Efter en fokuseret indsats med sejre over franskmænd i de to første runder er Holger Rune videre til kvartfinalen mod endnu en seedet franskmand

Efter en finaleplads i årets første turnering ved M15 på Mallorca rejste 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune igen til Frankrig, hvor han i denne uge deltager ved M15+H turneringen 21E INTERNATINAUX DE BRESSUIRE – 79, hvor han onsdag i 1. runde mødte 2. seedede Geoffrey Blancaneaux (FRA), der er no. 286 på den seneste ATP-rangliste.

I Holgers første møde ved en ATP Challenger i Uruguay inden corona-pausen mod Blancaneaux blev det en sikker fransk sejr 6-1, 6-2 i 1. runde, men Holger fik revanche og vandt 6-4, 6-2, da de igen mødtes i 1. runde ved M15 i Antalya i december.

Begge turneringer var på grus, men i Bressure var underlaget hardcourt, da de for 3. gang mødtes i 1. runde, og igen trak Holger det længste strå, da han vandt 7-5, 6-3.

Efter et break til hver i starten af 1. sæt, havde Holger 2 break-muligheder, som ikke blev udnyttet, og han afværgede derefter selv en fransk break-mulighed, men i franskmandens næste serveparti slog Holger til på den første break-mulighed, og han holdt efterfølgende serv til 4-2.

Der blev dog igen spænding om udfaldet, da franskmanden brød tilbage til 4-4 og holdt serv til 5-4, men Holger sikrede sig igen et break til 6-5, og han servede sættet sikkert hjem ved 40-15 til 7-5.

I 2. sæt skiftedes spillerne til at holde serv uden at være i problemer indtil 2-2, hvorefter Holger fik 2 break-muligheder ved 15-40 i franskmandens serv, hvilket ikke blev udnyttet, men på den 3. mulighed lykkedes det at bryde serven, og efter at have holdt serv ved 40-15 til 4-2 og et rent parti til 5-3 brød Holger igen franskmandens serv, og han sikrede derved sejren 7-5, 6-3.

I 1/8-finalen torsdag mødte Holger den 20-årige franskmand no. 443 Antoine Cornut Chauvinc, som Holger for snart 4 år siden havde mødt i en Grade 2 junior-turnering i Cap d’All i Frankrig, hvor Holger vandt 2-6, 6-4, 7-6(3).
Franskmanden var ligesom dengang en hård nød at knække, da han betegnes som en solid spiller med højt tempo uden at lave fejl, og derfor skulle der være fuldt fokus hele kampen, hvilket tidligere ofte har været en udfordring for Holger, der måske ikke havde stået distancen for et halvt år siden.

Begge holdt serv indtil 2-2 uden break-muligheder til modstanderen, hvorefter de begge afværgede break-mulighed indtil 3-3, men da franskmanden servede ved 3-4 udnyttede Holger en break-mulighed og holdt efterfølgende serv til 6-3.

I starten af 2. sæt afværgede Holger 2 break-muligheder, og bagefter afværgede franskmanden 3 muligheder, men frem til 3-3 holdt begge sikkert serv, hvorefter Holger i (det psykologiske) 7. parti brød sin modstander ved 15-40, og efter et rent serveparti til 5-3 kunne han kort tid efter serve sejren hjem på sin første matchbold ved 40-15 til samlet sejr 6-3 6-4.

I fredagens kvartfinale møder Holger 5. seedede 23-årige no. 334 Corentin Denolly (FRA), der i 1/8-finalen vandt 6-3, 7-5 over sin 29-årige landsmand Tak Khunn Wang.

 

 

 

Forrige artikelITF Fujairah: Clara Tauson videre efter sand storm og 2 afværgede sætbolde
Næste artikelDH damer: KB og Gentofte tørner sammen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.