SALK Open betegnes som Verdens største indendørs tennisturnering, hvor 9-årige Andreas Philip Cort Maleeva Hansen strøg helt til tops i U10 double

Tennisavisen har modtaget denne rapport fra SALK Open 2019, hvor 9-årige Andreas Philip Cort Maleeva Hansen fra Gentofte Tennisklub vandt U10-rækken i double sammen med sin svenske makker Oliwer Lundgren.
På billedet med de stolte vindere er Andreas Philip til højre.

Den blot 9-årige Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, Gentofte Tennisklub præsterede et flot internationalt resultat ved den 4. januar 2019 at vinde U10-rækken i double ved verdens største og ældste indendørs juniorturnering Salk Open 2019 i Stockholm sammen med sin svenske double-makker, Oliwer Lundgren.

Det var blot anden gang, at Andreas Philip og Oliwer Lundgren stillede op i double sammen, da de forrige år også vandt Tretorn Cup i Helsingborg.

Det var således også tæt på, at det allerede i den indledende pulje i Salk Open 2019 var gået galt for den dansk-svenske double-konstellation, da de i den første puljekamp lige skulle finde både hinanden og samtidigt finde sig til rette med at deltage i så stor en international turnering som Salk Open. Det dansk-svenske par var således nede med både et sæt og en matchbold i andet sæt i den første double-kamp mod et rent svensk par, hvorefter de fik reddet både situationen og efterfølgende vandt både andet og tredje sæt.

I både semifinalen og finalen var Andreas Philip og Oliwer Lundgren også nede med sætbolde, men bevarede hver gang roen og fik reddet både sættene og finalesejren hjem til stor glæde for drengene, der således fortsat har til gode at tabe en double-kamp sammen.

Det var første gang, at Andreas Philip Cort Maleeva Hansen deltog i Salk Open, og Andreas Philip deltog ligeledes i singlerækken, hvor han nåede helt frem blandt de sidste 8 ud af de 71 deltagende spillere, men desværre tabte sin kvartfinale til Sveriges bedste U10-spiller, Knut Andersch, der også efterfølgende gik hele vejen og vandt Salk Open 2019.

De flotte resultater af Andreas Philip Cort Maleeva Hansen i Salk Open lover godt for kommende internationale turneringer med deltagelse også af de yngste juniorer i dansk tennis, og Andreas Philip har således også allerede deltaget og vundet en række svenske turneringer tidligere, men det var første gang, at Andreas Philip deltog i en større international turnering med så mange deltagere fra forskellige lande.


Detaljer fra turneringen findes på dette link. herunder resultater fra U10 single, hvor vinderen blev Knut Andersch, som vandt over Andreas Philip i kvartfinalen og senere over hans double-makker i finalen.

U10 PS (drenge single)
R64: Andreas Philip – bye
R32: Andreas Philip vs. Theodor Lindqvist 10-4, 10-6
R16: Andreas Philip vs. Vincent Rannelid 9-11, 10-8, 10-4
Kvartfinale: Andreas Philip vs. Knut Andersch 6-10, 5-10

Finale: Knut Andersch vs. Oliwer Lundgren 10-5, 10-4

Herunder en video, som giver et indtryk af stemningen ved det store arrangement.