Frederik Løchte Nielsen deltager i denne uge i $50.000 challenger turneringen på Maui, Hawaii. Og han har åbnet imponerende flot.

Det så ellers ikke sådan ud i starten af kampen hvor hans modstander Jason Jung, USA (verdens nr. 303) lynhurtigt bragte sig foran 4-0. Jason Jung udnyttede klogt det høje opspring på banen og tog også farten ud af boldene. Hvis Løchte ville have fart, måtte han selv skabe den. Og det endte med 6-2 til Jung i første sæt. Alligevel fornemmede man at Frederik var ved at finde spillet.

I andet sæt servede begge spillede godt og de fulgtes ad til 4-4. Men man begyndte at se taktikken fra Frederiks side. Han brugte faktisk Jungs våben mod ham fra første sæt. Med sin baghåndsslice “dumpede” han boldene over i Jungs baghåndsside. Og netop at få fart i boldene var bestemt ikke Jungs stærke. Han hældte det ene baghåndsslag efter det andet i nettet. Og da Frederik havde breakbold ved 4-4 udnyttede han den første og holdt derefter sin egen serv til 6-4.

En anden snedig taktik fra “Frede” var hans kickserv. Grundet underlagets høje opspring fik den enorm effekt og det virkede som om Jason Jung ikke havde noget svar på den. Og i tredje sæt faldt Jason Jung fuldstændig fra hinanden, producerede fejl på fejl, samtidig med at Frederik løftede sit spil. 6-1 i tredje sæt. Dermed 2-6,6-4,6-1.

Det var en flot kamp fra Frederik, måske ikke den kønneste, men den viste at Frederik er en meget svær spiller, når han mentalt “tuner” sig ind i en match og løser de taktiske udfordringer. Det var bare imponerende.

I anden runde skal han møde enten Bradley Klahn, USA (seedet 2) og nr. 150 på verdensranglisten. Klahn er 24 år og måske en af de amerikanske spillere der kan nå top 100 i år. Eller Frederiks modstander kan blive Björn Frantangelo, USA, der er nr. 243 på verdensranglisten. Han er ligesom Klahn en af de håbefulde talenter som USA har en del af lige nu. Han er 21 år og stærkt på vej opad.

Forrige artikelAustralian Open: Murray slukkede det australske håb, Kyrgios
Næste artikelAustralian Open: 19-årig komet sender Venus ud og møder søsteren i semifinale
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.