Den regnfulde søndag havde umuliggjort afviklingen af finalen om det danske udendørs mesterskab for kvinder, og finalen var derfor flyttet til mandag kl. 16.

KB og Gentofte stod overfor hinanden og holdopstillingerne mandag indeholdt ikke synderlige overraskelser; KB stillede i opstillingen fra semifinalen, mens Gentofte havde valgt at sætte en ny 4. single ind på holdet, i finalen spillede Kathrine Maltbæk Jensen i stedet for Isabella Kierkegaard.

Kampen tegnede på forhånd til at skulle blive jævnbyrdig, og det blev den også. Førstesinglen mellem KBs Mai Grage og Maria Jespersen var ret tæt i første sæt, som Mai vandt 6-3, men så var det som om Maria mistede niveau og tabte andet sæt klart. 1-0 KB

På 2. singlen stod KBs veteranspiller Karina Ildor Jacobsgaard overfor Gentoftes Emma Rønholt og det blev dagens mest nervepirrende kamp. Karina gik til kampen med en mindre skade, men hun kæmpede ufortrødent og efter at have tabt første sæt kom hun tilbage og vandt 2. sæt. Således skulle en Match-tiebreak afgøre kampen og her kom Karina foran 9-6, og de fleste var nok indstillet på en KB-sejr, men Emma ville det anderledes og hun tog således de næste fem point og vandt kampen. 1-1 i holdkampen

På 3. singlen stod de to juniorspillere Ida Stilling Krause, KB og Gentoftes Helena Francati overfor hinanden. De leverede hinanden en flot kamp, som svingede en del frem og tilbage, men Ida endte med at tage kampen i to meget tætte sæt med 7-6 og 7-6, og. 2-1 KB i holdkampen

På 4. single stod KBs yngste spiller Rebekka La Cour Hillingsø overfor den rutinerede Kathrine Maltbæk. Rebekka var foran i det meste af kampen, men Kathrine slap aldrig taget og holdt spænding i kampen til det sidste, men måtte dog til sidst give efter for en velspillende Rebekka, som vandt 6-4 og 6-4, og dermed førte KB holdkampen med 3-1 efter singlerne.

Gentofte skulle således vinde begge doubler for at holde liv i mesterskabsdrømmene, og lykkedes det så skulle en Golden Matc-tiebreak afgøre mesterskabet. Det kom dog ikke dertil, for KBs 1. double med Mai og Karina kom aldrig i problemer mod Maria og Emma. Og det hjalp heller ikke Gentofte at Emma i løbet af kampen virkede mere og mere hæmmet af skade. KB vandt doublen klart i to sæt og således forsvarede KB sit danske mesterskab. (2. doublen mellem KBs Ida/Rebekka og gentoftes Helena/Eva Dyrberg blev ikke færdigspillet. Gentofte førte 6-4 i første sæts tiebreak, da kampen blev stoppet)

Stort tillykke til alle medaljetagere.

Forrige artikelUS Open Junior: Simon Friis Søndergaard pressede verdens nr. 2
Næste artikelUS Open: Azarenka videre med kneben sejr over no. 143 Krunic
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.