Der er bare noget helt specielt over Wimbledon, som af mange betragtes som den mest prestigefyldte tennisturnering overhovedet og det er derfor heller ikke underligt, at vi allerede spekulerer i hvem, der er favorit til at vinde turneringen næste år. 

Det hvide spillertøj, græsbanerne og hele atmosfæren ved Wimbledon former bare noget unikt, som alle tennisfans verden over ser frem til hvert eneste år. 

Det samme gør sig gældende for næste års turnering, der som altid finder sted på All England Lawn Tennis and Croquet Club i bydelen Wimbledon i London. Turneringen kører fra den 29. juni til den 12 juli, hvor herresinglefinalen finder sted.

Sidste års herresinglefinale mellem Novak Djokovic og Roger Federer skrev sig ind i historiebøgerne, da det blev den længste singlefinale nogensinde i turneringen, og hvis vi kigger frem mod næste års turnering, ligner det, at vi igen har stor underholdning i vente.

Djokovic eller rivalen Roger Federer

Novak Djokovic er forsvarende mester, efter han som sagt skrev historie i finalen mod Roger Federer, i en kamp der tog fire timer og 57 minutter. Serberen vandt her i femte sæt efter at have slået belgiske David Goffin og spanske Roberto Bautista Agut i henholdsvis kvart- og semifinalen.

Det blev i øvrigt serberens femte Wimbledon-titel, og det var anden gang, at han vandt turneringen to år i træk. Han har dog aldrig vundet Wimbledon tre år i træk, og det må derfor være målet for Djokovic til næste år.

Han ser i øvrigt ud til at være tilbage i sit es, efter at have kæmpet med skader på det seneste, så en mere titel til Novak er slet ikke et utænkeligt scenarie, hvis han kan holde sig skadesfri.

Derfor er han også favorit til at vinde, hvis vi kigger på sport betting odds, der lige nu giver Djokovic odds 2.50, for an hans største konkurrent Roger Federer, der på trods af hans alder, stadig er blandt favoritterne med odds 4.33.

Den legendariske Roger Federer træder ind på Centre Court med 39 år på bagen, når Wimbledon næste år løber af stablen. På trods af det, er han stadig i fuld form, ikke bare stiller han op i OL 2020 men regnes også stadig af mange for at være en af de største udfordrere til titlen, når det gælder Wimbeldon 2020, som han har vundet flest af alle.

Med hans otte Wimbledon-trofæer er han nemlig den mest succesfulde tennisspiller nogensinde i Wimbledon-turneringen. Hvis Schweizeren formår at holde sig fit og skadesfri, skulle der derfor også være gode chancer for, at vi som minimum får ham at se i endnu en finale og hvor han måske kan vinde sit niende Wimbledon-trofæ. 

Kilde: Pexels

Noget at kæmpe for 

Den samlede præmiepulje kendes ikke endnu, og bliver først offentliggjort kort før turneringsstart men det er helt bestemt en sum der er værd at kæmpe for.  

I år var den totale præmiesum 28,5 millioner pund, og da præmiesummen stiger år for år, kan vi godt forvente en endnu højere præmiesum næste år. Men det er helt sikkert ikke kun præmiesummen som er det, der motiverer Djokovic og Feder til at kæmpe for sejren.

Stoltheden er nok også en motivations faktor og med den dramatiske kamp om sejren i år, vil begge parter nok motiveres af flere faktorer end bare præmiesummen.   

Der skal derfor nok være meget spænding at se frem til, når vi kigger frem mod Wimbeldon 2020.