Mikael Torpegaard havde 3 chancer for afgørende break i 1. sæt, men Rafael Nadal viste klassen, og den forventede sejr kom derefter ikke i fare

Helt som ventet kom Danmark bagud 0-1 mod Spanien efter den første single i 2. play-off runde i Group I Europe/Africa, hvor ranglistens no. 909 Mikael Torpegaard var oppe mod no. 7 Rafael Nadal.

Rafael Nadal
www.sportsfotograf.com

Man kunne forvente, at Nadal ville dominere kampen fra start, og han bragte sig da også planmæssigt foran 1-0 i egen serv, og i Mikaels første serveparti havde Nadal chancen for at komme på 2-0, men chancen blev afværget, da Mikael fremprovokerede en fejl fra Nadal, og Mikael sikrede sig partiet med en flot vinder.

Nadal holdt sikkert serv til 2-1 i et parti, hvor kun en enkelt bold kom i spil med en vinder fra Nadal som resultat. Resten var es og direkte point på serv, iblandet en enkelt dobbelt-fejl.

Mikael udlignede til 2-2 i et overbevisende parti, hvor Mikael først fremprovokerer fejl fra Nadal efterfulgt af direkte serve-vinder, og efter en enkelt fejl til 15-30 vinder Mikael ved nettet og afslutter med et es.

Nadal kommer foran 3-2 i et parti, hvor Mikael vinder en enkelt bold på fejl fra Nadal.

I Mikaels næste serve-parti kommer han bagud 0-30 efter en fejl og en stopbold fra Nadal, men Mikael udligner til 30-30 med fremprovokeret fejl og et es.
Mikael kommer i problemer efter en fodfejl, som giver 30-40, men han spiller sig ud af problemerne og udligner til 3-3 med 2 vindere efterfulgt af point direkte på serven.

I næste parti er Mikael med til 30-30 efter et par fejl fra Nadal, som dog bringer sig foran 4-3 med en vinder ved nettet og point direkte på serven.

Mikael kommer bagud 15-30 efter et par fejl i næste parti, men han udligner med point direkte på serv efterfulgt af fejl fra Nadal og afsluttende med es til 4-4.

I Nadals efterfølgende serve-parti fik Mikael 3 chancer for at bringe sig afgørende foran 5-4 med chance for derefter at serve sættet hjem. Nadal var ganske vist foran både 30-0 og 40-15, men efter en vinder fra Mikael til 40-30 fik han udlignet til 40-40, hvorefter Nadal sendte en flugtning i nettet til Mikaels første break-mulighed. Nadal afværgede med endnu en flugtning, som denne gang blev en vinder.
Mikael fremtvang med en fremprovokeret fejl endnu en break-mulighed, som Nadal afværgede med endnu en vinder.
Mikael vandt næste bold efter en vinder og havde dermed sin 3. break-mulighed, men endnu en gang viste Nadal klassen og afværgede muligheden, hvorefter han alligevel vandt partiet med 2 vindere.

Bagud 4-5 øgede om muligt endnu mere presset på Mikael, som herefter skulle serve for at blive i sættet. Trods et par fejl var Mikael alligevel med til 30-30, hvorefter en dobbeltfejl gav Nadal sætbold, som han udnyttede, da han med et hårdt passerslag fremprovokerede fejl hos Mikael, som var gået til nettet efter en udmærket approach til Nadals baghånd.

Kampen punkteret efter 2 breaks i 2. sæt

Selvom Mikael ikke fik udnyttet chancen for at snuppe 1. sæt, var han i starten af 2. sæt fortsat godt med i kampen, og han fik en enkelt chance for at bringe sig foran i Nadals første serve-parti efter en fejl fra Nadal ved 40-40.
En fejl fra Mikael hindrede dette break, og efter endnu en fejl bragte Nadal sig foran 1-0 efter en fremprovokeret fejl ved nettet.

Mikael udlignede til 1-1, da han ved 15-30 vandt de 3 næste bolde på en serve-vinder, flugtning og et es.

Nadal bragte sig foran 2-1 på et rent serve-parti, og Mikael var godt på vej til at gøre det samme, da han med 3 serve-esser bragte sig på 40-0.
Med 2 efterfølgende fejl efterfulgt af en dobbelt-fejl blev Nadal inviteret med i partiet. En løbende forhånds-vinder gav dog Mikael en ny fordel, men endnu en dobbelt-fejl bragte balance i partiet. En ny fejl fra Michael betød i stedet break-mulighed til Nadal, som udnyttede det med en flugtning til 3-1.

Et break er som bekendt ikke et rigtigt break, før man efterfølgende selv holder sin serv, hvilket Nadal ikke var i stand til i sit næste serve-parti, selvom han førte både 30-0 og 40-15, men et par fejl bragte balance til 40-40.
En vinder ved nettet gav Nadal ny fordel, men på de 2 næste bolde fremprovokerede Mikael fejl fra Nadal, som herefter blev brudt, da han sendte en flugtning i nettet, og Mikael fik derved reduceret til 2-3 og var stadig med i sættet.

Mikaels næste parti punkterede formentlig forhåbningen om, at Nadal kunne besejres, da Mikael blev brudt blankt efter et par fejl til 0-30 og dobbelt-fejl efter fodfejl på 1. serven til 0-40 og til sidst et smash ud af banen til stillingen 4-2 til Nadal.

Mikael fik ikke flere chancer for at bryde Nadal i sættet, men han vandt sit eget serveparti til 3-5, selvom han var nede med en enkelt break-bold, som blev afværget direkte på serven.
Nadal afsluttede 2. sæt til 6-3 med et es.

Fra starten af 3. sæt var det tydeligt, at der ikke kunne blive tale om et come-back, da Mikael i det første parti kom bagud 0-40 på en dobbelt-fejl efterfulgt af en fejl på en halvflugtning.

Nadal holdt serv til 2-0, hvorefter Mikael holdt sin serv rent til 1-2. Det samme gjorde Nadal til 3-1.
I næste parti kom Mikael bagud 0-40, og selvom han med et es og en fremprovokeret fejl reducerede til 30-40, blev han brudt til 1-4 på en fremprovokeret fejl, og den spanske sejr var reelt i hus.

Nadal vandt sikkert næste parti med vinder til 40-15 og direkte point på serven til 5-1.
Mikael vandt set sidste serve-parti på samme måde til 2-5, hvorefter Nadal kunne serve kampen hjem, dog ikke uden videre da Mikael kom foran både 30-0 og 40-15, men han fik ikke udnyttet chancen efter en fejl ved 40-30.
Nadal fik derefter matchbold efter at fremprovokere fejl fra Michael, som derefter med en fejl afsluttede kampen med spansk sejr 6-4, 6-3, 6-2.

Kampen bekræftede endnu en gang, at spillere langt nede på ranglisten ved at spille op til deres absolut bedste kan matche topspillerne, som dog i de afgørende situationer har den større stabilitet og evne til at løfte niveauet og koncentrationen, så de i langt de fleste tilfælde løber med sejren.

Mikael har trods nederlaget al mulig grund til at være stolt af, at han var i stand til at give Nadal kvalificeret modstand og en god tennis-oplevelse til det danske publikum, som godt kunne have være lidt mere oppe på dupperne, så de spanske tilskuere kunne overdøves.

Omtale af kampen mellem Frederik Løchte Nielsen og David Ferrer samt reaktioner på efterfølgende pressemøde følger.

 

 

 

Forrige artikelWTA Tokyo: Efter regnvejr er de klar til Semi-finaler
Næste artikelDTV mesterskaber for hold
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.