Fredag den 22/8 2014 kom en af AB’s tennisjuniorer hen til formanden for Tennisafdelingen, Allan Kloppenborg: ”Allan, det her er bedre end juleaften. ”

Spørgsmålet rejser sig straks: Hvad har de haft gang i hos AB Tennis? Hvad er vi gået glip af?

Denne eftermiddag fejrede AB’s tennisafdeling AB’s 125 års jubilæum med et spændende tennisevent hvor 4 danske topspillere kom og spillede opvisningskampe for derefter at lade de fremmødte interesserede spille mod dem. De 4 spillere var Mai Grage, Maria Jespersen (billedet), Martin Pedersen og Thomas Kromann.

Allan fortæller begejstret om arrangementet: ”Det var en fantastisk oplevelse for os, men nok især for vores juniorer, der efter den første times opvisningskampe, fik mulighed for at slå nogle bolde sammen med topspillerne og få deres autografer. Alle var glade og begejstrede. Nu er det selvfølgelig også noget helt andet at stå ved banen og se spillerne så dygtigt håndtere sporten. Det er en helt anden oplevelse end at se det på TV.”

Allan fortsætter: ”Det var ikke kun os i klubben der var vilde med arrangementet. Der blev på anlægget spillet nogle juniorkampe i U12 rækken og de gæstende spillere ville ikke hjem efter deres kampe, da de opdagede at Mai, Maria, Martin og Thomas var på anlægget. En af de unge spilleres forældre der var chauffør måtte skippe aftensmaden så deres barn kunne være med.”

Ja, det virker umiddelbart ret udansk at springe et måltid over, så det må have været spændende at være på AB’s anlæg d. 22/8.

Men det var ikke kun selve arrangementet der glædede ”Spillernes tilgang til arrangementet var fantastisk. De er så gennemprofessionelle og vil gerne give publikum den gode oplevelse de er kommet for. Og de gav os en god oplevelse. På et tidspunkt viste Thomas og Martin showtennis af meget høj klasse. Mai og Maria viste ægte kampgejst. Jo, de gav os en stor oplevelse. ”

Det kan virke omsonst at spørge Allan om han kan anbefale et sådant arrangement til andre klubber. På spørgsmålet blev der da også svaret hurtigt og klart: ”Ja så afgjort. Det kan varmt anbefales. Og succesen skyldes i høj grad at spillerne selv synes det er en stor oplevelse.

Jamen, var der slet ingenting der gik galt? ”Det gik faktisk over forventning. Vi kunne dog godt have ønsket flere seniorer til arrangementet. Til gengæld var der stor opbakning fra juniorspillerne. Og der var også fin opbakning fra lokale sponsorer. Og sådan et arrangement kræver meget tid at planlægge, så skulle det gøres en anden gang, ville jeg nok gøre flere ting anderledes. Men alt i alt var det en stort for os. ”

Men nu er forslaget givet videre. Vil man give sin klub en stor oplevelse, så er et arrangement som det i AB Tennis måske lige sagen.

Forrige artikelITF Junior Budapest: Ingildsen videre, Sigsgaard ude
Næste artikelITF Junior Sverige: Tranberg/Francati videre, Samavati ude
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.