12-årige Holger Vitus Nødskov Rune fik en god start, da han vandt 1. runde efter 2 tiebreaks

Holger Vitus Nødskov Rune

Som tidligere omtalt i forbindelse med TE U12 d’Agen: Holger finaleklar i optakt til Eifeltårn under Roland Garros er Holger Vitus Nødskov Rune blandt de 16 spillere, som er inviteret til at deltage ved Longines Future Tennis Aces, som afvikles på tennisbaner ved siden af Eifeltårnet i Paris, hvor Holger på billedet er i fuld gang med at træne serven.

Torsdag afvikledes 1. runde, hvor Holger mødte den 13-årige japaner Ryotaro Koshiba, der i 2014 var Runner-up ved både Japan National Selection – Junior tennis Tournament (U12) og Japan Schoolchildren’s Tennis Tournament.

Det lykkedes Holger at vinde kampen i 2 jævnbyrdige sæt, som begge blev afgjort i tiebreak.
Da kampene er korte sæt til 4 med mindst 2 overskydende partier, blev der spillet tiebreak ved stillingen 4-4, og derved blev sejrscifrene 5-4, 5-4.

Aneke Rune har fremsendt denne kommentar til Holgers fornemme præstation

[quote_box_center]”Det var en fantastisk kamp. Mod 2002 bedste fra Japan. Flot teknik og benarbejde som Nishikori. Lynhurtig på bolden.
Jeg var imponeret over Holger kunne vinde kampen. Både er drengen et år ældre mentalt, og han havde absolut ingen svagheder.”[/quote_box_center]

Holgers alsidige kvaliteter og vinder-psyke blev fremhævet som medvirkende årsag til sejren

[quote_box_center]”Ligesom i Frankrig fik han brug for hele spektret af sin kunnen – fra hurtigt spil, til spinbolde, til flugt og stop.
Og ja tiebreak i både første og andet sæt er en gyser, særligt fordi Holger var nede 0-3 i andet og 1-4 i tiebreaken. Flot kæmpet af Holger. Og hvilken vilje til at kæmpe og vinde!”[/quote_box_center]

I 2. runde, som er kvartfinale, skal Holger fredag møde kineseren Xiaofei Wang, der vandt 4-2, 1-4, [7-4] over Jerome Kym (SUI).
Kineseren er samme årgang (2003) som Holger og er rangeret som no. 1 under 12 i Kina. Aneke Rune betegner ham som en “kæmpe-dreng”.
Han er anført med disse resultater:
2013 Nike Junior Tour(U12)— Finals Singles-Runner up Doubles-Runner up
2014 Nike Junior Tour(U12) — Jiaxing Stop Singles Champion Doubles-Champion
2014 12/u Australian Championships Boys champion
2015 ITF Asia 14 & Under Development Championships — Boy’s Doubles Winner

Herunder en introduktions-video forud for Longines Future Tennis Aces

Forrige artikelFrench Open: Caroline prøvede en Halep – og er ude.
Næste artikelTV Kampe fredag: Formstærk Stosur mod forkølet Sharapova
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.