar til at spille igen den efterfølgende uge.

Da de 10 optjente point til ATP-ranglisten først tilføjes med en uges forsinkelse, vil Holger først næste mandag den 14. december avancere til en placering omkring no. 470-475.
For at passere top 450 kræves, at Holger også vinder titlen i næste uge.

Forrige artikelM15 Antalya: Holger Rune i finale og top 500 efter afværgede sætbolde i begge sæt mod 4. seedet russer
Næste artikelTV-rettigheder til WTA-tennis i 2021 fortsat uafklaret
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.