Denne sommer arrangerer Leschly Tennis Foundation Danmarks første UTR-turnering, UTR Summer Cup. Turneringen har 20.000 kroner i præmiesum og afvikles i HIK den 30. juli til 2. august.

UTR står for Universal Tennis Rating og er en verdensomspændende rating og platform for tennisspillere på alle niveauer. Leschly Tennis Foundation er med til at indføre UTR i dansk tennis.

”Vi ønsker at gøre det sjovere for alle danske tennisspillere at deltage i en turnering ved at sikre jævnbyrdige kampe på tværs af alder og køn. Dette kan UTR hjælpe os med”, fortæller Morten Lyngbæk, programchef i Leschly Tennis Foundation.

På tværs af alder og køn
Der er plads til 64 spillere i turneringen, som opdeles i fire rækker udelukkende baseret på spillernes rating. Således kan piger og drenge samt damer og herrer mødes på tværs af hinanden, hvis bare de har samme niveau. Og det er netop den anderledes tilgang til tennisspillet, som Leschly Tennis Foundation ser muligheder i.

”Fonden bruger allerede UTR som parameter i vores talentsøgning og ved træningssamlinger. Det er vores ambition, at også klubberne og dansk tennis generelt nu vil få glæde af UTRs mange muligheder både i den daglige træning for elite og motionister samt i måden at afholde turneringer på i Danmark”, siger Morten Lyngbæk.

En særlig algoritme
Alle danske spillere, der har deltaget i en DTF-turnering, er inde i systemet hos UTR med en rating. En rating kan være mellem 1.0 og 16.5 og viser en spillers øjeblikkelige niveau målt efter en særlig algoritme baseret på kampresultat og modstander.

Der er fortsat ledige pladser i UTR Summer Cup, og tilmelding kan ske her: www.myutr.com/events/8132

Spørgsmål om UTR og turneringen kan stilles til morten@leschlytennis.dk.