17 årige Jamiee Fourlis fra Australien var Caroline Wozniackis første modstander i French Open. Fourlis havde oven i købet sin debut i en senior grand slam turnering og var direkte med på grund af et wildcard. Fourlis er rangeret som #337, og burde således ikke volde verdens #12 de store problemer, men det skulle vise sig, at det ikke var så enkelt – noget vi ofte har set i de sidste par års WTA turneringer – kvaliteten er simpelthen blevet bedre – meget bedre end for blot 5 år siden.

Ved at være klar

Første sæt med den sædvanlige prøven hinanden af start. Begge spillere holdt deres partier, men Fourlis var allerede presset i sit andet serveparti. Kun Caros lidt overplacerede returslag afholdt hende fra at vinde det. Godt varieret spil allerede. I Fourlis 3. serveparti havde Caroline kigget sin unge modstander ud – i første omgang – og brød hendes serv rent til stillingen 32. Fejlene sneg sig ind i Fourlis spil, men der var flotte slag, der viste, at hun kan blive en rigtig god spiller, og således viste hun noget i sit 3.serveparti, hvor der var et par udfordrende bolde til Caro. Udfordsringen fortsatte i det ottende parti, hvor det var som om Caroline mistede koncentrationen i starten af partiet, og det blev dyrt, da Fourlis øjnede chancen og tog den – og brød tilbage 44. Så oppede Caroline sit spil igen, og brød igen Fourlis serv 54. Der var drama på, da Caro måtte redde 2 breakpoints, før hun fik sættet hjem 64 – pyh. Joe – Jamiee Fourlis var klar til andet sæt.

Caro slow motion

Caro klarer første sæt

Statistik fra første sæt

Andet sæt blev en videreførelse af Fourlis aggressive spil fra første sæt tilsat en grad af optimisme. Fourlis brugte sit rene serveparti som springbræt til at bryde Carolines serv og var foran 31. I løbet af 5 partier lavede Fourlis lige sa mange vindere som i hele første sæt, så Caroline var rigtig under beskydning. Samtidig lavede hun et begrænset antal uprovokerde fejl. Hendes gode indstilling og flotte spil gjorde at hun i slutningen af andet sæt – 8.parti – lavede et flot break og et hold til 63 – hvorefter kampen måtte ud i et tredie og afgørende sæt.

Afgørende sæt skulle vise om ungdommen kunne vinde over erfaringen – kunne hun holde en konstant spillende Wozniacki stangen. Og lige nøjagtig Carolines konstante spil og erfaring gjorde udslaget. Caroline startede med at bryde Fourlis og holde sin egen serv og brød nok engang til stillingen 30 før sidste kraftanstrengelse gjorde at Caroline tabte det 4.parti. Caroline brød igen til 41. Et hold fra begge spillere og 52. Jamiee Fourlis skulle serve for at blive i kampen. Caroline kom foran 0-40 og udnyttede tredie matchbold. Godt gået Caroline for det var bestemt ikke en nem kamp.

Tak for kampen

Statistik fra kampen