Frederik Løchte Nielsen var i hopla, da han efter doublen vandt overbevisende 6-1, 6-1 over Peter Bothwell og sikrede den endelige sejr til Danmark

Efter en kort pause efter doublen, hvor Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann havde bragt Danmark foran 2-1 i Davis Cup opgøret mod Irland, var Løchte igen på banen, hvor han mødte Irlands 1. single Peter Bothwell.

Løchte virkede oplagt fra kampens start, hvor han først holdt serven rent, og i Bothwells serv spillede Løchte sig straks frem til 3. breakbolde. De to første blev dog afværget, men Løchte bragte sig foran 2-0 på en irsk dobbeltfejl, som udløste frustration og kast med ketsjer.

Bothwell holdt serv til 1-3, men Løchte brød serven igen til 5-1, men da han servede for sættet, havde Bothwell 2 muligheder for at tage det ene break tilbage.
Løchte afværgede den første med en servevinder, og den anden mulighed blev afværget, da Løchte hårdt presset slog en befriende vinder med baghånden.
Efterfølgende måtte Løchte afværge yderligere 3 irske break-muligheder, inden han sikrede sig sættet 6-1.

I starten af 2. sæt bragte Bothwell sig hurtigt foran 40-0 i egen serv, men det lykkedes alligevel Løchte at få udlignet til 40-40, og efter et par danske break-muligheder bragte Løchte sig foran 1-0, hvilket dog ikke rystede Bothwell, der straks efter brød tilbage og udlignede til 1-1.

I det 3. parti spillede Løchte sig igen frem til break-mulighed, som han udnyttede efter en længere duel, hvor han undervejs blev overspillet, men med et slag mellem benene – som blev fanget af fotograf Kenneth Jessen – holdt Løchte sig inde i duellen, som han endte med at vinde til 2-1 føring med break.

Løchtes efterfølgende serveparti tydede undervejs på, at kampen var ved at udvikle sig til en “bryde”-kamp, da Bothwell havde 2 breakchancer ved 15-40, men først med et smash og derefter et es blev mulighederne afværget, og yderligere et par irske break-muligheder blev afværget med henholdsvis en servevinder og endnu et es, inden han sikrede sig partiet til 3-1.

I Bothwells næste serveparti var der fordel til begge sider, men Løchte brød serven endnu engang, og Danmark var for alvor på sejrskurs, da Løchte herefter holdt serv til 5-1.
Løchte spillede sig frem til matchbold i Bothwells næste serveparti, men den blev afværget med en feberredning, hvilket dog kun var en kortvarig udsættelse, inden Løchte med en vinder på en servereturnering sikrede sejren 6-1, 6-1.

Dermed bragte Løchte Danmark afgørende foran 3-1 og sikrede den samlede sejr, inden den sidste single, hvor Søren Hess-Olesen møder Simon Carr.

Sejren betyder, at Danmark 7-8. april møder Egypten, som inden den sidste kamp fører 4-0 mod Norge, der ikke har Caper Ruud på holdet.
Kampen spilles i Danmark, men det vides endnu ikke hvor den afvikles.

Løchte havde efter kampen denne kommentar, som er gengivet på DTFs hjemmeside:
Jeg spillede virkerlig godt, og jeg havde rigtig meget styr på, hvad jeg skulle forsøge at gøre. I det her format hjalp det mig, at jeg i dag havde spillet double, fordi jeg havde gang i kroppen. Jeg kunne mærke, at jeg havde god fornemmelse for bolden og banen, det gjorde, at jeg kom godt fra start og satte mig på ham.

og han fortsatte:
Jeg følte mig godt tilpas. Selvom han brød tilbage til 1-1 i andet sæt, havde jeg fornemmelsen af, at han havde det tyndt i sine egne servegames, så jeg var ganske rolig. Hans styrker kommer til udtryk, når han får tid til at løbe rundt og slå forhånd fra baghåndssiden. Så taktikken var at stresse ham helt vildt. Hver eneste gang han lod en serv hænge, ville jeg ind og straffe den. Det var det, der lykkedes.

Forrige artikelDavis Cup: Rutinen sejrede da Løchte og Kromann bragte Danmark på 2-1
Næste artikelDavis Cup: Søren Hess-Olesen cementerer dansk 4-1 sejr
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.