Maria Jespersen opnåede 2 sejre i kvalifikationen, da hun i 2. runde vandt over Mirjam Björklund, som dagen før var i semifinalen i Hammamet. Maria blev derefter slået i kvalfinalen

De to kusiner fra Gentofte Tennis Klub, Emilie Francati og Maria Jespersen, har været på et meget kort lynvisit hjemme i Danmark, efter at de 2 uger i træk vandt titlen i double ved $15.000 turneringer i Heraklion på Kreta.

ITF Heraklion: Familie-doublen Francati/Jespersen slår til igen og vinder titel for 2. uge i træk

Inden de i næste uge tager til Athen sammen med Danmarks Fed Cup hold, drog de i torsdags til Tunis, hvor de begge var tilmeldt i kvalifikationen til $25.000 turneringen Nana Trophy.

Emilie fik en svær modstander allerede i 1. kvalrunde, hvor hun mødte 21-årige Jessica Ho (USA), og det blev for 4. turnering i træk kun til en enkelt kamp for Emilie, der til gengæld har vundet 3 double-titler i træk – senest 2 sammen med kusinen i Heraklion.

Da denne uges turnering er i $25.000 kategorien, var det usikkert om Emilie og Maria kunne komme ind i double-rækken, men efter offentliggørelsen af lodtrækningen fremgår det, at de i 1. runde møder 4. seedede Anastasia Grymalska (ITA) og Amina Anshba (RUS), som de formentlig møder onsdag.

Maria fik i 1. kvalrunde i single betydelig – i bogstavelig forstand – “mindre” modstand, da hun mødte den 16-årige tuneser Mey Ayari, som på billedet herunder ses ved siden at den langt højere dansker.

Der var også “niveau-forskel” i selve kampen, som Maria vandt sikkert 6-1, 6-1, og derfor stod hun i 2. kvalrunde til at møde Sveriges Mirjam Björklund, som var i semifinalen ved en 15K turnering i Hammamet, og hvis svenskeren havde vundet semifinalen, skulle hun næste dag spille både finale i Hammamet og kvalifikation i Tunis, som dog kun er en times kørsel derfra.

Svenskeren tabte dog semifinalen til 1. seedede Montserrat Gonzalez (PAR) 4-6, 3-6, og derfor var det ikke noget problem at nå frem til kampen mod Maria.
Til gengæld var det et problem for svenskeren at vinde selve kampen, som Maria vandt 7-6(4), 1-6, 6-3.

I kvalfinalen mødte Maria den 8. seedede Alice Rame, som fik “ram” på danskeren efter 3 sæt med cifrene 6-2, 2-6, 6-2, og da der tilsyneladende ikke blev en Locky Loser plads til Maria i hovedturneringen, kan hun sammen med Emilie koncentrere sig 100 procent om doublen.

Den seneste måned har været “indbringende” for Maria, der i den første turnering i Heraklion nåede 1/8-finalen efter 3 sejre i kval og yderligere en i 1. runde, hvilket indbragte $294.
De 2 double-titler indbragte hver $478, så Marias samlede indtjening i 2018 beløber sig til den “fyrstelige” sum af $1.250, svarende til ca. 7.530 kr.