Holger Rune overvandt både Hugo Gaston og trykket fra det franske publikum, da han for 3. kamp i træk sikrede en suveræn 3-0 sejr

Mod slutningen af kampen i 2. runde ved Grand Slam turneringen French Open fik 19-årige Holger Vitus Nødskov Rune en slem forskrækkelse, da han i suveræn stil vandt 6-2, 6-3, 6-3 over no. 95 Henri Laaksonen (SUI), idet han snublede over et reklameskilt og beskadigede sin ankel.

French Open: Magtdemonstration af bundsolid Holger Rune mod Laaksonen

Kort før at doublen efter planen skulle spilles, blev det efter råd fra lægen besluttet, at Holger trak sig fra doublen sammen med Francisco Cabral (POR), der efterfølgende – ifølge det portugisiske medie Raquetc.com – følte sig svigtet og bebrejdet for at melde fra med så kort et varsel med en besked på Instagram i stedet for at sige det direkte til ham selv.

Artiklen blev ukritisk videreformidlet af TV 2 med den lidet flatterende overskrift “Makker træt af Rune: – Jeg er ked af hans attitude“, og Cabral er i artiklen citeret for denne kommentar:
Han fortalte mig kun, at han havde forstuvet sin fod, og at han havde været ved lægen, som sagde, at han ikke skulle spille double. Jeg er ked af hans attitude, for han sagde det ikke engang til mit ansigt – han sendte bare en besked på Instagram“.

Både på Raquetc og TV 2 Tennis’ facebook affødte artiklerne voldsom vrede og kritik med skældsord, som ikke er egnet til gengivelse, fra tastaturkrigere, der ukritisk stolede på udlægningen fra TV 2, selvom artiklens indhold tydeligvis alene var baseret på portugiserens opfattelse af situationen.

Tennisavisen har imidlertid modtaget en helt anden udlægning fra Aneke Rune, der fortæller at Holger først kl. 15:45 – kort før planlagt kampstart – modtog en scanning fra lægen, hvorefter supervisor blev tilkaldt.
Da Holger hele tiden har kommunikeret med makkeren via Instagram, var det den eneste mulighed for at give beskeden videre, idet Holger fortsat befandt sig hos lægen, der rådede ham til at trække sig fra doublen.

Aneke Rune tilføjer, at Cabral udelukkende kunne være med i double på grund af Holgers rangering, og hun gjorde endvidere opmærksom på, at en double-spiller altid løber en risiko ved at blive tilmeldt sammen med en single-spiller, og hun afsluttede med denne kommentar:
Det ville være ekstremt dårlig stil, hvis Holger stillede op og ikke kunne gennemføre kampen bare for at sikre makkeren prize money, men i stedet vælger at give chancen til 2 spillere på alternate-listen, der reelt kunne gennemføre en kamp !!!“.

Begge Holgers første kampe blev afviklet Court 12, hvor den begrænsede plads både bevirkede, at Holger i sit tilbage-sving i kampen mod Henri Laaksonen ramte en linjedommer, inden han senere gled i en presenning og beskadigede anklen, der ifølge en besked til Ekstrabladet fortsat var hævet, men det betød ikke, at Holger behøvede at holde igen under træningen.

Der var heller ingen problemer med at bevæge sig frit, da Holger lørdag i primetime på Court Philippe Chatrier mødte sin gode ven og tidligere doublemakker, 21-årige Hugo Gaston (FRA), som med publikums store hjælp i 1. runde vandt 4-6, 6-2, 6-3, 0-6, 7-6(4) over 19. seedede Alex De Minaur (AUS), som havde ført 3-0 i 5. sæt.

Franskmanden er uhyre populær hos publikum, da han altid er garant for underholdning med finurlige stopbolde og uforudsigelige påfund, og han forsøger ofte at animere publikum til at skabe stemning under kampene.

Det var dog ikke nødvendigt i kampen mod Holger, da opbakningen fra publikum var massiv helt fra starten af kampen, hvor Gaston fik en drømmestart, da han med en kropsfinte afsluttede den første duel med en ren vinder modsat Holgers bevægelsesretning, og han fulgte op med longline vinder fra baghånden i den næste duel.
En spektakulær vinder fra baghånden til 0-40 efter et dansk lob tændte publikum yderligere, og da Holger fulgte en servevinder op med en dobbeltfejl, var han allerede efter kampens første parti bagud med et break.

Det rystede dog ikke Holger, der straks svarede igen med et rent break, som skabte balance i regnskabet, men Holger var igen udfordret i sit næste serveparti, hvor Gaston efter endnu en dansk dobbeltfejl havde break-muligheder ved 15-40.
2 servevindere afværgede dog begge muligheder, og efter endnu en servevinder blev Gaston efter en kort duel presset til at sende bolden i nettet til dansk føring 2-1.

Derefter havde Holger tilsyneladende fået nerverne helt under kontrol, og han brød franskmandens serv til både 3-1 og 5-1.
Imidlertid kom Holger for 2. gang i sættet bagud 0-40 i egen serv, og et fransk håb blev tændt, da Gaston tog det ene break tilbage ved 30-40 og reducerede yderligere til 3-5 i egen serv, men i sit næste serveparti sikrede Holger sættet 6-3 efter 40-15.

I 2. sæt brød Holger ved 1-1 franskmandens serv efter 3 forsøg, og han havde i resten af sættet fortsat et solidt spillemæssigt overtag, hvor Gaston kun sporadisk slap af sted med sine finurligheder, hvorimod Holgers tempofyldte spil konstant pressede Gaston, der dog bevarede kontakten indtil Holger med endnu et break vandt sættet 6-3.

I starten af 3. sæt havde Gaston 3 gange mulighed for at bryde Holgers serv, men som det er kendetegnende for en topspiller, steppede Holger op på de vigtige bolde, og efter at have afværget alle mulighederne vandt han sit serveparti, som blev fulgt op med et break til 2-0 og et rent serveparti til 3-0.

Dermed var kursen mod sat direkte mod 1/8-finalen, og efter endnu et break til 5-1 var Holger tæt på målstregen, men Gaston havde dog ikke tænkt sig at give op, og han tændte et lille håb om et comeback, da Han brød Holgers serv til 2-5 og vandt sit eget serveparti rent til 3-5.

Håbet blev dog straks slukket, da Holger i sit næster serveparti spillede sig frem til matchbolde ved 40-15, og på den 2. matchbold blev sejren sikret med de enslydende sætcifre 6-3, 6-3, 6-3.

Herunder highlights med en kavalkade af sublime dueller, der i langt de fleste tilfælde resulterede i point til Holger.

På turneringens Instagram betegnes Holger som “Man of the day”.

Dermed er Holger videre til 1/8-finalen, hvor han mandag møder 4. seedede Stefanos Tsitsipas, der i modsætning til Holger har været alvorligt udfordret i de 2 første runder, hvor han i 1. runde var nede 0-2, inden han vandt 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2 over 20-årige Lorenzo Musetti (ITA), og i 2. runde vandt han yderst knebent 6-3, 7-6(8), 6-7(3), 7-6(7) over no. 136 Zdenek Kolar (CZE), der var videre fra kvalifikationen.

Der var dog ingen som helst problemer, da Tsitsipas i suveræn stil vandt 6-2, 6-2, 6-1 over no. 96 Mikael Ymer (SWE)

3. seedede Casper Ruud var i store problemer mod 32. seedede Lornezo Sonego (ITA), der efter 6-1 i 3. sæt førte 2-1 i sæt, inden nordmanden vandt 6-2, 6-7(3), 1-6, 6-4, 6-3

I den sidste kamp i Holgers 1/4-del af lodtrækningen vandt 12. seedede Hubert Hurkacz (POL) 7-5, 6-2, 6-1 over no. 48 David Goffin (BEL).

Hurkacz og Holger er sammen med Novak Djokovic, Rafael Nadal og Daniil Medvedev de eneste 5 deltagere, der efter 3 runder endnu ikke har afgivet sæt, men selvom Casper Ruud både mod Jo-Wilfried Tsonga og Lorenzo Sonego var ude i tovene, er nordmanden alligevel bookmakernes favorit mod Hurkacz.

Bookmakerne er villige til at give pengene tilbage næsten 5 gange, hvis Holger vinder over Tsitsipas, selvom Holger har været mest overbevisende hidtil i turneringen.
De høje odds skyldes uden tvivl, at spillemarkedet endnu ikke er overbevist om, at Holger kan fortsætte på samme høje niveau, men Holger har nu over flere kampe spillet på et niveau, hvor ingen topspillere kan føle sig sikre på sejren, og hvis han desuden både kan bevare fuld fokus og begrænse antallet af uprovokerede fejl yderligere, vil en dansk sejr ikke være nogen sensation.

Derfor vises i lighed med tidligere omtaler af Holgers kampe ved French Open et opdateret skema med mulig rangering efter turneringen, hvor Holger er sikker på at avancere til no. 31, medmindre ranglistens no. 131 Bernabe Zapata Miralles (ESP), der sammen med Holger er de eneste useedede tilbageværende efter overraskende sejre over Taylor Harry Fritz og John Isner, også vinder i 1/8-finalen mod Alexander Zverev søndag eftermiddag, og derefter går hele vejen og vinder titlen.

Modregn R16 Kvart Semi Finale Vinder
30 180 360 720 1200 2000
Ny Point 1309 1489 1849 2329 3129
06-jun (ca.) 31 28 20 17 13
Modstander Tsitsipas Ruud/Hurkacz? Medvedev/Cilic
Rublev/Sinner
Djokovic/Nadal/
Alcaraz/Zverev?

 

Herover oversigt med kampene i 1/8-finalen hvor de 3 førstnævnte afvikles søndag, hvor juniorturneringen indledes med dansk deltagelse i Girls singles, idet 18-årige Johanne Christine Svendsen, der er no. 30 på ITF’s juniorrangliste, i den sidste kamp på Court 5 – formentlig ved 16-tiden – møder no. 50 Ekaterina Khayrutdinova.

Forrige artikelFrench Open: Magtdemonstration af bundsolid Holger Rune mod Laaksonen
Næste artikelTurneringer uge 22: Holger Rune eneste useedede tilbage ved French Open
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.