Sådan ser man ud når man har vundet efter exceptionelt grustennisspil:


Og efter disse vulkanagtige reaktioner svævede Siegemund hoppende til nettet for at sige tak for kampen til Roberta Vinca som hun lige havde slået:

I den tredje kvartfinale i dag var det Roberta Vincis tur til at forsøge at afspore Laura Siegemund eftertrykkeligt – men som så mange af tyskerens tidligere modstandere, så befandt italieneren sig nærmest lidt paralyseret af Siegemunds mix mellem aggression og perfekt spil, mens Siegemund fortsatte med at ride på toppen af ​​bølgen.

Og det har været en eventyrlig bølge for Laura Siegemund i løbet af de seneste par måneder og nu, hvor hun vender tilbage til sin hjemby Stuttgart, er det kulmineret med hendes første WTA semifinale. Ligesom i sin foregående kamp mod Simona Halep, var Siegemund utrolig fokuseret lige fra start og tog kommandoen over kampen, da hun kørte Vinci rundt på hele banen.

Med publikum bag sig, brød hun Vincis åbningsparti i det første sæt med en byge af vindere – et følt drop shot og en baghånds retur vinder der viste, hvad der ville komme – og fra da af afgav hun aldrig føringen i åbningssættet, som hun vandt med overbevisende 61 og en Vinci der slet ikke forstod, hvad der var kørt over hende.

I andet sæt, var Vinci i stand til at vende momentum – hun tog mere initiativ og gav ikke Siegemund så meget frihed og korte bolde ned langs linjerne.

Men på trods af at være bagud 4-2, formåede Siegemund at vinde fire partier i træk og bookede dermed sin plads i semifinalen – til stor glæde for Stuttgart publikummet og sit eget hold, da hun fortsatte sin bedste turnering i sin karriere kun 10 minutter væk hjemmefra.

Roberta Vinci sagde efter kampen hvad det var der gjorde Siegemund kampen så svær i dag:

Ja, det var første gang, at jeg spillede mod Laura. Det var en hård kamp, ​​en vanskelig kamp. Jeg tror, ​​hun spillede et godt spil i dag, rigtig godt, imponerende og så aggressivt. Jeg spillede desværre ikke helt fokuseret om hvert enkelt punkt, en lille smule på grund af at jeg var forvirret – men hun spillede godt. Hun fortjener at vinde i dag.

Vinci blev spurgt hvorfor det andet sæt gik galt:

Ja, jeg var foran 4-2 med en masse chancer for at vinde flere partier, men hun spillede godt. Hun spillede godt, så aggressiv, altid mærkeligt; nogle gange går hun til nettet, nogle gange lavede hun drop skud, og på denne bane er det svært at flytte sig (griner) … Jeg kunne intet stille op.

Siegemund om hun er i stand til at nyde dagens sejr:

(Griner) Det er ikke business as usual. Hvis det var ville jeg være meget glad. Nej, hver dag er lidt anderledes for mig. En dag, kan jeg nyde det mere end andre dage. Jeg mener, det er et hård niveau derude, og det er svært at spille godt tennis på den ene side og også nyde det. Der er en fin linje mellem at miste koncentrationen og nyde det. Så i går var jeg virkelig meget i zonen, og jeg kunne ikke nyde det meget. Jeg var allerede i mine tanker ved dagens kamp og alt det, det er i orden, men i dag kan jeg nyde det meget mere – det er en dejlig følelse, hvis du er i stand til at give slip i et par timer, og ikke tænke på næste kamp. Der er altid en næste og en næste, især hvis du kommer fra kvalifikationen. Det er et fantastisk resultat for mig, og jeg er nødt til at nyde det.

Og nyd det bare. Siegemund er nu – indtil videre – hoppet fra en placering som nr.71 til nr. 52.

Fredagens kvartfinaler forløb således:

[2] Angelique Kerber (GER) d [7] Carla Suárez Navarro (ESP) 6 – 2 6 – 4
[5] Petra Kvitova (CZE) d [3] Garbiñe Muguruza (ESP) 6 – 1 3 – 6 6 – 0
Laura Siegemund (GER) d [6] Roberta Vinci (ITA) 6 – 1 6 – 4
[1] Agnieszka Radwanska (POL) d Karolina Pliskova (CZE) 6 – 2 7 – 6 (8)

Lørdagens semifinaler bliver således:
13:30 – [5] Petra Kvitova (CZE) V [2] Angelique Kerber (GER)
18:00 – [1] Agnieszka Radwanska (POL) V Laura Siegemund (GER)

Forrige artikelStuttgart 2016 – Halep blev ordnet af Siegemund
Næste artikelStuttgart 2016 – Tredie top 10 sejr til Siegemund
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.