24-årige Tobias Galskov blev modtager af Jan Leschlys Legat 2015 som et bidrag til ekstra udgift til supplerende fag på Copenhagen Business School

Inden Søren Højberg afslørede, hvem der skulle modtage Jan Leschlys Legat 2015, fortalte han om baggrunden for legatet og lidt om dets stifter Jan Leschly, som Søren lærte at kende, da han var Davis Cup kaptajn. Han pointerede, at de grå hår ikke har nogen sammenhæng med, at Jan Leschly var en del af holdet dengang, men at det snarere begyndte på grund af Torben Ulrich, men det var en anden historie.

Søren betegnede Jan Leschly som den dansker, der bedst af alle har formået at kombinere en tennis- og en erhvervs-karriere ved at nå længst på begge områder.
Når Søren begrænser denne påstand til Danmark – og ikke hele Verden – er det udelukkende fordi, han ikke kan bevise det, men han kan ikke forestille sig, at andre har gjort det bedre.

Søren fremhævede, at Jan Leschly i sin karriere nåede semifinalen ved US Open, hvilket han plejer at nævne, at ingen andre danskere har præsteret – lige indtil han kom lidt galt af sted hermed, da “Wozniacki-klanen” begyndte at røre en lille smule på sig, og derfor har Søren ændret det til, at han er den eneste danske MANDLIGE spiller, der har nået semifinalen i US Open.

Præstationen betegnes som “bragende godt gjort”, og det bliver endnu mere “bragende godt gjort”, når det tages i betragtning, at han senere blev administrerende direktør for et af USAs aller-største medicinal-firmaer – og han forsikrede spøgefuldt, at det var væsentligt større end Scandic hotel, hvor Årets Tennisspiller-træf blev afviklet.

Denne kombination af sportslig og erhvervsmæssig karriere er baggrunden for Jan Leschlys Fond, og for ikke at komme galt af sted oplæste Søren derefter fundatsen for fonden:
“Legatets formål er at støtte tennisspillere, der i forbindelse med deres overgang fra en tennismæssig til en erhvervsmæssig karriere ønsker at uddanne sig og/eller kvalificere sig til en sådan erhvervsmæssig karriere”.

Legatet går denne gang til en tidligere udendørs Danmarks-mester, som har været meget i Amerika og er vendt hjem for at påbegynde en uddannelse på Copenhagen Business School, hvor der mangler lidt penge til nogle supplerings-fag, og Søren udtrykte glæde over, at årets prismodtager er så velkvalificeret, at det ligger lige til højrebenet at give legatet til Tobias Galskov, som derefter modtog et “bragende” bifald.

Søren fortalte derefter, at han netop ville have foreslået at give Tobias en hånd, hvilket udløste et ekstra bifald fra forsamlingen, og efter fotografering, hvor ovenstående billede fra DTF blev taget, fulgte endnu et bifald.

Tennisavisen har efterfølgende spurgt Tobias Galskov, hvad legatet betyder for ham, hvortil han svarede

“Legatet betyder meget, da jeg manglede nogle fag for at kunne søge ind på den ønskede kandidat til efteråret, og da dette ikke er SU berettiget, er det en kæmpe hjælp til betaling af fagene”

Tobias var også glad for at få lejlighed til at tale med Søren Højberg, og han ser desuden frem til også at møde Jan Leschly, hvilket han udtrykte således

“Udover pengene mødte jeg ved årets spiller træf, Søren Højberg, og fik en god snak med ham, hvilket var en stor fornøjelse. Derudover er det en kæmpe ære at få lov til at mødes med Jan Leschly om et par måneder.”

Som Søren Højberg nævnte, havde Tobias opholdt sig i Amerika, hvor han efter midten af 2. G fandt ud af, at college ville være det rigtige for ham, da kombinationen af skole og tennis tiltalte ham meget, og derfor startede han efter gymnasiet på UC Santa Barbara, og han fortsætter

“Denne kombination viste sig også at være unik, da der ikke rigtig findes samme muligheder i nogle andre lande. Du kan få en super uddannelse og samtidig træne som en professionel, da der er 9-10 drenge paa eget niveau og tidligere profesionelle spillere som traenere til raadighed. Hvor herhjemme kan det vaere svaert af overhovedet finde traeningsmakkere.” “Udover gode træningspartnere er faciliteterne for diverse sportshold meget fine, så der er gode forhold for at udvikle sin tennis. Min traener lå top 50 i verden i single, så den hjælp jeg fik af ham var uvurderlig, og nok en af grundene til, at jeg rykkede niveau-mæssigt derovre.”

Tobias påpeger derudover, at man lærer en ny kultur at kende, sprog, mennesker og får en masse gode oplevelser på tennisbanen med sine bedste kammerater, hvilket han finder meget specielt!

Tobias fortæller desuden, at han gerne ville have brugt året på at spille ITF turneringer, men et skadet håndled siden april sidste år gør, at han desværre stadig ikke kan spille.

 

 

Forrige artikelITF Saint-Martin: Emilie Francati tabte 2. runde i Guadeloupe
Næste artikelAustralian Open-finale: Novak Djokovic vs. Andy Murray
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.