I denne udgave forsøges at belyse de overvejelser, som indgår i turneringsplanlægningen for vejen mod tennistoppen for Clara Tauson og Holger Rune

Siden ovenstående billede af med vinderne af mixeddouble ved UM i U12 blev taget for flere år siden, har det været en almen opfattelse i både danske og internationale tenniskredse, at de to 16-årige danske tennisspillere, Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune begge har potentialet og den nødvendige dedikation til på længere sigt at blande sig i den absolutte internationale elite.

Den opfattelse er der i mellemtiden ikke rokket en tøddel ved, og slet ikke når man studerer deres præstationer i 2019 eller scroller længere ned her på siden og studerer ITFs junior-ranglister, hvor Clara er no. 1 i Girls singles og Holger er no. 2 i Boys singles, hvor han under afviklingen af Wimbledon endda var no. 1 på liverankingen, indtil hans japanske double-makker Shintaro Mochizuki snuppede 1. pladsen, da han i finalen sikrede sig den første japanske junior Grand Slam titel.

Vejen mod toppen er dog ikke jævn og ligeud, og derfor gælder det om at justere kursen, når der uundgåeligt opstår bump på den tilsyneladende lige vej i form af en bølge af succes, som de begge har oplevet i indeværende år, med en junior Grand Slam titel ved henholdsvis Australian Open og French Open som de absolutte højdepunkter.

Begrænset antal pro-turneringer for Clara

Selvom Clara efter triumfen ved Australian Open stadig kan spille junior turneringer i både 2019 og 2020, var den klare vurdering, at deltagelse i disse turneringer ville være begrænset til eventuel deltagelse i Grand Slam sammenhæng, og derfor var fokus rettet mod ITF World Tennis Tour’en, og hvis muligheden for wildcards til WTA-turneringer bød sig, gjaldt det om at slå til.

Den første mulighed opstod i starten af april, mens Clara stadig var på toppen af succes-bølgen efter Australian Open, hvor hun havde vundet 3 titler på stribe, da hun vandt to $15.000 turneringer (W15) i henholdsvis Monastir i Tunesien og Xiamen i Kina, og derimellem en $60.000 turnering (W60) i Shenzhen i Kina, hvor hun gjorde brug af en “Junior Exempt” (JE), som hun var berettiget til på grund af hendes junior-rangering som no. 4 ved udgangen af 2018.

Udbyttet af wildcardet til WTA i Lugano blev 18 point til WTA-ranglisten efter 2 sejre i kvalifikationen og et knebent nederlag 7-6(2), 2-6, 5-7 i 1. runde til ranglistens no. 68 Evgeniya Rodina (RUS) i en kamp, som Clara med mere rutine og koldblodighed kunne have vundet, men under alle omstændigheder en godkendt præstation, som kunne give gode erfaringer til det videre udviklingsforløb.

Herefter fulgte en periode med nogle af de førnævnte “bump” på vejen.
Et 1. runde nederlag i W60 turneringen i Wiesbaden sidst i april til no. 172 Katarina Zavatska (UKR) 4-6, 6-2, 2-6 er ganske vist på ingen måde uventet, hvorimod 2-6, 2-6 til junior-ranglistens no. 67 Carole Monnet (FRA) i 1. runde ved Grade A optakten i Milan ugen før French Open, hvor Clara var tilmeldt i juniorrækken, var mere overraskende.

Clara havde i samme periode været tilmeldt W25 i Rom, hvor hun dog meldte sent afbud begrundet med sygdom, og hun meldte senere også afbud til KB Erhversklub Cup, hvor hun havde fået et wildcard med mulighed for at få kampe inden Grade A i Milan.

Efter turneringen i Milan var Clara tilmeldt $25.000 i Essen, men efter lodtrækningen til kvalifikationen i Essen var Clara dog ikke blandt deltagerne, og kort tid efter udsendte DTF en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at Clara Tauson måtte melde afbud til French Open på grund af en skade i armen.

I perioden efter French Open, hvor Clara som nævnt ikke deltog, er strategien tilsyneladende ændret, idet Clara i midten af juni deltog i W15 i Kaltenkirchen, som ellers var lavt prioriteret ved tilmeldingen, men Clara – der var seedet 1 – kom dog tilbage på sejrssporet, idet hun nåede finalen, som 2. seedede Yuki Naito (JPN) vandt i 3 sæt.

Ugen efter var Clara ikke tilmeldt nogen turnering, men da der efter sign-in deadline til W25 turneringen i Ystad om søndagen blev trukket lod til kvalifikationen, var Clara blandt deltagerne, og efter sejr i kvalfinalen og de to første runder i hovedturneringen blev hun i kvartfinalen besejret 7-6(4), 6-2 af 1. seedede Danka Kovinic (MNE), der er no. 180 på WTA-ranglisten.

Ugen efter deltog Clara ved W25 i Darmstadt, hvor hun fortsatte i sejrssporet med 4 overbevisende sejre, inden hun blev besejret 6-1, 7-6(5) i finalen af 30-årige no. 270 Olga Govortsova (BLR), der for 11 år siden var no. 35.

Selvom de svenske arrangører for længst har oplyst, at Clara havde fået tildelt wildcard til WTA 125K turneringen Swedish Open i Båstad, har Clara indtil withdrawal deadline figureret på tilmeldingslisten til juniorernes Wimbledon som 1. prioritet, men Wimbledon blev fravalgt til fordel for Swedish Open, hvor Clara i 1. runde blev besejret 6-4, 7-6(5) af no. 109 Elena Rybakina (KAZ).

I en tennis-gruppe på Facebook blev argumenteret for, at Clara ved at deltage i Wimbledon havde haft større mulighed for promovering af sit “brand” og sponsorer på grund af den massive medieinteresse, men omvendt kunne sportslig succes i Båstad have bidraget til et stort skridt frem på WTA-ranglisten.

Da flere at de tilmeldte deltagere havde trukket sig fra turneringen i Båstad, kunne Clara deltage i kraft af sin egen rangering, og derfor blev der ikke brug for at anvende et wildcard, hvilket kan få betydning senere, idet piger højst må modtage 4 wildcards.
Wildcards hænger dog ikke på træerne for spillere fra Danmark, der ikke selv arrangerer professionelle turneringer.

En anden begrænsning er, at Clara i år højst må spille 12 pro turneringer – samt yderligere 3 som følge af hendes junior status, men efter den nye struktur pr. 1. januar 2019 betragtes W15 ikke som professionelle, hvilket dog bliver ændret igen pr. 5. august, når pointe optjent i W15 konverteres til WTA-point, hvorefter også W15 fremover tæller med.

Denne regel kan være årsagen til, at Clara – til manges overraskelse – både i indeværende uge og i næste uge efter withdrawal deadline optræder i W15 turneringer i henholdsvis Parnu i Estland – hvor Clara dog efterfølgende har meldt fra – og Sandelfjord i Norge, selvom hun rent sportslig må forventes at have større udbytte i at deltage i en højere kategori.

Til gengæld bibeholdes muligheden for at spille flere turneringer resten af året, da det indtil nu kun er 6 af de gennemførte turneringer, der tæller som pro turneringer (W60 Shenzhen, WTA Lugano, W60 Wiesbaden, W25 Ystad, W25 Darmstadt og WTA 125K Båstad), og derfor har Clara mulighed for at spille yderligere 9 professionelle turneringer resten af året.

Clara Tauson
Foto: Tennisavisen – Modtagelse i Kastrup Lufthavn efter Australian Open

Holger M25 og Challenger samt US Open og Masters

Efter en forrygende periode på grus, hvor Holger først vandt to Grade 1 turneringer, og derefter opnåede den ultimative triumf ved at vinde French Open, var det nærliggende at overveje, om tiden er inde til at begynde at deltage i turneringer under ITF World Tennis Tour, og derfor blev der ikke tøvet med at sige ja tak, da Holger efter titlen ved Grade 1 i  Santa Croce Sull i Italien fik tilbudt wildcard til en $25.000 turnering (M25) i uge 30 i Pontedera i Italien.

Holger fik dog efter French Open en uventet chance for at få debut i en fransk ATP Challenger i Blois blot en uge efter triumfen i Paris, og med en sejr i debut-kampen sikrede Holger de 3 første point til ATP-ranglisten, inden han i 2. runde blev besejret af 10. seedede Constant Lestienne (FRA), men Holger fik dog vist, at han spillemæssigt kan være med på det niveau.

Holgers næste store opgave var juniorernes udgave af Wimbledon, hvor han ikke lagde skul på, at ambitionen var at vinde endnu en Grand Slam titel, selvom han aldrig tidligere har spillet på græs.
Optakten ved Grade 1 turneringen ugen forinden i Roehampton afslørede, at Holger hurtigt fandt sig til rette på græs, og med en semifinale fik han en god optakt inden Wimbledon, hvor han trods lidt start-nerver vandt sikkert over Kevin Chahoud (SWE) i 1. runde, og efter forrygende spil i 2. runde over sin gode ven, KBs ukrainer Eric Vanshelboim.

Herefter stødte Holger ind i et “bump” og oplevede modgang, da han i 1/8-finalen var langt under sit sædvanlige niveau, hvorved han blev besejret af Anton Matusevich (GBR), som han problemfrit havde besejret i kvartfinalen i Roehampton, men resultatet er samtidig en påmindelse om, at ingen succes-bølge varer evigt, og derfor kan det ikke undgås, at der vil være skuffende nederlag undervejs på vejen mod tennis-toppen.

Nederlaget i Wimbledon ændrer dog ikke ved, at Holger fremover i højere grad spiller professionelle turneringer, og da han fik tilbudt wildcard til endnu en ATP Challenger i Amersfoort i Holland, blev det ligeledes accepteret på stedet, selvom turneringen ligger ugen lige efter Wimbledon.

Da Holger fortsat var med i Boys doubles i Wimbledon indtil kvartfinalen om fredagen, var der således kun kort tid til at blive klar til turneringen i Amersfoort, hvor Holger tirsdag efter en overbevisende indsats vandt 6-4, 6-2 over 23-årige Gijs Brouwer (NED), der er no. 423 på ATP-ranglisten og no. 32 på ITF-ranglisten.

De gode takter blev fulgt op i 2. runde mod 11. seedede no. 249 Daniel Masur (GER), og Holger sikrede sig derved 1. sæt 6-3, og han fik igen vist, at han kan gøre sig gældende på Challenger niveau.
Dog formåede Holger ikke at holde dampen helt oppe på samme niveau i 2. sæt, og selvom Holger med god fight afværgede 8 af 9 breakbolde i sættet, kunne han ikke hindre, at tyskeren vandt sættet 6-4, da Holger ikke fik udnyttet de muligheder, som han selv havde, og i 3. sæt var der tilsyneladende ikke mere energi i tanken, da Masur sikrede sejren 3-6, 6-4, 6-1.

Holger har nu resten af ugen til at lade op til næste opgave, som er M25 turneringen i Pontedera, hvor Holger ikke behøver at benytte wildcardet, da han med sin ATP-rangering som no. 600 er direkte i hovedturneringen.

Med yderligere 3 ATP-point fra Amersfoort vil Holger avancere til omkring no. 560, hvilket pt. tilsyneladende rækker til at få adgang til de fleste M25, men da point optjent det sidste år i M15 og M25 til august bliver konverteret til ATP-point, kan det være tvivlsomt, om 6 ATP-point er nok til at komme ind i fremtidige M25-turneringer, og derfor kan planlægningen blive et puslespil af tilmeldinger til både M15 og M25 og eventuelle wildcards.

US Open i starten af september og Junior Masters til oktober bliver formentlig sidste gang, at Holger deltager i juniorturneringer, og for at undgå alt for mange turneringer – uden mulighed for pauser og ferie – deltager Holger ikke ved U16 EM for hold, hvor der både er kvalstævne og eventuelt finalestævne og i tilfælde af kvalifikation desuden Junior Davis Cup.

Det forventes, at Holger som optakt til US Open deltager i M15 eller M25 afhængig af mulighederne, og efter US Open bliver Holger formentlig udtaget til Danmarks Davis Cup hold, der 13-14. september møder Tyrkiet i Vejlby-Risskov hallen.
Målet for næste år er, at Holger kan gå direkte i M25 samt spille Challengers.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Tennisavisen – Modtagelse i Kastrup Lufthavn efter French Open

 


U29/15.7: International Bucharest & Lausanne, W80 Nur-sultan / Biarritz, W60 Berkeley
U30/22.7: Int. Jurmala, Letland & Palermo, W80 Granby, w60 Prag, W60 Ashland
U31/29.7: Premier San Jose, Int. Washington, 125K Karlsruhe, W60 Lexinton
U32/5.8: Premier 5 Toronto, W100 Colombia, W60 Hechingen, W60 Warsaw, W60 Landisville
U33/12.8: Premier 5 Cincinnati, W100 Vancouver, W60 Concord
U34/19.8: Int. Bronx, Kval US Open, Premier New Haven?
U35/26.8: Grand Slam US Open, W60 Jinan

Links til WTA Entry-lister: Tennisteen.it, Coric.top, Tennisforum.com

WTA top 100 – pr. 15. juli 2019

Rk Spiller Point U29 U30 U31 U32 U33 U34 U35
1 Ashleigh Barty 6605 Toro Cinn
2 Naomi Osaka 6257 Toro Cinn
3 Karolina Pliskova 6055 Toro Cinn
4 Simona Halep 5933 Toro Cinn
5 Kiki Bertens 5130 Palr Toro Cinn
6 Petra Kvitova 4785 Toro Cinn
7 Elina Svitolina 4638 SanJ Toro Cinn
8 Sloane Stephens 3802 Wash Toro Cinn
9 Serena Williams 3411 Toro
10 Aryna Sabalenka 3365 SanJ Toro Cinn
11 Anastasija Sevastova 3356 Buch Jurm Toro Cinn
12 Belinda Bencic 2963 Wash Toro Cinn
13 Angelique Kerber 2875 Toro Cinn
14 Qiang Wang 2872 SanJ Toro Cinn Bronx
15 Johanna Konta 2790 Toro Cinn Bronx
16 Marketa Vondrousova 2762 Toro Cinn
17 Madison Keys 2555 Wash Toro Cinn
18 Caroline Wozniacki 2478 Toro Cinn
19 Anett Kontaveit 2335 Toro Cinn
20 Petra Martic 2335 SanJ Toro Cinn
21 Elise Mertens 2305 SanJ Toro Cinn
22 Caroline Garcia 2105 Laus Jurm Toro Cinn
23 Amanda Anisimova 2018 SanJ Toro Cinn
24 Bianca Andreescu 1966 Wash Toro Cinn
25 Julia Goerges 1955 Laus Palr Toro Cinn
26 Donna Vekic 1950 SanJ Toro Cinn
27 Sofia Kenin 1895 Wash Toro Cinn
28 Garbiñe Muguruza 1865 SanJ Toro Cinn
29 Carla Suárez Navarro 1842 SanJ Toro Cinn Bronx
30 Maria Sakkari 1790 SanJ Toro Cinn Bronx
31 Su-Wei Hsieh 1775 Wash Toro Cinn
32 Barbora Strycova 1750 Wash Bronx
33 Danielle Collins 1638 SanJ Toro Cinn Bronx
34 Dayana Yastremska 1619 Toro Cinn Bronx
35 Shuai Zhang 1565 Laus Palr SanJ Bronx
36 Lesia Tsurenko 1556 Laus Wash Toro Cinn
37 Alison Riske 1437
38 Victoria Azarenka 1380 Cinn
39 Yulia Putintseva 1355 Buch Jurm Toro Cinn Bronx
40 Katerina Siniakova 1327 Jurm Wash Toro Cinn Bronx
41 Daria Kasatkina 1325 Jurm Toro Cinn
42 Aliaksandra Sasnovich 1260 Jurm Toro Cinn Bronx
43 Karolina Muchova 1240 Palr
44 Ajla Tomljanovic 1210 SanJ Bronx
45 Anastasia Pavlyuchenkova 1185 Wash
46 Monica Puig 1173 Wash
47 Saisai Zheng 1150 SanJ Cinn Bronx
48 Alizé Cornet 1140 Laus Palr Bronx
49 Ekaterina Alexandrova 1133 Laus SanJ
50 Polona Hercog 1109 Buch Palr BronxA
51 Yafan Wang 1098 Wash BronxA
52 Kristina Mladenovic 1095 Wash
53 Venus Williams 1085
54 Viktoria Kuzmova 1075 Buch Palr
55 Mihaela Buzarnescu 1046 Laus SanJ Bronx
56 Veronika Kudermetova 1044 Buch Jurm BronxA
57 Tamara Zidansek 990 Buch Palr BronxA
58 Ons Jabeur 985 Wash
59 Margarita Gasparyan 969 Buch Jurm Wash
60 Magda Linette 905 SanJ
61 Iga Swiatek 889 Wash
62 Camila Giorgi 883 Wash Cinn Bronx
63 Dominika Cibulkova 873
64 Alison Van Uytvanck 860 Buch Jurm BronxA
65 Viktorija Golubic 843
66 Kateryna Kozlova 840 Laus Jurm
67 Kaia Kanepi 835 Buch Jurm
68 Rebecca Peterson 819 Wash
69 Anastasia Potapova 818 Jurm Wash
70 Tatjana Maria 796 Laus Jurm
71 Lauren Davis 787
72 Jennifer Brady 778 Wash
73 Andrea Petkovic 775 SanJ
74 Jessica Pegula 768 Wash
75 Pauline Parmentier 759 Laus Palr
76 Maria Sharapova 740
77 Laura Siegemund 740 Buch Palr
78 Vera Zvonareva 729 Wash
79 Jelena Ostapenko 716 Jurm Toro Cinn
80 Zarina Diyas 710
81 Sorana Cirstea 709 Buch Jurm
82 Misaki Doi 707
83 Madison Brengle 704
84 Timea Bacsinszky 694 Laus Palr
85 Bernarda Pera 689 Laus Jurm
86 Ivana Jorovic 678
87 Sara Sorribes Tormo 674 Buch Palr
88 Aliona Bolsova 673 Palr
89 Astra Sharma 673
90 Jil Teichmann 672 Laus Palr
91 Daria Gavrilova 671 Laus Palr
92 Kristyna Pliskova 666
93 Anna Karolina Schmiedlova 665 Buch Palr
94 Anna Blinkova 664
95 Eugenie Bouchard 652 Laus Wash
96 Beatriz Haddad Maia 641
97 Mona Barthel 633 Laus Palr
98 Fiona Ferro 629 Laus Palr
99 Monica Niculescu 616
100 Natalia Vikhlyantseva 608
322 Clara Tauson 140

 

Som 16-årig må Clara Tauson max. deltage i 12 professionelle turneringer – incl. max. 4 wildcards

Kalender med Caroline Wozniackis forventede schedule for 2019


U29/15.7: ATP 250 Båstad & Newport & Umag, $135K Nur-Sultan, $54K Gatineau, €46K San Benedetto & Amersfoort
U30/22.7: ATP 500 Hamburg, ATP 250 Atlanta & Gstaad, $81K Granby, €46K Prag & Tampere, $54K Binghamton
U31/29.7: ATP 500 Washington, ATP 250 Kitzbuhel & Los Cabos, $135K Chengdu, €92K Sopot, €69K Segovia, €46K Liberec, $54K Lexington
U32/5.8: ATP 1000 Toronto, $81K Aptos, $54K Yokkaichi, €46K Manerbio & Augsburg
U33/12.8: ATP 1000 Cincinnati, $108K Vancouver, €69K Cordons, €46K Meerbusch & Portoroz
U34/19.8: Kval US Open, ATP250 Winston-Salem, €46K LAguila
U35/26.8: Grand Slam US Open, $54K Baotou, €46K Mallorca & Como

Links til ATP Entry-lister: Tennisteen.it, Coric.top, MensTennisForums.com

ATP Top 100 – pr. 15. juli 2019

Rk Spiller Point U29 U30 U31 U32 U33 U34 U35
1 Novak Djokovic 12,415 Mont Cincin USop
2 Rafael Nadal 7,945 Mont Cincin
3 Roger Federer 7,460 Mont Cincin
4 Dominic Thiem 4,595 Hamb Kitzb Mont Cincin
5 Alexander Zverev 4,325 Mont Cincin
6 Stefanos Tsitsipas 4,045 Wash Mont Cincin
7 Kei Nishikori 4,040 Wash Mont Cincin
8 Karen Khachanov 2,890 Wash Mont Cincin
9 Fabio Fognini 2,785 Umag Hamb Cabos Mont Cincin
10 Daniil Medvedev 2,625 Wash Mont Cincin
11 Kevin Anderson 2,500 Wash Mont Cincin
12 Juan Martin del Potro 2,380 Cabos Mont Cincin
13 Roberto Bautista Agut 2,320 Gstaad Mont Cincin
14 Borna Coric 2,195 Umag Mont Cincin Wins
15 John Isner 2,040 Atlan Wash Mont Cincin
16 Nikoloz Basilashvili 1,995 Hamb Mont Cincin Wins
17 Marin Cilic 1,940 Wash Mont Cincin
18 David Goffin 1,860 Wash Mont Cincin
19 Gael Monfils 1,815 Wash Mont Cincin
20 Matteo Berrettini 1,800 Båstad Gstaad Mont Cincin
21 Milos Raonic 1,765 Wash Mont Cincin
22 Stan Wawrinka 1,715 Mont Cincin
23 Felix Auger-Aliassime 1,715 Atlan Wash Mont Cincin
24 Guido Pella 1,700 Umag Gstaad Mont Cincin
25 Diego Schwartzman 1,530 Atlan Cabos Mont Cincin
26 Fernando Verdasco 1,405 Båstad Gstaad Kitzb Mont Cincin
27 Lucas Pouille 1,385 Mont Cincin
28 Benoit Paire 1,368 Hamb Wash Mont Cincin Wins
29 Denis Shapovalov 1,355 Wash Mont Cincin
30 Taylor Fritz 1,320 Atlan Cabos Mont Cincin
31 Gilles Simon 1,310 Wash Mont Cincin
32 Laslo Djere 1,290 Umag Hamb Mont Cincin
33 Alex de Minaur 1,285 Atlan Wash Mont Cincin
34 Kyle Edmund 1,280 Wash Mont Cincin
35 Jan-Lennard Struff 1,265 Hamb Wash Mont Cincin
36 Dusan Lajovic 1,251 Umag Gstaad Kitzb Mont Cincin
37 Christian Garin 1,234 Båstad Hamb Cabos Mont Cincin
38 Pierre-Hugues Herbert 1,108 Atlan Wash Mont Cincin
39 Sam Querrey 1,100 Wash Mon-Q Wins
40 Marco Cecchinato 1,085 Umag Hamb Kitzb Mont Cincin Wins
41 Frances Tiafoe 1,080 Atlan Wash Mont Cincin
42 Radu Albot 1,046 Atlan Cabos Mont Cincin
43 Jordan Thompson 1,037 Newp Atlan Wash Cin-A
44 Hubert Hurkacz 1,023 Atlan Wash Mon-Q Cin-A Wins
45 Mikhail Kukushkin 1,020 Cabos Mon-Q Wins
46 Pablo Cuevas 1,013 Båstad Hamb Kitzb Mont Cin-A Wins
47 Nick Kyrgios 1,000 Wash Mont Cincin
48 Ugo Humbert 977 Newp Atlan Wash Wins
49 Marton Fucsovics 965 Umag Hamb Kitzb Cin-A
50 Richard Gasquet 965 Båstad Hamb Kitzb Mon-A
51 Lorenzo Sonego 954 Båstad Gstaad Kitzb Cin-A Wins
52 Grigor Dimitrov 952 Cabos Mon-A Cin-A
53 Pablo Carreno Busta 950 Hamb Kitzb Cin-A Wins
54 Cameron Norrie 950 Atlan Cabos Mon-Q
55 Daniel Evans 942 Atlan Wash Mon-Q Wins
56 Joao Sousa 940 Båstad Gstaad Kitzb Mon-Q Wins
57 Reilly Opelka 937 Atlan Wash Mon-Q
58 Filip Krajinovic 928 Umag Hamb Kitzb Mon-A Cin-A Wins
59 Feliciano Lopez 917 Mon-Q Cin-A Wins
60 Leonardo Mayer 910 Umag Hamb Kitzb
61 Martin Klizan 905 Umag Hamb Kitzb Mon-A Wins
62 Adrian Mannarino 896 Newp Wash Mont Cincin Wins
63 John Millman 895 Atlan Cabos Mon-Q Wins
64 Nicolas Jarry 885 Båstad Hamb Cin-A Wins
65 Casper Ruud 869 Båstad Hamb Kitzb Mon-Q Wins
66 Miomir Kecmanovic 854 Båstad Atlan Wash Wins
67 Jo-Wilfried Tsonga 840 Wash Mon-Q
68 Steve Johnson 830 Newp Cabos Wins
69 Philipp Kohlschreiber 805 Hamb Kitzb
70 Federico Delbonis 801 Båstad Hamb Kitzb Mon-Q Wins
71 Juan Ignacio Londero 800 Båstad Hamb Cabos Mon-Q
72 Tennys Sandgren 781 Newp Atl-Q Cabos Win-A
73 Yoshihito Nishioka 776 Wash Mon-Q Wins
74 Ricardas Berankis 749 Wash Mon-Q
75 Andreas Seppi 745 Wins
76 Andrey Rublev 741 Umag Hamb Wash Wins
77 Roberto Carballes Baena 737 Båstad Gstaad Kitzb Wins
78 Robin Haase 716 Umag Hamb Mon-Q Wins
79 Pablo Andujar 712 Umag Gstaad Kitzb Wins
80 Jeremy Chardy 710 Båstad Hamb Kitzb Wins
81 Corentin Moutet 682 Kitz-Q Wins
82 Ivo Karlovic 679 Newp Atlan-A Wash Mon-Q
83 Alexander Bublik 675 Newp Ham-A, Atlan-A Was-Q Mon-Q Wins
84 Bradley Klahn 661 Newp Atl-Q Was-Q Mon-Q Wins
85 Lloyd Harris 652 Båst-A Atl-Q Was-Q Mon-Q Wins
86 Marius Copil 647 Atlan Was-A Mon-Q Wins
87 Aljaz Bedene 625 Umag Ham-A
88 Thiago Monteiro 624
89 Prajnesh Gunneswaran 621 Newp Atl-Q Cabos Win-A
90 Jaume Munar 620 Båstad Gstaad Kitz-Q Win-A
91 Alexei Popyrin 616 Atl-Q Was-Q Mon-A
92 Thomas Fabbiano 614
93 Henri Laaksonen 611 Gstaad Kitz-Q Win-A
94 Hugo Dellien 610 Båstad Gstaad Kitz-Q Wins
95 Damir Dzumhur 593 Båstad Cabos
96 Mackenzie McDonald 581
97 Brayden Schnur 578 Mon-A
98 Marcel Granollers 576 Mon-A
99 Albert Ramos-Vinolas 569 Kitz-Q Win-A
100 Denis Kudla 565
176 Mikael Torpegaard 301 Gatin Atlant-Q Was-Q
601 Holger Vitus Nodskov Rune 3 Amer
605 Frederik Nielsen 3

 

ITF World Tennis Tour (udvalgte) – 15. juli 2019

No. Women Point Uge29 Uge30 Uge31 Uge32 Uge33
83 Clara Tauson 260 W15Parnu W15Norge W25Polen 1.W60Warsaw
2.W60Hechingen
3.W25G.Canaria
4.W25Koksijde
5.W25Cordenons
6.W15Olomouc
208 Olga Helmi 131 W15DonBenito W25Spanien-Q
skadet
W25Woking-Q
386 Sofia Nami Samavati 68 W15DonBenito W15Tampere W15Finland
1093 Elena Jamshidi 8 W15Tampere-Q W15Finland-Q
1517 Hannah Viller Møller 2
Olivia Gram W15Cancun-WC W15Cancun-WC
Karen Barritza W15Parnu
Emilie Francati
Maria Jespersen
Divine Dasam Nweke

W25*) Tilmeldt flere W25 turneringer, dog urealistisk at slippe ind.

Deadlines – standard Uge29
MK
Uge30
MK
Uge31
MK
Uge32 Uge33 Uge34 Uge35 Uge36 Uge37
Entry torsdag 27.jun 4.jul 11.jul 18.jul 25.jul 1.aug 8.aug 15.aug 22.aug
Withdrawal tirsdag 2.jul 9.jul 16.jul 23.jul 30.jul 6.aug 13.aug 20.aug 27.aug
Freeze
torsdag
11.jul 18.jul 25.jul 1.aug 8.aug 15.aug 22.aug 29.aug 5.sep
Start mandag 15.jul 22.jul 29.jul 5.aug 12.aug 19.aug 26.aug 2.sep 9.sep

 

No. Men Point Uge29 Uge30 Uge31 Uge32 Uge33
371 Eric Vanshelboim (UKR) 186 M15Telavi
1649 August Holmgren 7 M15Agadir-Q
2565 Kasper Elsvad 1
2565 Christopher Luthra 1
Holger Vitus Nødskov Rune Se ATP M25Pontedera
Oliver Benneweis Pramming
Ludvig Aaes

Da hverken Mikael Torpegaard eller Frederik Løchte Nielsen samt college-spillerne pt. spiller på ITF-touren, og point fra ITF-ranglisten konverteres til ATP-point til august, opdateres ITF-ranglisten indtil videre ikke for disse spillere.

Point optjent i løbet af ugen, opdateres med 1 uges forsinkelse.

ITF World Tennis Tour Juniors (udvalgte) – pr. 15. juli 2019

No. Girls Point Uge29 Uge30 Uge31 Uge32
1 Clara Tauson 2735,00
161 Hannah Viller Møller 321,50
256 Clarine Lerby (NED) 224,25
331 Divine Dasam Nweke 175
1051 Alisha Ali Hussain 35
1195 Nina Vicic 25,75 J5Split
1491 Cirkeline Lundberg 15,25 J4Luxemb.-Q
1558 Rebecca Munk Mortensen 13,75
1559 Johanne Christine Svendsen 13,75
1618 Nikoline Gullacksen 12,25
1618 Amanda Rommetveit Rohde 12,25
1851 Charlotte Mosbaek Ellegaard 9,00 J5Island
1876 Martha Elisa Stemann 8,50
2129 Zoe Du Pasquier Jensen 5,25
2435 Natacha Schou 2,75 J5Island
2435 Anna Tang 2,75
2750 Ida Hasselbalch 1,75
2824 Katerina Norup Hansen 1,50
2824 Isabella Kirkegaard 1,50
2885 Sille Larsen 0,75
Victoria Ilena Andersen J4Leiria-A2
Anna Aagaard Nielsen J5Island
Moniqua Nielsen
Emilie Just-Bomholt
Augusta Birn
Frederikke Birn
Olivia Thiemke
Freja B. Løvberg
Isabella Grann Frankild
Emma Kamper Malmkjær
Cecilie Wiche
Victoria Wiche
Wilma Krebs Hyllested
Camilla Solberg
Sofie Vindberg Nielsen
Elena Jamshidi
Amalie Piculell
Olivia Thiemke
Louise Flintsø
Olivia Parsholt Beck
Filippa Gaba Hansen
Sarafina Olivia Hansen
Julie Højerslev
Melissa Zulkic
Sofia Seron Pawlik
Michelle Delcheva Bernth
Sofia Læssøe Højer
Emma Zulkic
Elin Brun Creton
Monica Nielsen
Asta Ripperger J4Luxemb.-A5


J1, J2, J3, J4, J5 = Grade 1-5. JA=Grade A

Deadlines – standard Uge26 Uge27 Uge28 Uge29 Uge30 Uge31 Uge32 Uge33 Uge34
Entry tirsdag 28.maj 4.jun 11.jun 18.jun 25.jun 2.jul 9.jul 16.jul 23.jul
Withdrawal tirsdag 11.jun 18.jun 25.jun 2.jul 9.jul 16.jul 23.jul 30.jul 6.aug
Freeze 17.jun 24.jun 1.jul 8.jul 15.jul 22.jul 29.jul 8.aug 15.aug
Start mandag 24.jun 1.jul 8.jul 15.jul 22.jul 29.jul 5.aug 12.aug 19.aug

 

No. Boys Point Uge29 Uge30 Uge31 Uge32
1 Shintaro Mochizuki (JPN) 2315,00
2 Holger Vitus Nødskov Rune 2210,00
4 Martin Damm (USA) 1847,50
8 Toby Alex Kodat (USA) 1361,25
37 Carlos Alcaraz Garfia (ESP) 858,75
42 Eric Vanshelboim (UKR) 786,25 JB1Klosters
111 Christian Lerby (NED) 418
155 Elmer Møller 327,50 J3Munchen-Gladbach
300 Carl Emil Overbeck 184,25 JB1Klosters
370 Oskar Brostrøm Poulsen 143,50
517 Sebastian Grundtvig 96,75 JB1Klosters
731 Gustav Theilgaard 56,00
848 Richard Biagiotti 43,00 J4Luxemb.
913 Niels Heise Korsgaard 38,25
1141 Caspar Jalili Mikkelsen 23,75 J4Hillegom J5Aschheim
1349 Emil Okkels Jensen 16 J5Split
1507 Kevin Chen 11,50
1919 Julius Kostopoulos 5 TE
1919 Ervin Mesic 5
2183 Tobias Bo Kudsk 2,75
2183 Marcus Gram Petersen 2,75
2480 Valdemar Frederik Pape 1,75
2480 Felipe Mikkelsen 1,75
2405 Oscar Toft Bjelsdorf 1,75
Mads Tagesen
Noah Svenningsen Holmvang
Jonas Hembo Mathiasen
Lukas Goldstein Wendelboe
Jens Schou
Christopher Luthra
Asger Emil Ildor J5Island-Q
Theodor Boisen
Luka Strojanovic
Christoffer Hayes Hjelm
Oliver Eliasen
Mikkel Ballisager
Alexander Stage
Peter Møller
Fidel Nweke
Johan August Mottlau
Alexander Borup
Oliver Eliasen
Alexander Garde

 

ITF Junior Finals Road to Chengdu

Baseret på resultater fra 10. september 2018 -> 8. september 2019.
De 8 bedste deltager i 2019 ITF Junior Masters i Chengdu 23-27. oktober 2019.

No. Boys Point Girls Point
1 Shintaro Mochizuki (JPN) 2315,00 Leylah Annie Fernandez (CAN) 2245,00
2 Holger Vitus Nødskov Rune 2210,00 Emma Navarro (USA) 2122,50
3 Martin Damm (USA) 1847,50 Clara Tauson 2118,75
4 Thiago Agustin Tirante (ARG) 1576,25 Daria Snigur (UKR) 2083,75
5 Jonas Forejtek (CZE) 1376,25 Diane Parry (FRA) 1796,25
6 Toby Alex Kodat (USA) 1371,25 Alexa Noel (USA) 1722,50
7 Lorenzo Musetti (ITA) 1363,75 Clara Burel (FRA) 1687,50
8 Liam Draxl (CAN) 1320,00 Qinwen Zheng (CHN) 1527,50
9 Harold Mayot (FRA) 1300,00 Natsumi Kawaguchi (JPN) 1473,75
10 Gauthier Onclin (BEL) 1216,25 Maria Camila Osorio Serrano (COL) 1341,25
Forrige artikelKampe uge 29: WTA i Lausanne og Bukarest, Holger Rune i ATP Challenger i Holland
Næste artikelTE U12 Koblenz: Cecilie i single 1/8-finale og double finale i category 1
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.