Hos Sorø Tennisforening kan de spille tennis hele natten – og det var netop det de gjorde til indvielsen af det nye udendørs banelys, med en 11 timers doublematch i de mørke aften- og nattetimer.

I september indviede Sorø Tennisforening deres nye banebelysning. Kl. 19.36, ved solnedgang, trykkede borgmester Gert Jørgensen på knappen, der tændte anlæggets nye belysning, og som var start på den 11 timers lange doublematch, der blev spillet over hele natten.
Det nye belysningsanlæg er, udover foreningens egne midler, finansieret af DGI og DIF’s foreningspulje, samt Trelleborgfonden, der bestyres af Sydbank. Belysningen består af ni master med energirigtig LED-lys, leveret af LITE A/S, der er anlægspartner ved DTF. Det nye belysningsanlæg på udendørsbanerne betyder, at Sorø Tennisforening nu kan forlænge aftenerne i forår og efterår, og dermed forlænge sæsonen og give deres medlemmer mulighed for at spille tennis efter arbejdstid i de mørke måneder.

Til stor glæde for foreningens medlemmer
Det nye lys på udendørsbanerne skaber stor begejstring for Sorø Tennisforenings medlemmer. Det betyder for dem, at de nu kan gennemføre turneringer, som trækker ud, hvor de før i tiden har været nødt til at afbryde. Ligeledes har Sorø Tennisforening mulighed for at afholde junior arrangementer fredag aften som f.eks. pizzatennis, nattennis og lignende.
“Belysningen fungerer superfint, den blænder slet ikke, hvilket vi var meget spændte på. Den er faktisk bedre end mange indendørs belysninger.” siger Lis Gunde, medlem hos Sorø Tennisforening, om det nye lysanlæg.
Belysning på banerne har forlænget sæsonen betydeligt, der har endda været dage i november, hvor medlemmerne af Sorø Tennisforening har benyttet banerne, hvor de før i tiden endte sæsonen i start oktober.

Om belysningen
Hos LITE A/S i Nørresundby, er man stolte over at have leveret lyset til Sorø Tennisforening. Salgschef, Morten Andersen udtaler: “Vi er glade for, i samarbejde med Sorø Tennisforening at have fundet en god løsning, som overholder kravene for belysning til udendørs tennisanlæg. Når vi laver belysning til udendørs såvel som indendørs tennisbaner, har vi kravene for øje, så vi sikre os at kunden får den bedst mulige løsning ift. deres ønsker, og hvad baneanlægget skal bruges til. Derudover er vi selvfølgelig rigtig glade for at Sorø Tennisforening har valgt et energirigtigt og robust armatur, der er modulopbygget og kan opgraderes over tid. Det betyder at løsningen er til gavn for foreningen i mange år ud i fremtiden.”
Borgmester, Gert Jørgensen, nævner ligeledes at den nye LED-belysning ”passer som fod i hose” i forhold til Sorø Kommunes fokus og arbejde med FN’s Verdensmål.