Det ser ud som om at mændendes single-turnering i år ved Roland Garros kun har én klar vinderfavorit – nemlig Rafael Nadal. Derfor går mange i stedet op i hvem der slutter som nummer 2 efter Nadal.

Nadal er den ubetinget største favorit, der nogensinde har været i Paris, og han styrer mod sin 11. titel på Roland Garros – mere end nogen anden nogensinde har vundet i en Grand Slam-turnering.

Han har kun tabt to gange på Roland Garros siden sin debut i 2005. Hans første nederlag blev til ​​Robin Soderling i 16/1-finalen i 2009. Heldigvis for Rafa er Soderling ikke længere en aktiv spiller på touren, men den anden mand der slog ham, Novak Djokovic, er og lever stadig i turneringen.

Djokovic, der slog Nadal i kvartfinalen i 2015, har altid været den største trussel mod Nadal. Faktisk er 19 procent af Nadal’s karrieretab på grus kommet fra Djokovic’s hænder. Men siden Djokovic vandt den franske singletitel i 2016, der fuldendte hans Grand Slam-karriere, har han ikke været den samme spiller, der er i stand til at vinde en større singletitel og kæmper med skader, selvtillid og motivation.

Djokovic er seedet som nr. 20 i det franske mesterskab, og har en god stime af sejre med sig i bagagen, da han netop nåede semifinalen i det italienske mesterskab og nu har spillet sig til kvartfinalen på Roland Garros. Han er på den modsatte halvdel af lodtrækningen som Nadal, og de to kunne gengive en ny French Open-finale, ligesom de gjorde i 2012 og 2014. Djokovic er derfor blevet bemærket af mange fans på 888Sport.dk.

Den dobbelte French Open-mester, Jim Courier, sagde engang, at Juan Martin del Potro ville være den største trussel mod Nadals dominans på grus og på Roland Garros på grund af hans kraftige grundslag, der kan udspille Nadal. Del Potro gjorde dette nådesløst mod Nadal i semifinalerne i 2009 i US Open på hard court, da han vandt med utrolige 62 62 62.

Men det er ni år siden, og del Potro har kæmpet med flere håndledskader, der for det meste har ramt hans tohåndsbaghånd. Men hans forhånd er stadig en af de bedste i sporten, på lige fod med Nadal’s forhånd. De to kunne mødes i semifinalerne, der ville være en fantastisk kamp.

Andre “outsidere” inkluderer 2.-seedet Alexander Zverev, der vandt i Madrid og nåede finalen i Rom, der sluttede lige før Roland Garros. Zverev er for første gang i en Grand Slam-kvartfinale og har måttet vinde tre fem-sæts-kampe for at nå de sidste otte spillere.

Dominic Thiem er den eneste spiller, der har slået Nadal på grus i år. Det gjorde han faktisk i Madrid, og baseret på denne sejr – og to andre – mod Nadal på grus, og det faktum, at han har nået semifinalerne i Paris de sidste to år, fik han stor opmærksomhed fra dem der interesserer sig for Roland Garros væddemål.

Forrige artikelFrench Open 2018: Ikke mer grus til Wozniacki
Næste artikelDH billeder: GTK vs. Århus 1900 og GTK vs. HIK
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.