Efter at have elimineret ungdommen i form at Jaimee Fourlis (AUS) 17, Francoise Abanda (CAN) 20 og i går Catherine Bellis (USA) 18 år, så var det et “veteranmøde” i dag, hvor Svetlana Kuznetsova (RUS) – der er 31 år lidt endnu – fylder 32 den 27.juni – stod overfor vores håbefulde dansker. Det har de gjort mange gange før, men aldrig på grus. I deres indbyrdes opgør førte Caroline med 7 sejre mod 6. Sidste gang de mødtes var i US Open 2016, hvor Caroline vandt i anden runde. Så det store spørgsmål: Var Caroline blevet vant til grus og havde hendes teknik forbedret sig så meget, at hun kunne vinde over den tidligere champion fra 2009. 8.gang de mødtes i en 1/8 dels finale og 6. gang i en Grand Slam kamp. Nå ikke mere statistik hvordan gik det så? Jeg vil ikke holde jer på pinebænken – Calyniaki vandt 61 46 62 fuldt fortjent.

Første sæt var i begyndelsen en stillingskrig mellem to modstandere der kender hinanden ud og ind – eller gjorde de nu det. Kuznetsova havde ikke regnet med en så offentsivt spillende Wozniacki. Hun havde ikke regnet med en masse forhåndsvindere fra den kant og slet ikke dropskud – og det var lige det hun fik. Da de havde overstået det første kvarter stod det 11 og publikum var begyndt at vente på en l-a-n-g match, men det skulle ikke lige være i første sæt for de næste 5 partier stod der Clayniaki på. Der blev budt på det ene lækre dropskud efter det andet krydret med nogle præcise forhåndsvindere og så 61 eller som det betegnes på engelsk a breadstick (brødspade). Flot flot Caroline.

Første sæt hjemme

I andet sæt begyndte det egentligt meget god med at Caroline brød Kuznetsova, men hun svarede igen med at tage Carolines parti rent. Så fulgtes spillerne egentligt meget pænt ad med nydeligt grustennis spil, men hvor fornemmelsen alligevel var, at Kuznetsova havde fat i den lange ende. Caroline lavede en del flere fejl – overplacerede boldene og forærede bolde væk ved fx at skyde oplagte bolde i nettet. De fulgtes ad til 45 hvor Caroline “blot” skulle holde sin serv for at få 55, men en dobbeltfejl ødelagde den rytme, så andet sæt gik til Kuznetsova.

Kuznetsova tager andet sæt

Tredie sæt startede med en dobbeltfejl fra Kuznetsova og hun tabte sit parti – 10. Caroline holdt rent, hvor hun sluttede med et flot krydsslag – 20. SÅ havde Kuznetsova igen problemer mod en aggressivt spillende Wozniacki, der var lige ved at tage partiet rent, men vandt efterfølgende et af sine servepartier. Så fulgtes de ad indtil 42, hvor Caroline igen brød Kuznetsovas serv, og dermed kunne serve kampen hjem. Det gjorde hun i meget fin stil ved at vinde partiet rent og slutte af med en flot baghåndsreturnering. Det var en fornøjelse at se. God vind i kvartfinalen.

Clayniaki tager tredie sæt med bravour

En superglad Wozniacki

Glæde i Wozniacki lejren

Mat Cronins kommentar