Efter en forrygende start lukkede Holger Rune sin modstander ind i kampen i et fejlbehæftet 2. sæt, men et fokuseret 3. sæt sikrede sejr og plads i kvalfinale sent torsdag

18-årige Holger Vitus Nødskov Rune tog natten til onsdag dansk tid det første vigtige skridt på vejen til, at Danmark både kan være repræsenteret i Women’s singles og Men’s singles i Masters 1000 BNP Paribas Open i Indian Wells i Californien.

Turneringer uge 10: Holger Rune forsøger at kvalificere sig til Indian Wells. Clara Tauson direkte til 2. runde

Kampen i 1. runde mod 28-årige no. 164 Mitchel Krueger (USA) var programsat som den femte og sidste kamp efter kl. 2000 på Stadium 8, så det var afhængig af længden på de forudgående 4 kvalfinaler hos kvinderne, om Holger skulle i aktion kort efter midnat dansk tid, eller om det risikerede at blive sent om natten.

Forinden havde Holger bl.a. forberedt sig sammen med no. 43 Jenson Brooksby (USA), der er direkte i hovedturneringen, hvor han møder no. 73 Roberto Carballes Baena (ESP).

Da flere af de første kampe trak ud, opgav undertegnede – aldrende – skribent dog at ofre hele nattesøvnen for at vente på, at kvinderne snøvlede sig færdig, men det “indre ur” sørgede alligevel for vækning umiddelbart inden kampstart henad 5-tiden, hvor det alligevel ofte er normalt for aldersgruppen at stå kortvarigt ud af sengen.

Selvom kvalkampene ikke bliver vist på hverken TV eller på Tennistv (eller WTATV hos kvinderne), kan de alligevel følges på livestream hos bettingtjenesterne Bet365, Unibet og Oddset, og på en iPad endog i fuld skærmstørrelse, og derfor blev sidstnævnte mulighed benyttet.

Starten tydede på, at det kunne blive hurtigt overstået – og nattesøvnen genoptaget – da Holger dominerede kampen fra start, og efter 2 break’s i træk – godt hjulpet af et par amerikanske dobbeltfejl til 0-3 – førte Holger 4-0, inden Krueger omsider reducerede til 1-4 med et rent serveparti, og han reducerede endvidere til 2-5 med endnu et rent serveparti.

Samtidig havde Krueger reduceret fejlene, og da Holger tilsyneladende samtidig slækkede en smule på koncentrationen, blev der større jævnbyrdighed i slutningen af 1. sæt, hvor Holger i sit næste serveparti kom bagud 0-30, og selvom han udlignede til 30-30 blev han alligevel brudt, og der blev pludselig spænding om udfaldet af sættet, da Krueger reducerede til 4-5 i sit næste serveparti.
Holger lukkede dog sættet i sit næste serveparti til 6-4.

Efter 1-1 i starten af 2. sæt kom Krueger bagud 0-30 efter en retur-vinder og en fremprovokeret fejl, og en dansk vinder skaffede Holger break-muligheder ved 15-40, men en fejl i kategorien “nemme” og et vinderoplæg, som Holger undlod at udnytte, da han i stedet lagde en stopbold i nettet, lukkede Krueger tilbage i partiet, men 2 amerikanske fejl i træk bevirkede, at Holger alligevel brød serven til 2-1.

Kampen var dog ikke afgjort af den grund, idet Holger ved 30-15 trods overtag i en duel blev passeret ved nettet, og i stedet for 40-15 blev stillingen 30-40 efter dansk dobbeltfejl, og da Holger derefter sendte 2. bolden direkte i nettet, udlignede Krueger til 2-2.

Det næste partier blev udslagsgivende for fortsættelsen, idet Krueger med stort besvær vandt sit serveparti til 3-2, hvorefter Holger kom i store problemer, da han i sit næste serveparti kom bagud 0-30, da Krueger fulgte en returvinder op ved at fremprovokere en fejl med en bold i fødderne på Holger, som derefter kom bagud 0-40 efter en fejl, og en dobbeltfejl ved 15-40 gav amerikansk break til 4-2.

Dermed var momentum fuldkommen på Kruegers side, hvorimod fejlene og frustrationerne hos Holger gjorde det lidt for nemt for amerikaneren at sikre sættet 6-3.

I 3. sæt fik Holger dog genfundet koncentrationen, og han vendte tilbage til det planlagte koncept, som handler om at holde tempoet tættere på baglinjen og flytte rundt på modstanderen.
Derved fik Holger allerede i amerikanerens første serveparti mulighed for et tidligt break, men Krueger klarede frisag i første omgang, men i det næste amerikanske serveparti brød Holger til 3-1, og han lod ikke Krueger få muligheden for at bryde tilbage, da Holger – efter dobbeltfejl ved 40-0 – holdt serv til 4-1.

Holger havde derefter 3 muligheder for at udbygge føringen med break til 5-1, men igen klarede Krueger frisag og reducerede til 2-4, men der blev ikke skabt fornyet spænding, da Holger vandt sit serveparti rent til 5-2, og der blev heller ikke rystet på hånden, da Holger ved 5-3 servede kampen sikkert hjem ved 40-15 til slutresultatet 6-4, 3-6, 6-3.

Forinden havde 24-årige no. 121 Stefan Kozlov (USA) også været i 3 sæt, da han vandt 6-3, 6-7(4), 6-2 over sin 18-årige landsmand Sebastian SEC, der havde wildcard.

Holger møder Kozlov torsdag aften i 3. kamp på Stadium 3, hvilket forventes at bliver kort før midnat dansk tid.

Hvis det lykkes for Holger at kvalificere sig til hovedturneringen, er der følgende muligheder ved indplacering af de 12 vindere af kvalfinalerne:
(38) Sebastian Korda (USA) – R64: 4. Rafael Nadal (ESP)
(42) Ugo Humbert (FRA) – R64: 6. Matteo Berrettini (ITA)
(47) Botic Van De Zandschulp (NED) – R64: 9. Felix Auger-Aliassime (CAN)
(49) Pedro Martinez Portero (ESP) – R64: 12. Cameron Norrie (GBR)
(61) Miomir Kecmanovic (SRB) – R64: 24. Marin Cilic (CRO)
(68) Hugo Gaston (FRA) – R64: 15. Roberto Bautista Agut (ESP)
(70) Emil Ruusuvuori (FIN) – R64: 14. Diego Schwartzman (ARG)
(72) Maxime Cressy (USA) – R64: 5. Casper Ruud (NOR)
(88) (WC) Andy Murray (GBR) – R64: 31. Alexander Bublik (KAZ)
(89) Alexei Popyrin (AUS) – R64: 1. Daniil Medvedev
Qualifier – R64: 16. Pablo Carreno Busta (ESP)

Forrige artikelTurneringer uge 10: Holger Rune forsøger at kvalificere sig til Indian Wells. Clara Tauson direkte til 2. runde
Næste artikelMasters Indian Wells: Både Clara og Holger i aktion fredag efter sejr til Holger i kvalfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.