Det er længe siden, at der er blevet spundet så meget håb om et dansk tennistalent. Men det er ikke desto mindre tilfældet med det blot 18-årige stortalent Holger Rune, som meget snart tørner ud i det prestigefyldte Monte Carlo Masters i april.

Men hvad kan vi forvente af den danske komet i den kommende turnering? Hvordan er dagsformen, og hvad kan vi se frem til ellers i det kommende tennis-år med vores allesammens Holger Rune?

Spændende at følge den unge talentfulde dansker live

Der bliver for alvor slået til boldene, når Monte Carlo Masters løber af stablen, men der bliver nu også spillet godt igennem på diverse sportsbetting-portaler, når det sker. Især de danske gamblere elsker at følge danskernes kampene live på streaming eller TV og samtidig spille på live odds, mens kampene er i gang. Det er et tilløbsstykke for mange, der er interesserede i tennis, som også kan lide at have lidt på højkant, når kampene er i gang.

Der er hvert år odds udbud på stort set alle større og mindre tenniskampe, og det er klart at kampe med dansk deltagelse; som for eksempel Holger Runes kampe, har ekstra stor interesse i spilleverden.

Skidt optakt grundet drilske rygproblemer

Holger Rune har været i fuld gang med at spille sig helt varm til forårets og sommerens store tennis-turneringer. Intet er mere vigtigt end at få oparbejdet en solid grundform, og Holger Rune har da også allerede været vidt omkring, men desværre ikke uden at støde ind i problemer.

Holger Rune var således i aktion den 21. marts, hvor danskeren skulle forsøge at kvalificere sig til ATP-turneringen Miami Open. Verdens nummer 88 burde som sådan ikke have haft problemer mod japaneren Shintaro Mochizuki. Shintaro frister på nuværende en tilværelse på verdensranglistens 372. plads og skulle derfor have været en overkommelig opgave for Holger Rune.

Danskeren nåede dog aldrig at spille kampen til ende, eftersom rygproblemer tvang ham ud af kampen. Holger Rune havde tabt første sæt og modtog behandling for rygproblemer i starten af andet sæt. Herefter valgte danskeren at trække sig.

Også problemer med fysikken i Indian Wells

Ugen forinden kvalkampene til ATP-turneringen Miami Open var Holger Rune også i aktion. Her gjaldt det Indian Wells Masters i Californien i USA. Her gik det anderledes godt, da danskeren spillede sig igennem kvalifikationen og besejrede Ugo Humberg fra Frankrig i første runde.

I anden runde ventede Matteo Berrettini fra Italien, som tvang Holger Rune ud i en tæt og intens tre-sætter, som danskeren dog endte med at tabe. Igennem hele Indian Wells-turneringen meldte Holger Rune her første gang ud om sine rygproblemer. Gener, der altså skulle blive endnu mere graverende i den efterfølgende turnering i Miami.

Holger Rune med bedre kort på hånden end sidste år

Holger Rune står et ganske andet sted i sin karriere end for blot et år siden, hvor han også deltog i den prestigefyldte Monte Carlo Masters. På daværende tidspunkt var Rune blot nummer 322 på verdensranglisten, og der skulle derfor et wildcard til for at få ham med i turneringen. Trods brav kamp måtte han dengang sande, at der stadig var lang vej op til stjernerne. Norske Casper Ruud ekspederede således Rune ud af Monte Carlo Masters 2021 i to forholdsvis klare sæt.

Der er dog løbet meget vand i åen på blot det ene år siden sidste sæsons Monte Carlo-udgave. Rune er avanceret næsten 240 pladser på verdensranglisten, og der forventes derfor meget mere af danskeren end i sidste sæson. Hvis Holger Rune får den rette behandling og kan holde rygproblemerne tre skridt fra livet, så håber og tror hele Danmark på en større succes i dette års udgave.

Holger Rune – en erfaren men stadig ung tennisspiller

Selvom Holger Rune er et af Danmarks største tennis-talenter nogensinde, og selvom vi sætter alle sejl ind for at se ham stige til tops i den kommende Monte Carlo Masters, så bør man stadig tage hans alder i betragtning. I sidste sæsons Monte Carlo Masters var Rune stadig junior-spiller, men deltog i senior-turneringer grundet sit store talent. Selvom der er gået et år og adskillige kampe siden da, så er Holger Rune stadig kun en stor knægt på 18 år. Det bør man stadig have in mente, når forventningerne skrues op inden april måneds Monte Carlo Masters.

Forrige artikelTurneringer uge 16: Odds-sættere forventer sejr til Holger Rune mod no. 30 Garin
Næste artikelATP 250 Beograd: Идемо (nu sker det) er nøgleordet for Holger Rune i Serbien
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.