Tennis er en populær sport og foruden det høje, professionelle niveau, som vores danske spillere kan præstere, så byder Danmark også på mange små, men ambitiøse og spændende klubber med medlemmer, der brænder for sporten og alle dens mange facetter.

Én af de klubber ligger i Syddanmark ikke langt fra den dansk-tyske grænse. Med 1300 år under de ujævne brosten er Ribe Danmarks ældste by. Den tidligere vikingstad nød godt af den gunstige placering lige ved vandet og blev hurtigt en blomstrende handelsby.

Ribes historie er ligeså farverig, som husene er skæve, og kan udover vikingerne også fortælle om hekse, spøgelser, handelsmænd, og Dronning Dagmar, som døde i Ribe. I baghaven ligger det smukke Vadehav og du kan besøge Slotsbanken, Vikingemuseet og Vikingecenteret, hvor du kan opleve en autentisk gengivelse af livet i vikingetiden og se, hvordan vikingerne levede, hvad de spiste og hvad de brugte deres tid på.

Vidste du for eksempel, at de gamle vikinger elskede at spille fodbold og kaste med terninger? Du kan også booke en spøgelsestur med den gamle vægter ned gennem den korte, men smukke gågade, og opleve den vidunderlige stemning til lyden af de brusende sluser.

Selve midtbyen er charmerende, men det er stopper ikke der.  Hvis du følger det gennemførte stisystem ud af byen, så finder du Fritidscenteret beliggende fredeligt mellem vuggende træer og bløde grusstier og omme bagved ligger tennisbanerne stille hen ved siden af fodboldbanerne.

Lige nu er der stille for banerne er blevet lukket ned for i år. En begivenhed, der bærer vidne om sammenholdet og fællesskabet i klubben. Der var nemlig mødt så mange op for at hjælpe med at lukke ned, at der næsten ikke var proviant nok!

Det er et gennemgående træk både i byen generelt og klubben i særdeleshed: sammenholdet er stærkt og der bliver støttet op om de forskellige arrangementer og initiativer og folk møder talstærkt op, når der bliver holdt julefrokost, sommerfest og diverse andre sociale begivenheder. Selvom banerne nu er lukkede for vinteren, så mødes medlemmerne i stedet til skumtennis inde i hallen.

En klub med mange facetter

Klubben i Ribe har medlemmer i alle aldre og på alle niveauer og hvor nogle spiller på hyggeplan eller for at lære, så spiller andre med i forskellige turneringer rundt om i landet. Klubben har blandt andet et førstehold i Serie 1 og spiller med i forskellige veteran- og sogneturneringer og de har været med til DTF Cup i 2016.

Det sociale vægter højt i klubben og er med til at ryste medlemmerne sammen, så det ikke bare handler om resultaterne på banen, og der bliver tit arrangeret sammenkomster og ture til turneringer i Europa.

Klubben tror på at starte tidligt og fortsætte langt op i seniorrækkerne. Et aktivt liv er et godt liv og kan være med til at afhjælpe mange gener – både fysiske og psykiske. Et aktivt voksenliv er for eksempel godt til at modhjælpe stresssymptomer og en god omgang tennis med en afholdt partner kan være et kærkomment afbræk i hverdagen og efter en lang arbejdsdag.

Vinterpause

Vinter i Danmark er lig med lange, mørke aftener, kolde vinde, der blæser gennem marv og ben og hyggelige stunder i godt selskab – ofte akkompagneret af god mad og drikke. Ribes gader bliver pyntet med smukke lyskæder, store grantræer, lysende stjerner og hjerter; gågaden bliver fyldt med små boder og duften af brændte mandler og glögg fylder næseborene, hvor end du går.

Om lidt falder temperaturen og bladene falder af træerne og dækker de støvede baner, som bliver henlagt i stilhed. Det brusende vand, som flyder hastigt gennem sluserne i den gamle bys gågade, fryser til is og stivner ligesom tennisketsjeren, der vinteren over skifter den grønne, hårde bold ud med en af skum eller måske helt bliver hængt op, indtil solen igen tør isen, bladene bliver fejet væk og stregerne atter bliver kridtet op.

Indtil da er der julefrokost og andre sociale arrangementer i den lille, hyggelige klub, hvor der over god mad kan blive diskuteret slagteknikker, fodplaceringer og scoringer.