Stædig vedholdenhed blev belønnet med indtog på WTA-ranglisten, da Sofia Nami Samavati opnåede sit hidtil bedste resultat på Women's Circuit Pro touren

Hvis man jævnligt studerer resultaterne under ITF Women i Tennisavisens “Dagens kampe”, støder man ofte på resultater fra både Olga Helmi og Sofia Nami Samavati, der begge tilhører den ældste junior-årgang 2000 og som stædigt og vedholdende kæmper for at etablere sig på Women’s Circuit Pro touren.

Det er velkendt for tennis-kendere, at der også skal præsteres tennis på højt niveau for at gøre sig gældende i $15.000 kategorien, og derfor er det for mange spillere et stort mål at få sit navn på WTA-ranglisten, hvilket kræver at der opnås point i mindst 3 turneringer – eller mindst 10 point.

Sofia optjente sit første rangliste-point i januar 2017, da hun nåede 1/8-finalen i en 15K turnering i Cairo, men selvom Sofia i de efterfølgende turneringer vandt flere kampe i kvalifikationen til flere turneringer, lykkedes det først at slippe videre fra 1. runde i hovedturneringen, da hun sidst på sæsonen omsider vandt i 1. runde og optjente yderligere et point ved Stockholm Ladies, hvor Clara Tauson vandt sin første 15K titel.

ITF Stockholm: Sofia Nami Samavati optjener nyt WTA rangliste-point

Da Sofia i februar 2018 igen optjente point til ranglisten, var det førnævnte point fra Cairo imidlertid forældet, så Sofia manglede fortsat at opnå point i endnu en turnering for at komme på ranglisten, og det lykkedes ikke i de efterfølgende 5 turneringer, hvor Sofia flere gange tabte i kvalfinalen.

I den forløbne uge gik der dog hul på bylden ved 15K turneringen Badenweiler Open by Generalagentur Thomas Selinger i Tyskland, hvor Sofia først måtte gennem 3 kampe i kvalifikationen.
Første kvalrunde (Q64) startede skidt, da Sofia tabte 1. sæt 2-6 mod Linda Prenovic (GER), men Sofia fik vendt slagets gang og vandt 2-6, 6-2, 6-2.
Det gik smertefrit i 2. kvalrunde, hvor Sofia vandt 6-1, 6-0 over Lili Minich (GER), og i kvalfinalen blev Darya Lebesheva (BLR) besejret 6-2, 7-5.

I 1. runde i hovedturneringen sikrede Sofia sig omsider det manglende point til ranglisten, da hun vandt 6-1, 6-4 over Catherine Chantraine (BEL), der var no. 1000 på ranglisten.
Det blev også til den 5. sejr på stribe, da Sofia for første gang vandt i 1/8-finalen i en 15K 6-3, 6-4 over no. 1137 Chelsea Vanhoutte (BEL).

Sofia var dermed i sin første kvartfinale nogensinde, hvor hun mødte 2. seedede Nina Stadler (SUI), der er no. 584 på WTA-ranglisten og i årets løb har været i flere finaler, så chancen for endnu en sejr forekom minimal.
Ikke desto mindre blev den schweiziske favorit fulgt helt til dørs, da hun måtte afgive sæt, inden hun sikrede sig videre til semifinalen med 6-4, 1-6, 6-4.
Efterfølgende har Stadler også vundet semifinalen 6-4, 6-3 over Lara Schmidt (GER).

Resultatet betyder, at Sofia optjener 2 point, og dermed gør hun sit indtog på ranglisten med 4 point.
Sofia har fremsendt ovenstående billede fra turneringen, og hun udtrykte stor tilfredshed med sin præstation, og at hun derved kommer på ranglisten.

ITF Don Benito: Olga Helmi har fået styrket troen efter første pro-finale

Olga Helmi deltog i samme turnering, hvor hun var direkte i hovedturneringen på grund af sin rangering som no. 952, som blev grundlagt, da hun på sin 18-års fødselsdag gjorde sit indtog på WTA-ranglisten, og senere nåede endnu en milepæl, da hun passerede top 1000 grænsen og nåede finalen i Don Benito.
Det blev dog kun til en enkelt kamp, idet Olga i 1. runde tabte 3-6, 4-6 til Chantal Sauvant (GER).