Hopman Cup, der blev afviklet i Perth omkring Nytår 1989-2019, afvikles fra 2023 ugen efter Wimbledon i Nice, hvor Danmark deltager med Clara Tauson og Holger Rune

Siden december 2021 har Tennisavisen ventet på grønt lys til at kunne “breake” en nyhed om, at de to danske tennisstjerner Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune kommer til at repræsentere Danmark i Hopman Cup, som blev afviklet omkring Nytår i Perth i Australien i perioden 1989-2019, indtil turneringen i 2020 blev afløst af ATP Cup i turnerings-kalenderen.

Allerede i forbindelse med French Open 2021 blev det aftalt, at Hopman Cup fra 2023 og mindst 5 år fremover arrangeres i Nice i Frankrig af virksomheden Tennium, der er agent for Holger, og derfor var det – set med danske øjne – nærliggende at forestille sig, at Danmark kunne blive blandt de deltagende nationer, da Holger sammen med Clara forventes at udgøre en duo, som har kvaliteterne til at blande sig med de større tennisnationer.

7 måneder senere havde Tennium dog stadig ikke modtaget bekræftelse på tid og sted for arrangementet, hvor der var søgt om terminen ugen før Monte Carlo, hvilket i så fald ville være i denne uge efter i forlængelse af Indian Wells og Miami.

Det var dog forventet, at den endelige termin ville blive bekræftet i forbindelse med French Open 2022, men efter French Open – hvor Holger nåede kvartfinalen – var der fortsat ingen bekræftelse, og først 5 måneder senere i starten af november 2022, modtog Tennisavisen omsider bekræftelse på, at arrangementet finder sted 17-23. juli (ugen efter Wimbledon) i Nice Lawn Tennis Club – Hopman Cup 2023 (pdf)

Et studie af den medsendte beskrivelse af arrangementet (se link herover) var dog – set med danske øjne – en skuffelse, idet Danmark ikke var blandt de 10 nationer, som efter planen  var udset til at deltage (USA, Italien, Polen, Storbritannien, Canada, Grækenland, Serbien og Tyskland).

Derfor blev offentliggørelsen dengang ikke “Breaking News” på Tennisavisen, men til gengæld var det “Breaking News”, Da Dansk Tennis Forbund 4. april 2023 kunne afsløre, at Danmark faktisk deltager i 2023-udgaven af Hopman Cup, der afvikles 19-23. juli i Nice.

Den kvikke læser har formentlig bemærket, at arrangementet starter 2 dage senere end i den oprindeligt planlagte udgave, hvilket skyldes at antallet af nationer er reduceret fra de oprindelige 10 til 6 nationer.

Frankrig og Spanien er de eneste af de oprindeligt nævnte nationer, der deltager sammen med de 4 nye nationer, som foruden Danmark er Kroatien, Belgien og Schweiz.
Følgende spillere deltager for de enkelte nationer (rangering nævnt i parates):

Danmark: (8) Holger Vitus Nødskov Rune, (131) Clara Tauson
Kroatien: (20) Borna Coric, (23) Donna Vekic
Belgien: (45) David Goffin, (29) Elise Mertens
Schweiz: (155) Leandro Riedi, (11) Belinda Bencic
Frankrig: (42) Richard Gasquet, (64) Alicé Cornet
Spanien: (2) Carlos Alcaraz, (33) Paula Badosa

Detaljer om arrangementet er beskrevet på https://hopmancup.com/, hvor det fremgår, at hver kamp består af 3 kampe (Men’s singles, Women’s singles og Mixed doubles).
Der spilles i 2 puljer onsdag til lørdag, og de 2 puljevindere mødes i finalen om søndagen.

Clara og Holger har tidligere spillet mixed doubles sammen, som det fremgår af øverste billede, da de vandt U12 UM.

Danmark har tidligere deltaget ved Hopman Cup i 2012, hvor Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen vandt over USA, hvorimod det blev nederlag mod Bulgarien og Tjekkiet.

Forrige artikelTurneringer uge 14: Casper Ruud er eneste ATP top 10 i aktion ved starten af grussæsonen
Næste artikelTurneringer uge 15: Holgers udfordring bliver Medvedev i kvart og Djokovic i semi
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.