Hej alle,

Jeg skriver til jer fra Canada, hvor jeg spiller to futures. Det er gået ok, men mere om det i mit næste indslag. I denne blog vil jeg gerne snakke lidt om mad og ernæring. Jeg forsøger at lave om på nogle ting med min approach til kosten. Jeg synes det har haft en god effekt på mig, og derfor vil jeg gerne fortælle lidt om det.

Stabilt blodsukker er vejen frem

Det, jeg forsøger at gøre, er at holde et stabilt blodsukker i løbet af dagen, og samtidig få tilstrækkelig med energi, jeg begrænser altså ikke mængden af min mad, men jeg kigger i stedet på hvordan jeg sammensætter mine måltider, så jeg får det optimale ud af det.

Mine måltider hjælper mig med livet som fuldtidstennisspiller, og jeg kan mærke forskel både på energiniveau, kropssammensætning, præstation og søvn. Det betyder, at jeg har gjort op med nogle af de mere konventionelle måder at spise på.

Igennem hele mit liv, er jeg blevet undervist i, at jeg skal fylde på med hurtige kulhydrater for at have i tanken til de fysiske strabadser. Dvs. ris, pasta, kartofler osv. skulle bare ned i spandevis. Det er bestemt ikke, hvad jeg gør nu.

I stedet forsøger jeg at få min energi ved at spise en kombination af protein, sunde fedtstoffer som MUFA = enkeltumættede fedtsyrer og omega 3 samt langsomme kulhydrater rig på fiber.

Jeg får altså nu meget lidt hurtig kulhydrat og trives utroligt godt med det. Jeg har også skåret ned på den samlede mængde af kulhydrat jeg indtager. Det kulhydrat jeg spiser, spiser jeg lige inden eller lige efter fysisk arbejde.

Det gør jeg ikke fordi, jeg er bange for ikke at kunne forbrænde kulhydraterne, men for at undgå store udsving i blodsukkerniveauet i løbet af en dag. Desuden mætter maden uden de hurtige kulhydrater på en meget mere behagelig måde og holder længere for mig.

Frk. Skrump

Dette er naturligvis noget, der er over min forstand, så jeg er så heldig at få hjælp af Frk. Skrump, der er eksperter på området. Det betyder meget for mig, at jeg hele tiden kan få hjælp, guidening og inspiration til at variere min kost. Det er rart, at have nogle, der kan hjælpe mig med at tage ansvar, og som er “med mig” i det.

Derudover har de nogle gode produkter, som kan gøre det lettere for mig at få noget ordentligt indenbords – specielt på dage, hvor det skal gå hurtigt med at få noget mad, og hvor jeg historisk set har haft tendens til at spise noget junk. Frk. Skrumps proteinpulver er money in the bank!

ISIS

Det er ikke altid så let at få fat i de ting, jeg ønsker. Specielt i udlandet. Det kræver lidt en indsats. Heldigvis er jeg så heldig, at jeg har fået hjælp af ISIS, der hjælper mig med diverse madprodukter, der kan hjælpe mig i udlandet, så jeg altid har noget at falde tilbage på.

ISIS er et dansk firma, der blandt andet laver søde sager uden tilsat sukker, der er rig på fibre og protein. Samtidig kæmper de for ikke at gå på kompromis med god smag. Jeg har haft meget glæde af mange af deres produkter.

De produkter, jeg bruger mest, er deres forskellige morgenmadsdrys og deres snackbarer. Snackbarerne er lige i øjet og super gode at have med på farten. De fylder ikke meget og smager godt. Jeg er helt vildt glad for hjælpen fra ISIS, og jeg kan varmt anbefale deres produkter.

Morgenmaden er god for mig, fordi det ofte er morgenmaden, der hænger i udlandet.

Proteinpulver fra Frk. Skrump og snackbar fra ISIS
Proteinpulver fra Frk. Skrump og snackbar fra ISIS

Effekt

Jeg kan mærke en stor forskel på mig selv ved at holde min diæt på den her måde. For det første er jeg gået ned i vægt. Ikke noget, jeg decideret forsøgte, for jeg har spist masser af mad og har på ingen måde holdt igen. Jeg var tidligere godt nok blevet tung i røven, så jeg sætter pris på lidt lettere fødder.

Den største forskel er min søvn. Ved ikke at spise hurtige kulhydrater (og en kæmpe spand af dem) om aftenen, er min søvn blevet meget bedre. Det sker mere og mere, at jeg vågner, inden min alarm ringer. Det er fuldstændigt uhørt, og jeg har ikke helt vænnet mig til det. Jeg frygter stadig, at jeg er sovet over mig!

Derudover er mit energiniveau meget mere stabilt i løbet af dagen. Jeg craver mindre og mindre ikke en lur midt på dagen, fordi jeg ikke har blodsukkersvingene, der slår som en hammer, når de falder igen. Jeg føler mig bedre tilpas generelt – som jeg nævnte er mætheden helt anderledes. Det føles meget mere kompakt i stedet for opsvulmet. Hvis jeg nu spiser mange af de hurtige kulhydrater bliver jeg næsten helt skæv i hovedet. Utroligt, hvad man kan vænne kroppen til.

Men bare rolig – der er aldrig nogensinde noget, der kommer til at afholde mig fra en god burger!

YNWA

Forrige artikelITF Junior Quebec: Hannestad videre, Francati ude
Næste artikelUS Open: Ukendt 15-årig pige sendte Australian Open finalisten Cibulkova ud i 1. runde
Frederik Løchte Nielsen
Frederik Løchte Nielsen er Danmarks bedste tennisspiller på herresiden. Han har vundet adskillige Danmarksmesterskaber både udendørs og indendørs i single, double og mixed double. Frederiks karriere toppede i 2012, hvor han vandt Wimbledon i herredouble.