Holger Rune fortsatte de gode takter fra kvartfinalen, da han trods generende krampe fik udlignet til 2-2 i indbyrdes opgør mod Timefoy Skatov

Da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune fredag spillede sig videre til semifinalen ved ATP Challenger turneringen Oeiras Open i Portugal var det en både overbevisende og solid indsats, der sikrede sejren.

Challenger Oeiras: Holger Rune klar til semifinale og kan måske SE Biella 7

De gode takter blev fulgt op i semifinalen, hvor Holger mødte 20-årige Timofey Skatov (KAZ), som i 2020 havde vundet de 2 første indbyrdes opgør, hvorefter Holger i det 3. møde fik revanche, da han vandt 6-2, 6-2 i kvartfinalen ved en M15 turnering i Valdoreix i Spanien, hvor Holger derefter vandt titlen.

ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis

Ligesom i det seneste opgør kom Holger bedst fra start, da han straks brød Skatovs serv, og han holdt sikkert sin egen serv til 2-0, inden Skatov reducerede til 1-2 i sit næste serveparti.
En dobbeltfejl og yderligere et par danske fejl tidligt i duellerne til 0-40 gav dog Skatov mulighed for at bringe balance i regnskabet, og efter en fejl fra Holgers baghånd ved 15-40 var stillingen 2-2, men Holger genetablerede forspringet, da han ved 40-40 først pressede Skatov til en fejl efter en dyb retur på 1. serven og derefter til endnu en fejl, som Holger fremprovokerede efter en kort bold.

Føringen blev udbygget til 4-2 i Holgers næste serveparti, hvor det først på den 5. fordel lykkedes at vinde partiet, efter at han i flere tilfælde havde forsøgt at afgøre duellerne med stopbolde, som Skatov hver gang nåede frem til og derved holdt sig inde i partiet, men han fik dog ikke muligheder for at bryde serven, idet Holger i de etablerede dueller både spillede med stor sikkerhed og højt tempo, hvorved han for det meste havde overtaget i spillet.

I det næste serveparti førte Skatov 40-15 efter en dansk servereturnering i nettet, men efter en dansk vinder fra forhånden og 3 efterfølgende fejl fra Skatov, som udløste frustrationer, brød Holger igen serven til 5-2.
Skatov havde derefter break-mulighed ved 30-40,  men en dansk vinder på 3. bolden afværgede muligheden, og på sin 2. sætbold fulgte Holger sin udad-skruede 1. serv til nettet, hvor han lod returneringen passere forbi og udenfor banen til dansk sæt-gevinst 6-2.

ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis

I 2. sæt var Skatov under pres sit første serveparti, selvom han førte 40-0, men et par dybe returneringer og en dobbeltfejl bevirkede, at Holger alligevel fik en break-mulighed, da han pressede sin modstander til endnu en fejl, men Skatov stod imod og efter et servees og en dansk fejl efter 2. bolden holdt han alligevel serv.

Holger udlignede til både 1-1 og 2-2 uden at være under pres i serven, hvorefter Skatov igen kom i problemer efter at ført 40-0, idet Holger fremprovokerede fejl i de næste 2 point, og efter en fejl fra Skatov til 40-40 spillede Holger sig med en cross vinder frem til endnu en break-mulighed, og senere endnu en mulighed, inden Skatov med nød og næppe alligevel holdt serv.

I stedet fulgte et parti, hvor en sjælden fejl fra den ellers boldsikre dansker betød break-mulighed til Skatov, og endnu en fejl på 2. bolden efter en dansk 1. serv resulterede i, at Skatov brød serven til 4-2, og han holdt derefter serv til både 5-2 og 6-3, uden at Holger havde muligheder for at bryde tilbage.

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis

I pausen inden 3. sæt fik Holger behandling ved en medical timeout, og i løbet af 3. sæt blev han generet af kramper, som også i tidligere kampe har skabt problemer, og det så en smule svært ud i starten af sættet, hvor Skatov fik den første break-mulighed efter dobbeltfejl til 30-40, men en velplaceret 1. serv udad blev fulgt op med en vinder modsat, og efter endnu en vinder havde Holger mulighed for at sikre partiet, hvilket blev spoleret af Holgers 2. dobbeltfejl i partiet, og i stedet fik Skatov endnu en break-mulighed, som dog blev afværget efter en fejl på servereturneringen.
I stedet skaffede Holger sig en fordel med et es, og efter en besværlig start lykkedes det Holger at holde serv til 1-0.

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis

Begge holdt derefter serv ved 40-15, hvorefter Skatov var ude i en ren overlevelses-manøvre i sit næste serveparti, hvor han afværgede 6 danske break-muligheder, og han var på dette tidspunkt i kampen noteret for at have afværget hele 12 break-muligheder.
13 blev dog ikke Skatovs lykketal, idet det Holger på denne mulighed pressede Skatov til en fejl, som sikrede Holger det afgørende break, som han derefter koncentrerede sig fuldt ud om at bevare, mens han samtidig forsøgte at håndtere generne som følge af kramper.

I et forsøg på at undgå for lange dueller indledte Holger sit næste serveparti med en stopbold, som Skatov nåede frem til og lagde dybt i hjørnet, hvorved Holger kom bagud 0-15,

Derefter sendte Holger pludselig en underhånds-serv afsted, hvilket fremkaldte en fejl fra Skatov på returneringen.
I den næste duel forsøgte Holger sig igen med en stopbold, som Skatov igen nåede frem til, men en fejl førte alligevel til dansk point, og da Holger lagde endnu en stopbold, som Skatov nåede frem til, blev et dansk lob for kort, men Skatov brændte den oplagte smash-mulighed, og da han derefter returnerede Holgers 1. serv i nettet, blev forspringet udbygget til 4-1, og målstregen var i sigte.

Efter at Skatov uden større problemer holdt serv til 2-4, indledte Holger i sit næste serveparti igen med en stopbold, som Skatov fulgte op og lagde dybt ned i danskerens baghånds-hjørne, hvor Holger dog stod klar og sendte en perfekt cross vinder forbi Skatov, og han fulgte op med en udad-skruet 1. serv, som blev returneret i nettet til 30-0.
Efter en aggressiv returnering, som pressede Holger til en fejl, forsøgte Holger sig igen med en underhånds-serv, der dog havnede i nettet, men efter 2. serven sluttede en kort duel med fejl fra Skatov, og endnu en fejl efter 2. bolden betød 5-2 til Holger, der flere gange trak på benet.

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis

Holger fik ikke brug for at serve for kampen, idet Skatov kom bagud 0-30 i sit næste serveparti, og efter en fejl på 2. bolden til 15-40 havde Holger 2 matchbolde, og på den første sluttede kampen, da en baghånd fra Skatov havnede i nettet til dansk sejr 6-2, 3-6, 6-2.

Kampen kan genses herunder.

På det efterfølgende pressemøde var Holger især tilfreds med sit spil i 1. sæt, hvor han følte sig godt tilpas på banen og havde god føling med boldene.
Han havde sin chancer i 2. sæt uden at udnytte det, men han var glad for, at han fandt vejen til sejr til sidst.

Holger blev også spurgt til problemerne med krampe, som også tidligere har været problem, hvilket han grinende fortalte skyldes, at han – ligesom Rafael Nadal – sveder meget under kampene, men han har fået mere erfaring i at håndtere sådanne situationer.
Dog er han opmærksom på, at han med tiden skal være i stand til at spille 5 sæt, og derfor er der fokus på håndteringen heraf.

I finalen søndag kl. 1355cet møder Holger 30-årige Gastao Elias (POR), som vandt deres hidtil eneste indbyrdes opgør i 3 sæt tidligere på året i finalen ved M25 i Villena i Spanien, og derfor betegner Holger portugiseren, der desuden er på hjemmebane, som favorit, men han er helt klar over, hvordan han spiller, og hvordan han skal forsøge at få hævn for nederlaget.
Finalepladsen betyder, at Holger på mandag er i top 300 på ATP-ranglisten, hvor han med en sejr kan nå top 275.

Elias mødte i semifinalen sin landsmand, 24-årige Nuno Borges, der vandt 1. sæt 6-4, men han måtte trække sig fra kampen efter 2. sæt, som Elias vandt 7-5.

Oeiras 4 2021
ALL RIGHTS RESERVED 2021@SARAHAWKKK – FPTénis – Nuno Borges måtte trække sig efter 2. sæt mod Gastao Elias

Både Holger og Elias har fået en “Special Exempt” (SE) til næste uges ATP Challenger turnering Biella 7 i Italien, hvor der allerede er trukket lod, og i 1. runde skal Holger møde 3. seedede no. 145 Daniel Altmaier (GER).

 

Forrige artikelChallenger Oeiras: Holger Rune klar til semifinale og kan måske SE Biella 7
Næste artikelFrench Open 2021: Clara Tauson klar til anden runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.