Onsdag d. 24. maj 2023 er der lagt op til en uforglemmelig aften i Royal Arena i København, når Energi Danmark Champions Battle 2023 løber af stablen. Det er første gang nogensinde, at Holger Rune og Nick Kyrgios møder hinanden i kamp.

Det er nok de færreste danske og internationale tennisfans, som ikke har stiftet bekendtskab med navnet Holger Rune i 2022. Især det sidste halve år har den 19-årige dansker for alvor slået sit navn fast på den internationale scene. Han har i år vundet intet mindre end tre ATP-titler. Hans første titel kom i hus ved BMW Open i München i april, dernæst tog han i oktober sejren over verdens nummer 4 Stefanos Tsitsipas ved Stockholm Open. Karrierens største sejr skete tidligere denne måned, hvor han, efter en nervepirrende kamp, vandt over tennislegenden Novak Djokovic ved ATP Masters 1000-turneringen i Paris ’Rolex Paris Masters’. Den unge tenniskomet er braget op af verdensranglisten. Siden april er han gået fra nr. 45 og afslutter sin 2022-sæson på en formidabel 11. plads – målet for året var top 25.

Nu har alle danske tennisfans altså en enestående mulighed for at se den danske verdensstjerne folde sig ud på dansk grund.

Det bliver en stærk modstander, som Holger Rune skal møde i Royal Arena til maj næste år. Australske Nick Kyrgios, tidligere nr. 13 på verdensranglisten, har i sin karriere vundet intet mindre end syv ATP-titler og nået finalen i 11 turneringer, herunder ved årets Wimbledon. Han er den tredje tennisspiller nogensinde til at slå de tre legender Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal første gang han spillede mod dem.

Holger Rune selv glæder sig utrolig meget til at skulle møde Kyrgios og udtaler:

”Jeg er spændt på at skulle spille mod Kyrgios på hjemmebane. Det kan jeg ikke få bedre. Jeg glæder mig utrolig meget til at takke alle de danske tennisfans, som har heppet på mig hele året. De har udvist enorm støtte og det betyder virkelig meget for mig. Jeg garanterer, at jeg vil gøre alt for at levere en sejr. Vi ses”.

Australske Nick Kyrgios ser frem til at møde den unge dansker;

”Jeg har naturligvis hørt meget om Holger Rune, han har haft en fantastisk 2022-sæson. Derfor bliver det også spændende at skulle spille mod ham i Danmark, og så endda for første gang. Jeg har slået de tre legender første gang, jeg mødte dem, så lad os se, hvordan det går, når jeg skal møde Holger.” – Udtaler Kyrgios og smiler.

Billetter
Billetter til denne store tennisaften sættes i salg fredag den 25. november 2022 kl. 10 på Ticketmaster. Priserne starter fra DKK 375,- + gebyr.

Forrige artikelTennisavisen – November 2022
Næste artikelTurneringer uge 48: Clara Tauson ude af top 100 indleder genopbygning med W25 i Italien
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.