Tennisavisen var mødt op i Kastrup Lufthavn mandag morgen for at tage imod Davis Cup holdet efter 5-0 triumfen mod Georgien

Efter den flotte indsats i Davis Cup opgøret i Georgien havde drengene gjort sig fortjent til, at den danske sports-presse mødte op og tog imod holdet, da de ankom til Kastrup Lufthavn mandag morgen ved 0830-tiden.

Blandt de fremmødte var også undertegnede som repræsentant for Tennisavisen, og jeg havde set frem til både at tage pænt imod drengene og samtidig få lejlighed til at hilse på andre repræsentanter for den danske sportspresse.

Udover Tennisavisens repræsentant og enkelte pårørende, var der dog ikke andre, som havde fået samme ide, så størrelsen af velkomst-komiteen var overskuelig, og tilsyneladende var holdet også glade for modtagelsen, selvom jeg i skyndingen havde glemt at medbringe et dannebrog.

Efter en kort snak med de trætte spillere og holdkaptajn Kenneth Carlsen stillede alle velvilligt op til ovenstående gruppebillede.

Christian Sigsgaard, der med sin sejr i den indledende kamp havde lagt grunden til den samlede sejr, fortalte at det efter 1. sæt i kampen mod no. 118 Nikoloz Basilashvili, hvor han tabte 4-7 i tiebreak, for alvor gik op for ham, at han sagtens kunne være med, og så kørte det bare derfra (6-1, 6-4, 6-4 i de tre næste sæt), hvilket både Christian og de øvrige på holdet betegnede som “fedt”.
Den sidste kamp om søndagen var slet ikke noget problem for Christian.

Efter gruppe-billedet blev også lige taget et par nærbilleder, hvilket Løchte betegnede som en smule “tarveligt” mod de “klatøjede” spillere ovenpå fejringen af sejren og turen hjem.

Frederik Løchte får ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, idet han sammen med hans svenske succes-makker Johan Brunstrom deltager i double ved ATP Challenger Rc Hotel Open i Jonkoping i Sverige.

Debutanten Benjamin Hannestad erkendte, at han var lidt nervøs i starten, da han spillede sin første Davis Cup kamp om søndagen mod no. 1105 Giorgi Javakhishvili, og han skulle vænne sig til det ekstremt langsomme underlag, som fik slicede bolde til næsten at stoppe op, og det havde også betydning ved “kick-serv”.
Hverken nerver, underlag eller modstanderen kunne dog hindre sikker sejr på 6-1, 3-0 Ret’d.

Luksus-problem for Carlsen inden mødet mod Finland

Holdkaptajn Kenneth Carlsen var godt tilfreds med, at vi har hjemmebane i næste kamp mod Finland 15-17. juli. Han var heller ikke meget for at gøre Danmark til favorit i den kamp, specielt ikke hvis Finland benytter Jarkko Nieminen, der mod Zimbabwe vandt tre gange 6-0 i single og 6-1, 6-0, 6-1 i double.
I så fald vil Carlsen formentlig betegne Finland som svag favorit – på papiret vel at mærke.

Carlsen kan få et “luksus-problem”, når truppen mod Finland skal udtages, hvis både Mikael Torpegaard og Søren Hess-Olesen er til rådighed, hvilket han ser som positivt, så det afhænger også af, hvordan tingene udvikler sig i mellemtiden.

Herefter kunne undertegnede tage hjem til morgenkaffen, selvom det var temmelig problematisk at slippe ud fra parkeringen, hvor brobizzen ikke fungerede ved ankomst, og bommen åbnede heller ikke ved anvendelse af kreditkortet.
I stedet måtte trækkes en P-billet, som informationen dog mente kunne smides væk, og nøjes med ved udkørsel at indsætte kreditkort, som dog viste sig alligevel ikke var registreret ved ankomst, så P-billetten måtte alligevel i brug.
Episoden gav mindelser om denne tur til Champions Battle i 2014.

Champions Battle i Herning: Over Storebælt uden penge og spærret kort