Clara Tauson udbyggede den den indbyrdes statistik mod Maja Chwalinska til 3-0 efter en kamp præget af svingende niveau i kraftig blæst

Efter en sikker sejr i 2. runde ved  W25 turneringen FUJAIRAH INTERNATIONAL WOMEN TENNIS OPEN i De Forenede Arabiske Emirater var der ekstra grund til optimisme inden fortsættelsen af turneringen, da spillet var på et niveau, som tyder på at kampformen har indfundet sig.

ITF Fujairah: Clara Tauson finder kampform med “easy power” og fungerende serv

I torsdagens kvartfinale var modstanderen 19-årige no. 222 Maja Chwalinska (POL), som Clara har vundet over i deres to tidligere indbyrdes opgør, og derfor var det nærliggende at forvente endnu en dansk sejr.

Maja var dog ikke den eneste modstander på banen, idet en strid blæst, der i en melding efter kampen blev betegnet som både storm og sandstorm, havde sin indflydelse på kampen, hvilket dog er ens for begge parter, men som især 1. sæt udviklede sig, havde polakken større sikkerhed i spillet end Clara, der til gengæld oftest havde initiativet i duellerne.
Derved blev udfaldet af de fleste dueller, at Clara vandt point med vindere eller fremprovokerede polske fejl, mens Maja på grund af større boldsikkerhed vandt mange point på fejl fra Clara.

Serven blev ikke et våben for nogen af spillerne, idet 1. sæt var præget af et stort antal breaks, så det mere var undtagelsen end reglen, at spillerne holdt serv, og ved stillingen 4-4 blev Clara – primært på egne fejl – brudt rent, men da Maja servede for sættet, havde Clara initiativet, og hun udlignede efter både vindere og fremprovokerede fejl, men efter flere fejl i Claras næste serveparti brød Maja ved 15-40 og kunne igen serve for sættet.

Efter yderligere et par danske fejl havde Maja sætbolde ved 40-15, men nogle sjældne polske fejl medvirkede til, at Clara kunne bryde tilbage, så sættet blev afgjort i en tiebreak, hvor Clara fik overtaget fra start og bragte sig foran 5-0, inden Maja holdt sine server til 2-5.
En kort retur på Claras næste serv blev straffet med en danske vinder, som betød 4 sætbolde, og efter en fejl fra begge vandt Clara tiebreak’en 7-3.

Både i afslutningen af 1. sæt og indledningen af 2. sæt var momentum helt skiftet til fordel for Clara, der fik reduceret antallet af fejl, mens der til gengæld kom flere fejl fra Maja, der for det meste var under pres i duellerne.
Overtaget bevirkede, at Clara hurtigt kom foran 4-0, hvorefter der fulgte 3 partier, hvor Maja genfandt sikkerheden, og hun fremprovokerede desuden flere danske fejl, hvorved der blev skabt fornyet spænding om udfaldet, da hun vandt 2 partier i træk fra 40-15, og efter en afværget danske break-mulighed holdt hun endvidere serv til 3-4.

Clara fandt derefter tilbage på sporet, da hun holdt serv ved 40-15 til 5-3, og da Maja servede for at holde sig inde i kampen, straffede Clara først en stopbold med en cross vinder med baghånden, og hun fulgte op en longline vinder fra forhånden, hvorefter en sliced baghånd fra Maja havnede i nettet til 0-40 og dermed 3. danske matchbolde, og på den 2. mulighed afgjorde Clara kampen med en vinder ved nettet til samlet sejr 7-6(3), 6-3.

Dermed er Clara fremme i semifinalen, hvor hun fredag møder 29-årige no. 161 Kurumi Nara (JPN), der i 2014 opnåede sin højeste rangering som no. 32.
Japaneren vandt i kvartfinalen 6-7(5), 7-6(4), 6-2 over 21-årige no. 224 Eva Guerrero Alvarez (ESP) efter 3½ times kamp, hvorimod Clara kunne “nøjes” med lidt over 2 timer på banen i sin kvartfinael.

I det hidtil eneste indbyrdes opgør mod Nara ved W100 i Suzhou i Kina 2019 vandt Clara 6-4, 7-5, og sejren blev i Tennisavisen dengang betegnet som en “stor skalp”, men i semifinalen er favoritværdigheden uden tvivl skiftet fra japansk til dansk side.

W100 Suzhou: Clara Tauson etableret i top 300 efter stor skalp mod tidl. no. 32

 

Forrige artikelITF Fujairah: Clara Tauson finder kampform med “easy power” og fungerende serv
Næste artikelITF Bressuire: Holger Rune vinder både over 2. seedet og fejlfri high-speed franskmand
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.