Efter en fejlbehæftet start på kvalfinalen var Holger tæt på 0-4 i 1. sæt, men ved at fastholde konceptet og reducere fejlene fik Holger Rune et solidt overtag og vandt sikker sejr

Da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune ved ATP 1000 BNP Paribas Open i Indian Wells i den californiske ørken spillede sig videre til kvalfinalen, var det først og fremmest ved at sætte tempoet tæt ved baglinjen og derfra dirigere duellerne.
Dog blev der slækket på tempoet i 2. sæt, men i 3. sæt blev tingene sat på plads, da Holger fandt tilbage til konceptet.

Indian Wells kval: Holger fandt tilbage til konceptet og er klar til kvalfinale

I kvalfinalen mod  24-årige no. 121 Stefan Kozlov (USA) havde Holger allerede i kampens første parti mulighed for at bryde modstanderens serv efter en retur-vinder til 30-40, og han havde en god mulighed for at udnytte chancen efter en kort 2. bold, men chancen blev forpasset med en fejl fra forhånden.
Holger fik dog en ny mulighed efter et passerslag, men da returneringen på amerikanerens 1. serv blev for kort, blev den mulighed afværget, og Kozlov vandt alligevel sit serveparti efter 4 relativt store fejl fra Holger.

I Holgers første serveparti blev ikke en eneste 1. serv sat i spil, og efter en dobbeltfejl til 15-30 efterfulgt af en 2. bold i nettet og en stor afbrænder ved 15-40 havde Holger fået en elendig start på kampen, og Kozlov fik yderligere medvind, da han i en presset situation passerede Holger ved nettet, og efter en servevinder til 30-0 spillede han sig igen fri af Holgers offensiv med en bold i fødderne på danskeren til 40-0.
Efter en dobbeltfejl til 40-15 afgjorde Holger selv partiet til 3-0 med en satset fejl fra forhånden.

Fejlene fortsatte i Holgers næste serveparti, hvor Kozlov efter dansk dobbeltfejl og endnu en større fejl havde break-mulighed til 4-0, og selvom Holger afværgede muligheden med en vinder, fik Kozlov igen chancen efter en ny dansk fejl, men herefter fik Holger omsider renset fejlene væk i resten af partiet, hvorved han kom på tavlen ved 1-3.

Kozlovs næste serveparti blev indledt med en ny dansk fejl, men efter dobbeltfejl til 15-30 nåede Holger frem til en stopbold, og lagde en vinder langs linjen, men til Holger store utilfredshed sagde dommeren “not up”, og en efterfølgende dansk fejl, som kan være en følge af den nævnte frustration, havde Kozlov mulighed for at øge føringen til 4-1.
Muligheden blev dog afværget, da Holger igen nåede frem til en stopbold, som blev lagt forbi modstanderen, og denne gang lød ingen “not up”.

På dette tidspunkt i sætter var Holger omsider ved at finde en bedre rytme i spillet, så der blev renset ud i de mange fejl, og belønningen faldt prompte, da Holger efter 2 break-muligheder brød tilbage og reducerede til 2-3.

Resten af sættet havde Holger i kraft af større sikkerhed et solidt overtag, som resulterede i endnu et dansk break til 4-3, og selvom Holger ved stillingen 5-4 igen havde et serveparti uden en eneste 1. serv,  sikrede han sig 1. sæt, som blev afsluttet med et passerslag til 6-4.

I 2. sæt fulgte Kozlov med til 2-2, men derefter så Holger sig ikke tilbage, og efter break til både 2-3 og 2-5 kunne Holger i sikker stil serve kampen hjem 6-4, 6-2 over en tricky modstander, som trods presset fra Holger satte mange bolde i banen, så Holger var nødsaget til selv at vinde sine point, men i længen kunne Kozlov dog ikke stå imod presset, da Holger fik luget ud i de mange fejl i kampens indledning.

Efter at alle kvalfinalerne var overstået blev de 12 vinderne af kvalfinalerne samt en enkelt Lucky Loser indplaceret på kvalpladserne i hovedturneringen.
Den ekstra Lucky Loser plads opstod, da 2. seedede Novak Djokovic blev fjernet fra lodtrækningen, og derfor erstattes han af 33. seedede Grigor Dimitrov (BUL).

Holger møder 23-årige no. 47 Ugo Humbert (FRA), hvis bedste resultat i 2022 var sejr i 3 sæt over ranglistens no. 1 Daniil Medvedev ved ATP Cup i årets første uge.

Efterfølgende har franskmanden ikke vundet en eneste kamp, idet han både ved Australian Open og ATP 250 i Montpellier blev besejret knebent af landsmanden Richard Gasquet, og for en måned siden kunne han ikke stille meget op mod Cameron Norrie (GBR), der vandt 6-2, 6-4 ved ATP 250 i Rotterdam.

Franskmanden undgår dog ikke at påtage sig favoritrollen bos bookmakerne, der har Humbert som svag favorit mod Holger.
Vinderen af opgøret møder i 2. runde (R64) 25-årige Matteo Berrettini (ITA), der er seedet 6 og befinder sig øverst i den nederste halvdel af lodtrækningn.

Kampene fra 1. runde i øverste halvdel indledes torsdag kl. 2000 dansk tid, hvor der endvidere afvikles nederste halvdel hos kvinderne.

Derfor spiller Holger sin første kamp fredag, og det samme gælder 19-årige Clara Tauson, når der tages hul på 2. runde i øverste halvdel hos kvinderne, hvor Clara som 29. seedet var oversidder i 1. runde.

Claras modstander blev fundet i kampen mellem no. 89 Sofia Kenin (USA) og no. 69 Beatriz Haddad Maia (BRA), der trak det længste strå og derfor møder Clara fredag.

Det er i skrivende stund uvist, hvornår både Clara og Holger spiller, men TV 2 vil forsøge at få mulighed for at vise begge kampe på TV 2 Sport eller TV 2 Sport X – gerne lige efter hinanden på samme bane.
Kampene bliver dog som minimum vist på TV 2 Play.-
Forrige artikelIndian Wells kval: Holger fandt tilbage til konceptet og er klar til kvalfinale
Næste artikelSidste runde afgør nedrykning og slutspilspladser
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.