Sverige gav Rebecca Peterson en "fridag" og gav chancen til Mirjam Bjorklund, som satte Sverige på sejrskurs. Clara Tauson havde sætbolde mod polsk Wimbledon-vinder

Sidste fredag blev de sidste puljekampe ved Fed Cup i Zielona Gora afviklet, og Sverige var igen “forvist” til Court 2, hvor de kl. 10 mødte Bulgarien, så Inge Ejsing måtte igen udsætte den nye bil for en tur ad en vej, som mindede om et bombekrater, for at nå frem inden kampstart.

Svenskerne havde lavet en taktisk ændring, som viste sig at være intet mindre end en genistreg, som gav mulighed for en velfortjent fridag til Rebecca Peterson, der havde spillet 1. single mod både Ukraine og Estland og desuden double sammen med Johanna Larsson i begge opgør.

Planen lykkedes til UG med kryds og slange, da Mirjam Bjorklund grundlagde den svenske sejr, da hun vandt 2. singlen over no. 252 Isabella Shinikova, som er rangeret mere end 200 pladser foran svenskeren.

Fed Cup
Foto: Georg Beyer Clausen – Mirjan Bjorklund efter sejren, som bragte Sverige foran 1-0

Da Johanna Larsson derefter vandt 1. singlen over Viktoriya Tomova og sikrede puljesejren, kunne både Larsson og Peterson stå over i doublen, hvor det blev til endnu en svensk sejr til Bjorklund og Cornelia Lister.

Kampen er omtalt herunder, hvor der desuden er et sejrs-interview med Johanna Larsson efter at hun bragte Sverige foran 2-0.

Fed Cup: Mirjam Bjorklund og Johanna Larsson sikrer svensk puljesejr

Efter sejren til Sverige gik turen videre hen over “bombekrater-vejen” til Hala Widowiskowo-Sportowa for at overvære Danmarks kamp mod Polen, hvor Clara Tauson i kampen mod 17-årige Iga Swiatek ikke fik helt samme start som mod Rusland dagen før.

Clara havde dog et forspring i det meste af 2. sæt, hvor hun desuden havde et par sætbolde, og med lidt mere erfaring og kølighed er det en af den slags kampe, som Clara med tiden vil være i stand til at vinde, selvom om modstanderen er et lysende talent, som allerede nærmer sig top 100.

Karen Barritza var i 1. singlen igen oppe mod en klassemodstander, da hun tabte 2-6, 2-6 til no. 89 Magda Linette, og i doublen fik Hannah Viller Møller debut, da hun sammen med Maria Jespersen leverede en flot indsats – især i 2. sæt – mod Maja Chwalinska og Alicja Rosolska, der vandt 6-0, 6-3.

Kampen er omtalt herunder.

Fed Cup: Polen vinder begge singler – debut til Hannah Viller Møller

Ligesom dagen før blev det sent, inden Tennisavisens udsendte sammen med Inge Ejsing og Johan Sellerup kunne få aftensmad, hvilket igen blev på Kawon, hvor der fredag aften var masser af gæster og larm.

Fed Cup
Foto: Privat – Fredag aften på Kawon efter en lang dag med tennis.

Klik på videoen herunder for at se afsnit 4 af “5 rødglødende dage i Polen”