Pressemeddelse

Familien Leschly skyder op mod 20 millioner kroner i dansk tennis via en nystiftet fond.

Leschly Tennis Foundation stiftes af Jan Leschly, den tidligere danske tennisspiller og erhvervsmand, med hans søn, Mark Leschly, og er skabt med ønsket om at give noget tilbage til dansk tennis og præge sporten i Danmark med langvarig, positiv effekt. Stortalentet Clara Tauson er blandt de første støttemodtagere.

Leschly Tennis Foundation vil især fokusere på at opdage og støtte de største, danske tennistalenter i jagten på international succes. Samtidig oprettes en mentorordning med erfarne mentorer fra tennis- og erhvervslivet.

”Vores støtte er mere end penge. Vi kan give de unge et stærkt netværk og nye perspektiver på livet både på og uden for tennisbanen samt skabe en sund kultur omkring at repræsentere Danmark”, siger Jan Leschly. Den første støtte I første omgang har Leschly Tennis Foundation valgt at tilbyde en halv million kroner i samlet støtte til fire, lysende talenter på den danske tennisscene: Mikael Torpegaard (24 år, ATP-rangering: 262), Clara Tauson (16 år, ITFrangering: 1), Holger Rune (15 år, ITF-rangering: 26), Elmer Møller (15 år, ITF-rangering: 91) Fonden håber, at støtten i løbet af fem år kan sikre nye, danske spillere i toppen af international seniortennis.

Senere på året vil flere talenter få mulighed for at ansøge om at blive en del af det nye støtteprogram. Bredt samarbejde og ny teknologi I samspil med forbund, unioner og klubber vil fonden yde støtte til forskellige initiativer til gavn for landets spillere og trænere samt udviklingen af dansk tennis generelt. Klubberne tilbydes eksempelvis en nytænkende platform med et unikt rating-system kaldet UTR (Universal Tennis Rating), som kan bruges i den daglige træning og til afholdelse af niveaubaserede turneringer på tværs af alder og køn. Fonden har blandt andet UTR som kriterium for talentstøtte.

”UTR kan gøre tennis sjovere og sikre god træning og tætte, lærerige kampe på alle niveauer. Systemets algoritme skaber et objektivt billede af en tennisspillers øjeblikkelige niveau. Det gør det let for os at sammenligne de danske spillere med hinanden og med øvrige spillere verden over”, fortæller Mark Leschly. Behov for bankende tennishjerter Leschly Tennis Foundation vil opbygge en kreds af støttepartnere fra erhvervslivet, hvis bidrag skal være med til at løfte dansk tennis til nye højder. Koblingen mellem tennis, uddannelse og erhvervsliv sker naturligt for Jan og Mark Leschly på grund af deres egne karrierer som tennisspillere, studerende og erhvervsledere.

”Fonden kan kun få langvarig effekt, hvis vi løfter i samlet flok. Derfor er det afgørende for os at etablere en gruppe af partnere, hvis hjerter banker lige så højt for dansk tennis som vores”, understreger Jan Leschly. Fondens stiftere og bestyrelse Jan Leschly har haft en stor karriere som tennisspiller. Han lå nr. 10 i verden i 1967, nåede semifinalen i US Open samme år og repræsenterede Danmark i Davis Cup gennem mange år. Senere blev han erhvervsleder i medicinalbranchen – blandt andet som topchef i SmithKline Beecham – en af verdens største farmaceutiske virksomheder. Senest har han grundlagt venturekapital-fonden Care Capital, som han nu er managing partner i. Jan Leschly er bestyrelsesmedlem i A.P. Møller – Mærsk og A.P. Møller – Holding og er bosat i USA. Mark Leschly har også været professionel tennisspiller og på det danske landshold. Han er uddannet fra Stanford og Harvard og har haft succes inden for teknologi, investering og venturekapital. Han er ejer og managing partner i de amerikanske venturefirmaer Rho Capital Partners og Iconica Partners og er CEO i Universal Tennis. Mark Leschly er i USA’s tennisforbunds spillerudviklingsråd og i bestyrelsen hos forbundets fond og er bosat i USA.

Ud over Jan Leschly som formand og Mark Leschly som viceformand og præsident består fondens bestyrelse af Tom Christensen (tidl. tennisspiller, direktør, Aceline), Michael Gaarmann (advokat, partner, Lundgrens), Pernille Gjøls-Andersen (partner, Implement Consulting Group) og Anders W. Eriknauer (managing partner, Nordic M&A).

Martin Pedersen (tennisspiller, jurist, Nordea) er rådgiver for bestyrelsen. Frederik Løchte Nielsen (tennisspiller og -træner) er fondens første ambassadør.

Spørgsmål og yderligere information: Programchef Morten Lyngbæk, +45 20 80 00 79, morten@leschlytennis.dk