Georgien var lidt med i 1. sæt af doublen, men derefter kørte Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann en sikker samlet sejr i hus. Benjamin Hannestad, der får debut søndag, fortæller om oplevelsen ved at være med på holdet

Efter de fornemme sejre i de to første singler i Davis Cup kampen i Tbilisi mellem Georgien og Danmark, kunne Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann sikre Danmark den samlede sejr, hvis de formåede at besejre Nikoloz Basilashvili og George Tsivadze, der begge havde spillet singlerne for Georgien.

Danskerne kom godt fra start med et tidligt break, men midt i sættet fik Georgien brudt tilbage, og begge par fulgtes derefter ad til 6-6, hvor danskerne var helt suveræne i tiebreak’en, som blev vundet 7-0, og Danmark var for alvor på sejrskurs.

Ligesom det var tilfældet i Løchtes single dagen før, blev resten af kampen ren dansk dominans, og det blev til en sten-sikker dansk sejr 7-6(0), 6-1, 6-2.
Undervejs blev der også plads til lidt show-tennis, da Løchte på et tidspunkt lagde en “kunst-ball” på tværs ved nettet.

Løchte var selv ganske tilfreds med indsatsen, som det fremgår af denne kommentar, som Tennisavisen har modtaget

“Det var en double på højt niveau fra vores side.
Første sæt skulle vi lige se dem an, læse deres rytmer og finde positionen på returen.
Da det var tæt og de havde lidt momentum i slutningen af første sæt, trykkede vi på speederen og spillede en suveræn tiebreak.

Derefter havde vi helt styr på det, holdt kvaliteten og intensiteten og satte ikke mange ben forkert. Jeg tror kun de var på deuce en gang.
Jeg synes, det var tydeligt, at vi var mere sammenspillede og komfortable i double – samt simpelthen udtrykte mere vilje.

En fornøjelse. Endnu imponerende hvordan skoledrengen, Kromann, kan spille en double på så højt niveau. Suverænt!”

Holdkaptajn Kenneth Carlsen havde efter kampen denne kommentar til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside, hvor Tennisavisen har lånt ovenstående billede

“Jeg er meget glad og stolt. Georgien var favorit på papiret, så det er fantastisk at kunne fejre en sejr allerede efter doublen.
Der er tale om en sublim holdindsats, og alle spillere i truppen fortjener store roser.”

I næste runde får Danmark hjemmebane 17-19. juli, hvor modstanderen bliver Finland, som efter 3 sejre har vundet over Zimbabwe.

Fredagens singler kan genses på http://1tv.ge/ge/videos/view/159236.html,

og lørdagens double på http://1tv.ge/ge/videos/view/159318.html

Benjamin Hannestad får debut i søndagens single

Tennisavisen spurgte efter kampen, om Benjamin Hannestad vil få debut på i søndagens singler, som spilles bedst af 3 sæt, da kampen er afgjort.
Assisterende holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen kunne bekræfte, at Benjamin og Christian Sigsgaard spiller singlerne, men det var stadig uvist, om Georgien ville benytte spillere, som endnu ikke har været i aktion, hvilket gælder Giorgi Javakhishvili (1995) og Irakli Metreveli (1998), der er henholdsvis no. 1105 og 1031 på ranglisten.

Benjamin blev spurgt, hvordan han har oplevet at være med på holdet, samt hvordan han ser frem mod at få debut. Her følger hans betragtninger

“Det hat været en super fed oplevelse!
De andre har taget rigtigt godt imod mig og hjulpet mig igennem diverse ting.
Det har været en kanon oplevelse, og selvom jeg ikke har fået lov til at spille, når det talte, så har jeg stadig lært meget om vigtigheden med at være et team.

De andre (Georgien) har haft en dårlig holdånd og har været individuelle spillere.
Vi har trukket os sammen og gjort alt for, at vi alle sammen har ramt top niveau!

Drengene har håndteret kampene fantastisk, og vi kunne ikke ha startet bedre end Sigsgaards flotte sejr i første kamp. Han spillede fed tennis og stemningen i lejren var oppe og ringe, og det udstrålede i Sigsgaards kamp, super fedt at se!

Freddy har været super stabil og har vist, hvorfor han har spillet op med mange af top 100 spillerne i single. Fed attitude og holdt game-planen hele vejen igennem.

Idag var exceptionel double. Ingen ting at sige om det, kro var en væg på muren og freds hænder og spille-forståelse i double var, som man så på tv i Wimbledon for nogle år siden. God aggresiv volley og god kemi mellem kro og fred.”

Om hans egen debut søndag har han denne pragmatiske tilgang

“I morgen skal jeg ud og nyde min debut også ha fokus på nogle ting, som jeg har arbejdet på til træning.
Det er en god mulighed for at træne på noget da kampen er afgjort.
Selvfølgelig vil jeg prøve på at vinde, men jeg ser en god mulighed at prøve at forbedre mig og gå lidt udenfor comfort-zonen”

Her flere billeder fra DTFs album fra Tbilisi samt interview med Kromann, Løchte og Carlsen efter doublen

Sejren er vor, sejren er vor. Læs mere om den danske Davis Cup-triumf i Georgien på www.tennis.dk… #tennisdk #DavisCup

Opslået af Dansk Tennis Forbund på 5. marts 2016

 

Forrige artikelDavis Cup: Sigsgaards sejr gav Løchte ro og selvtillid
Næste artikelDavis Cup: Hannestad og Sigsgaard fuldender triumf mod chanceløs modstander
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.