Uanset om dit barn er på vej til at blive den nye Andre Agassi eller Serena Williams, eller om evnerne ikke rækker helt så langt, er det vigtigt som forælder at vise den rette støtte.

Der er flere måder, man som forælder til et tennisspillende barn kan vise sin interesse på. På den ene side bør man være støttende, men man skal heller ikke være så overivrig, at der kan sås tvivl om, hvem der egentlig besidder interessen for tennis-spillet.

Hvis ens barn viser interesse for at spille tennis, bør man starte med at undersøge, hvilke faciliteter der findes i nærheden. Der er efterhånden en del tennisklubber – er der flere i området så besøg dem og se, om barnet føler sig komfortabel her. Tal med trænerne og få en fornemmelse af, om der er tale om en god match mellem barn og træner.

Indsats er vigtigere end resultat

Når det kommer til tennis-spillet, er det vigtigt at understrege, at det ikke handler om så hurtigt som muligt at kunne se purken stige til tops og se topskarpe resultater. Hvis man finder ud af, at ens barn er et naturtalent, kan man selvfølgelig godt drømme om at se hans eller hendes navn listet hos bookmakere såsom Unibet Sport, men resultater skal ikke være det eneste, man fokuserer på, når man har med et barn at gøre.

Det bedste man kan gøre som mor eller far er at vise støtte og engagement. Hold fokus på barnets indsats og ikke kun resultatet og snak om, hvad der gik godt. Hold det positive som det centrale, og lad barnet forstå, at du sætter højere pris på indsats end resultat.

Skolen er vigtigst

Hvis tennis bliver en integreret del af barnets hverdag, er det samtidig vigtigt, at sporten ikke må overstige alt – skolen skal stadig være førsteprioritet, og tennisresultater bør ikke være vigtigere end indsats i skolen. Hvis barnet klarer sig godt på banen, skal denne glæde naturligvis deles, men sæt ikke barnet op på en piedestal. Det vil ikke være fair over for barnet selv eller eventuelle søskende.

Hvis tennis bliver alt for dominerende i barnets liv, kan presset for gode resultater også stige barnet over hovedet. Det er helt ok, at barnet går op i kampene, men han eller hun bør ikke føle, at presset bliver overvældende. Som forælder kan du afhjælpe dette ved at tale med barnet om det og få det til at føle, at det er elsket uanset resultat, og at der er andre og lige så vigtige aspekter i livet.

Råb ikke med fra sidelinjen

Derudover er din egen attitude også vigtig. Barnet må gerne mærke, at du er støttende, interesseret og spørger ind til sporten, men lad være med at lege professionel træner og blive aggressiv eller råbe med fra sidelinjen. Lad barnet være i fokus og støt efter bedste evne. Læg også mærke til at forskellige børn har behov for forskellige typer af støtte og opmærksomhed.

Uanset hvad så gælder det som forælder om ikke at presse på, men selv lade barnet håndtere interessen. Vær støttende og interesseret, men sørg for ikke at lægge for meget pres på. Indsats bør vægtes højere end resultat.

Forrige artikelKampe uge 11: Torpegaard, Ymer, Brown og Musetti på livestream. Holger og Eric på livescore
Næste artikelReplik på ”Projekt Holger Rune”
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.