Han har gang i noget der kunne ligne sin bedste periode gennem sin relativt unge karriere. Belgiske David Goffin imponerer i øjeblikket alt og alle med sejre på samlebånd.

Allerede tilbage i 2012 fik den unge belgier hvad der kunne ligne sit store gennembrud. Med en overbevisende præstation ved Roland Garros fik han slået sit navn fast blandt tennisfans verden rundt. Men forventningerne var også tårnhøje, og med flere store spilleres karrierestop, herunder Xavier Malisse og Kim Clijsters, voksede presset på Goffin, der i Belgien allerede inden gennembruddet, var udnævnt til den næste store tennishelt i hjemlandet.

En tung byrde

Efter gennembruddet ved French Open i 2012 havde Goffin mere end svært ved at leve op til de store forventninger. En lang række blandede resultater satte sig hårdt på selvtilliden for den unge belgier, der både kæmpede med sig selv og med omgivelsernes pres.

I midten af september 2013 kom der så endnu et bump på vejen for Goffin. I optakten til den vigtige oprykningskamp til World Group mod Israel, brækkede han håndleddet, hvilket betød farvel og tak til resten af 2013, og med store bekymringer frem mod 2014.

Men det har han for alvor lavet om på i 2014. Anden halvdel af sæsonen har nærmest været et drømmescenarie for belgieren, der med sin fjerede Challenget-titel i Mons, kravlede ind i top 30 for første gang i karrieren. Men med sine bare 179 cm og 68 kg er det bestemt ikke det tunge spil og den store serv han vinder sine kampe på.

Goffin har i skrivende stund ikke tabt en kamp siden han måtte se sig slået i 4 sæt mod Dimitrov i US Open tilbage i starten af september.

”Det er en fin stime, men jeg tæller ikke sejrene”, fortæller Goffin i et interview med atpworldtour.com, og uddyber at han ikke engang var klar over stimen. Hans sejrsstime på 25 kampe i træk henover sommeren, op til nederlaget til Dimitrov, kan være med til at få den seneste stime til at virke som en bagatel.

En ydmyg tilgang

Goffin går ikke så meget op i stimer, og belgierens afslappede forhold til sin suveræne sommer, gør ham ikke mindre populær.

[quote_box_center]”Jeg gør mit bedste i hver kamp. Hvis mit niveau er højt bliver resultaterne derefter. Jeg prøver at fokusere på at holde mit niveau og det jeg skal gøre på banen”, fortæller Goffin, og fortæller, at han ser frem til 2015, hvor han for første gang vil være seedet i en Grand Slam-turnering (Australian Open).[/quote_box_center]

Belgieren er bevidst om sine egne kvaliteter, både på hvad han kan og hvad han ikke kan, og ikke mindst hvordan han kommer de ting han ikke kan til livs.

[quote_box_center]”Fysisk er jeg ikke nogen stor spiller, men jeg forsøger at gøre hvad jeg kan med de våben jeg har. Selvom jeg ikke er så høj er min serv ikke dårlig, og så er min fordel at jeg bevæger mig godt på banen og er hurtig”, understreger han.[/quote_box_center]

Et nederlag af de gode

Goffin tabte i 1. Runde af Wimbledon til Andy Murray. Og netop det nederlag var med til at sparke gang i Goffins stime. Han havde haft en længere periode med mangel på selvtillid og derfor besluttede han efter 1. runde-nederlaget at bruge noget tid på Challenger-touren, for at tanke noget nødvendig selvtillid. Men han havde ikke forestillet sig succes i det omfang det endte med.

I løbet af fire uger vandt Goffin 3 Challenger-titler, hvorefter han stormede gennem turneringen i Kitzbühel, hvor han vandt sin første ATP-turnering. Stimen stoppede i Winston-Salem, da han tabte i kvartfinalen til Janowicz, efter at have vundet 5 kampe i samme turnering op til.

[quote_box_center]”Selvfølgelig havde jeg ikke regnet med så stor succes. Jeg vidste jeg havde brug for selvtillid ovenpå kampen mod Murray, og jeg spillede bedre for hver kamp der gik, og nu er selvtilliden tilbage”, konstaterer den unge belgier.[/quote_box_center]

Goffin hentede sin anden ATP-titel, da han gik hele vejen i Metz, og der hersker ingen tvivl om, at det er en helt anden spiller man ser i dag.

[quote_box_center]”Jeg er meget mere stabil nu. Jeg tror på mig selv, og jeg føler mig som en helt anden spiller, sammenlignet med den Goffin man så efter French Open i 2012, hvor presset fjernede rigtig meget af min selvtillid”.[/quote_box_center]

Goffin står i skrivende stund overfor en kvartfinale i Basel mod Milos Raonic, hvor han skal forsøge at hente sin 15. sejr i træk.

Faktaboks

Navn: David Goffin
Land: Belgien
Født: 7. december 1990 (23 år) i Rocourt, Belgien
Bopæl: Liege, Belgien
Pro start: 2009
Præmiepenge: $ 1.387.418
ATP titler: 2
Højeste rangering: 28 (oktober 2014)

Forrige artikelDavis Cup Finale: Roger Federer’s første DC finale
Næste artikelDavis Cup Finale: Drømmetennis fra Wawrinka sikrer Schweiz 1-0
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.