Både Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og klubkammerater fra HIK samt mange tennisfans var samlet for at fejre French Open vinder Holger Rune

HIK og Dansk Tennis Forbund (DTF) havde torsdag den 13. juni inviteret både tennisinteresserede og Pressen til et arrangement i HIKs restaurant på Hartmannsvej i Hellerup for at fejre 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der netop har opnået en af sine helt store drømme, da han vandt Grand Slam turneringen French Open for juniorer.

Blandt deltagerne var Tine Scheuer-Larsen, der har lagt dette billede op på Twitter med Holger og mange af hans klubkammerater fra HIK, heriblandt både klubbens Sportschef Michael Tauson og Cheftræner Kenneth Carlsen.

Der har både under French Open og – ikke mindst – efter hjemkomsten været stor medieopmærksomhed på Holger, der herunder interviewes af TV2 i forbindelse med fejringen.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Holger var dagen før gæst i Aftenshowet på DR1, hvor han ikke lagde skjul på sine drømme, og han fik fuld opbakning af de øvrige gæster i programmet til at forfølge drømmen om at vinde alle de store Grand Slams og blive no. 1 i Verden.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Der var pyntet op og sørget for lækkerier til de mange mennesker, der var mødt frem for at hylde Grand Slam vinderen. Herunder blot et lille udsnit af de fremmødte.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Første taler var formanden for HIKs tennisafdeling, Inger Birgitte Kroon, der udtrykte stolthed over, at Holger har præsteret at slippe igennem det nåleøje, som de færreste formår i tennis.
Hun betegnede titlen ved French Open som kronen på værket, og at Holger derfor kunne betegnes som Prinsen af tennis, når nu Kronprinsen var tilstede.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Inger påpegede, at HIK er stolte af Holger på grund af en række flotte internationale resultater, der taler for sig selv, men hun fremhævede også, at Holger er stolt af at være HIK’er, og at han ikke kun er individualist men også både klubkammerat og holdspiller, som gerne spiller kampe for klubben, når det kan passes ind i planlægningen.

Desuden fremhævede Inger Holgers glæde ved tennis og tilgang til kampene med kampgejst, rank ryg og godt humør, som bidrager til den gode stemning både i HIK og overalt i Verden, og hun er sikker på, at Holger på grund af glæden ved tennis kombineret med det åbenlyse talent vil nå langt også i seniorrækkerne.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Inger rettede også en tak til det trænerteam, der gennem de sidste 6 år har trænet, rejst og båret og gjort alt, hvad der skal til, og hun rettede en særlig tak til Lars Christensen, hvis indsats både blev anerkendt med kongeligt håndtryk og klapsalver.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Talen kan høres herunder (3:08 min.)

Derefter overrakte Bestyrelsesformand i HIK, Søren Smedegaard nogle gaver til Holger.
Den første gave var en æske indeholdende et sæt manchetknapper, som udelukkende må anvendes, når Holger på et tidspunkt vinder Grand Slam turneringen Wimbledon, hvor traditionen byder, at den mandlige vinder tager en dans med den kvindelige vinder.

Derefter viste Smedegaard et indrammet billede, hvor Holger hæver trofæet, og billedet vil blive hængt op i restauranten, så både Holger og alle andre kan se det, når de fremover træder ind i lokalet.
Sømmet var allerede slået i væggen, hvor billedet kommer til at hænge.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Smedegaard fortalte derefter, at Michael Tauson har været kreativ og samlet en række billeder fra French Open i en collage, som Holger kan tage med hjem og hænge op på værelset, hvor han kan vågne op midt om natten og kigge på den og være rigtig stolt over dette symbol på sine evner til at beherske alle facetter af tennisspillet.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Til sidst overrakte Smedegaard den mindste gave, som han nogensinde havde givet, hvilket var en HIK-nål, som symboliserer et stort internationalt resultat i sportsverdenen som medlem af HIK.
Efter en smule besvær fik Smedegaard anbragt nålen på Holgers T-shirt.

Hele talen kan høres herunder (3:41 min.)

Herunder et “nærbillede” af collagen, hvor der desuden er “indsneget” et par billeder med Tine Scheuer-Larsen, Kenneth Carlsen og Michael Tauson, som ikke var med i Paris.

Foto: Tennisavisen

DTFs formand, Henrik Thorsøe Pedersen indledte sin tale med et historisk tilbageblik over danske junior Grand Slam titler ved at nævne, at Kurt Nielsen i både 1947 (Wimbledon) og 1948 (French Open) og Kristian Pless i 1999 (Australian Open) samt i 2006 Caroline Wozniacki (Wimbledon) og senest Clara Tauson i 2019 (Australian Open) og nu Holger ved French Open.
Derfor var det svært som Formand for DTF ikke at have armene i vejret samt knibe sig lidt i armen.

Da Formanden overværede Holgers finale i Paris, følte han sig på et tidspunkt 10 år ældre på grund af spændingen, efter at Holger havde haft et par matchbolde i 2. sæt, hvor modstanderen følte at slaget var tabt, og derfor begyndte at spille mere frit og vandt sættet.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Formanden nævnte derefter, hvordan en regnvejrspause betød, at der blev mulighed for, at Holger kunne få en snak med sit team og sin mor, hvorved er blev skabt ro, og som anerkendelse for deres indsats blev overrakt den gave, som mental coach Lars Robl står med, omkranset af træner Lars Christensen og mor Aneke Rune.

Foto: Dansk Tennis ForbundDTF

Holgers suveræne indsats efter 6-0 i 3. sæt bevirkede, at Formanden følte at nogle af de år, som han blev ældre tidligere i kampen, vendte tilbage.
Holger fik derefter overrakt en gave fra DTF med henvisning på den gode lyd, som Holger frembringer på banen, i form af en højttaler.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Hele talen kan gøres herunder (2:43 min.)

Holger sagde derefter tak til alle, der var mødt frem for at fejre ham, og der lød også en tak til alle, der har støttet ham på vejen til hans succes.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Lydkvaliteten er ikke helt som ønsket, men klapsalverne er tydelige nok. (32 sek.)

Derefter var der fotografering sammen med H.K.H. Kronprinsen.

Foto: Dansk Tennis Forbund

og DTFs meget stolte og tilfredse Sportschef, Jens Anker Buus Andersen.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Der blev også tid til at skrive nogle autografer, hvilket Holger også må påregne stor efterspørgsel for i fremtiden.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Desuden et “nærbillede” af French Open trofæet.

Foto: Dansk Tennis Forbund

Wildcards til Holger efter Wimbledon

Tennisavisen har tidligere oplyst, at Holger har fået tilsagn om wildcard til en $25.000 turnering i Pontedera i Italien, men under interviewet i Aftenshowet fortalte Holger, at han har fået 2 wildcards, og han fortalte i forbindelse med fejringen i HIK til Tennisavisen, at det andet wildcard er til en €43K ATP Challenger turnering i Holland ugen efter Wimbledon, hvor der afvikles en Challenger på grus i Amersfoort.

Hvis Holger også klarer sig godt på græs, kan han få et temmelig sammenpresset program med Grade 1 i Roehampton uge 27 og Wimbledon uge 28 samt Challenger uge 29 og M25 i uge 30.
Derfor ville det formentlig være mere optimalt med et Challenger wildcard i uge 31 eller 32, hvor der også afvikles €43K Challengers i Europa, men erfaringerne for Clara Tauson har vist, at wildcards ikke uddeles i flæng, når man tilhører en nation, som ikke selv arrangerer tilsvarende turneringer, og derfor er det værd at overveje at slå til, når mulighederne byder sig.

Da Holger aldrig har prøvet at spille på græs, vil han ikke garantere et nyt topresultat ved Wimbledon, og et tidligt exit vil med henblik på muligheden for at være optimalt forberedt på en eventuel Challenger debut i Holland derfor ikke være nogen “katastrofe”.

DTFs formand gjorde – lidt spøgefuldt – opmærksom på, at ingen dansker endnu har vundet juniorernes US Open, og derfor ser han gerne, at Danmark også får fingre i den titel.

Selvom der ikke er græsbaner i Danmark, fortalte Lars Christensen at Holger alligevel er begyndt at træne græs-teknik.
Den næste uges tid fortsætter træningen på Mouratoglou Tennis Academy, og efter et kort ophold tilbage i Danmark, går turen til London nogle dage inden Grade 1 turneringen i Roehampton starter 30. juni, så Holger når at få græs under fødderne inden det går løs i selve turneringen.

Forrige artikelRang og Entrylister uge 24: Teenagere springer højt. Holger Rune junior på græs
Næste artikelTE U16 Nastola: Zoe semifinalist i single og vinder i double klar til Hillerød
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.