Efter flere forsøg lykkedes det omsider for Maxim Landa at slippe igennem til hovedturneringen, hvor han møder svensker, som slog Thomas Schwencke Lindqvist i kvalfinalen. Benjamin Hannestad er direkte i hovedturneringen

Da Tennisavisen i september senest omtalte Maxim Landa i Futures-sammenhæng, var det hele “lidt æv”, da han i Szekesfehervar i Ungarn netop havde tabt i kvalfinalen, efter at han i de 2 første runder havde vundet overbevisende sejre.
Han var dog overordnet tilfreds med sine præstationer, og han var overbevist om, at han var ved at have niveauet til at være med i de første runder i en hovedturnering.

Future Ungarn: Maxim Landa tabte kvalifikations-finalen

I starten af oktober deltog Maxim i kvalifikationen til 2 Futures i Hammamet i Tunisia, hvor han i begge turneringer blev besejret i 3-sæts kampe i 2. runde.
I den første turnering, hvor han var oversidder i 1. kvalrunde, tabte han derefter med ærgerlige cifre 5-7, 6-4, 5-7 til Richard Waite (GER).

Ugen efter startede det godt med en sikker sejr 6-0, 6-2 over Med Anis Sakka (TUN), som havde wildcard, men i næste runde tabte han 6-7(1), 7-6(1), 1-6 til 5. seedede Luca Tomasetto (ITA).

Maxim havde bedre held med sig i den forløbne weekend, da han gjorde et nyt forsøg på at slippe igennem kvalifikationen til $10.000, Cyprus Futures F1 i Nicosia, hvor også Thomas Schwencke Lindqvist har deltaget i kvalifikationen, og Benjamin Hannestad er direkte i hovedturneringen.

Efter at have siddet over i 1. kvalrunde vandt Maxim i 2. runde sikkert 6-2, 6-1 over Constantinos Papavasiliou (USA).
I kvalfinalen mod 8. seedede Marko Osmakcic (SUI) var der spil til et mål, og efter kort tid var stillingen 6-0, 5-0 til danskeren, inden Osmakcic fik pyntet på resultat, som blev 6-0, 6-2.

Maxim erkendte efter kampen, at han gik efter 2 gange 0, men modstanderen fiskede pludselig et par gode games op.
Umiddelbart efter skulle Thomas i aktion, og han server i starten af kampen på dette billede, som Maxim har fremsendt til Tennisavisen.

Thomas Schwencke Lindqvist
Foto: Maxim Landa

Thomas indledte med sejr i 1. kvalrunde over Lorenzo Gobet (FRA) 6-4, 6-1, og det blev også til sejr i 2. runde, hvor han vandt over Nikolas Mantis (CYP) 6-0, 6-1.
I kvalfinalen måtte han dog se sig besejret 2-6, 4-6 af Niklas Johansson (SWE), som tidligere på året vandt 6-0, 6-3 over Thomas i Karlskrona i februar.

Dermed er Niklas Johansson videre til hovedturneringen, hvor han i 1. runde (R32) møder Maxim, som vil gøre sit til at revanchere Thomas’ nederlag til svenskeren.

Benjamin Hannestad møder i 1. runde 34-årige Philip Gubenco (CAN), som senest har fået noteret resultater i ITF-sammenhæng i 2006, inden han i kvalifikationen til denne uges turnering vandt 2 kampe.
Canadierens højeste rangering var no. 519 i 2004.

I tilfælde af sejr til Benjamin, kan modstanderen i 2. runde risikere at blive 1. seedede no. 414 Lucas Miedler (AUT), som i 1. runde møder no. 824 Mircea-Alexandru Jecan (ROU)

 

Forrige artikelFed Cup Finalen 2016: Tjekkiet vinder finalen for 3. år i træk
Næste artikelTE U14 Farum: Gullacksen og Poulsen er videre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.