I årets tredje optræden fandt Clara Tauson kampformen og havde fuld kontrol mod koreaner, som efter 2-1 føring ikke fik flere point på tavlen

Selvom det ikke lykkedes for 18-årige Clara Tauson at kvalificere sig til Australian Open, kan situationen vendes til noget positivt, da hun ellers med stor sandsynlighed havde siddet isoleret i 2 uger på et hotelværelse i Melbourne, fordi der blev konstateret smitte med corona-virus på det fly, hvor mange af passagererne netop var spillere, der havde deltaget i kvalifikationen i Dubai.

I stedet deltager Clara i denne uge i W25 turneringen FUJAIRAH INTERNATIONAL WOMEN TENNIS OPEN, hvor hun indledte med sejr over Anastasia Gasanova.

ITF Fujairah: Clara Tauson besejrer Gasanova efter kamp med svingende niveau

Selvom niveauet i sæsonens to første kampe har været svingende, kan sejren over Gasanova, der kort tid forinden sensationelt havde vundet over verdensstjernen Karolina Pliskova, både bidrage til at styrke selvtilliden og opbygge kampformen efter en lang turneringspause.

Clara mødte onsdag i 1/8-finalen den 28-årige koreanske venstrehåndsspiller Na-Lae Han, der sidste år kortvarigt var i top 150, og i starten var kampen jævnbyrdig, da koreaneren holdt sin serv til både 1-0 og 2-1, hvorefter hun ikke fik flere partier på tavlen.

I modsætning til kampen mod Gasanova, hvor Clara ofte blev brudt, fungerede serven væsentlig bedre, og koreaneren havde ofte stort besvær med at returnere de velplacerede server.
Desuden havde Clara fået sin velkendte “easy power” til at fungere, og derved blev koreaneren ofte presset til fejl, hvis Clara ikke forinden havde afgjort duellerne med vindere.

Efter den koreanske 2-1 føring havde Clara fuld kontrol over kampen, og bortset fra en enkelt break-mulighed ved stillingen 3-0 i 2. sæt, havde koreaneren hverken fordele til et parti i sin egne eller modstanders serv resten af kampen, som Clara derved vandt overbevisende 6-2, 6-0.

I kvartfinalen møder Clara 19-årige no. 222 Maja Chwalinska (POL), som Clara besejrede 6-3, 6-3 i finalen, da hun i 2018 blev Europamester i U18 i Klosers i Schweiz, og i efteråret 2020 vandt Clara 7-6(2), 6-2, da de mødtes ved WTA 125K i Prag.

Clara Tauson
Foto: Torsten Zimmermann/Tennis Europe – Clara Tauson Europamester U18 2018.
Forrige artikelITF Fujairah: Clara Tauson besejrer Gasanova efter kamp med svingende niveau
Næste artikelITF Fujairah: Clara Tauson videre efter sand storm og 2 afværgede sætbolde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.