Årets anden Grand slam er gået i gang i Paris, dog en uge forsinket, men til nogenlunde normal tid. Clara Tauson er med i hovedturneringen direkte for første gang. Sidste år måtte hun igennem kvalifikationen og nåede derefter til anden runde. I dag skulle hun møde georgieren 29 årige Ekaterine Gorgodze, der pt er #222 på WTAs rangliste. Clara kom fint fra start i 2021 på hardcourt, men var uheldig at ramme gruset i Charleston på en uheldig måde, så hun blev sat lidt tilbage i sine forberedelser, men var fit for fight i dag. Der var en god sikkerhed over Claras spil, selvom der kom et par udfald i andet sæts begyndelse 6-4 6-2 blev det i en god kamp fra Claras side.

Første sæt blev en slags følen hinanden på tænderne i starten. Syvende parti var lige ved at gå til Gorgodze, men et par gode server og et es reddede partiet. De fulgtes ad til 5-4 til Tauson i en jævnbyrdig kamp, men Tauson havde haft sine muligheder i sættets forløb. Den anden mulighed for at bryde kom i sættets sidste parti, hvor Clara havde overtaget i spillet og brød georgieren 6-4. Solidt spillet af Tauson uden at gå i panik på noget tidspunkt.

Første sæt statistik

Andet sæt – ny kamp og det må igen siges at holde stik. Clara skulle begynde at serve, men kom lidt uheldigt fra start med en dobbeltfejl og en godt spillende Gorgodze. Clara havde 2 breakmuligheder i andet parti, men udnyttede dem ikke. Clara diskede op med et af sine 9 esser i kampen, og var i det hele taget kommet sig over Gorgodzes gode start. Clara brød tilbage 2-2, og var helt iført førertrøjen. Godt serveparti blev fulgt op af endnu et break – denne gang et rent break – 4-2. Det blev fulgt op af et rent serveparti med det niende es. Gorgodze var ved at miste modet, og da Clara kom på 30-40, var det kun et spørgsmål om tid. 6-2. Godt gået Clara, det lover godt før næste rundes stormøde enten mod Azarenka eller Kuznetsova.

Kampens statistik

Forrige artikelChallenger Oeiras: Klassespil sikrer Holger Rune både finaleplads og SE til Biella
Næste artikelSofia vandt UTR-turneringen på B 93
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.