Både Benjamin Hannestad og Christian Sigsgaard var totalt dominerende i de afsluttende singler mod Georgien

Da Davis Cup opgøret mellem Georgien og Danmark blev afgjort lørdag, da Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kroman med en sikker sejr bragte Danmark foran 3-0, havde søndagens sidste 2 singler kun kosmetisk betydning for det samlede resultat.

Det er formentlig årsagen til, at holdkaptajn Kenneth Carlsen lod Frederik Løchte få en velfortjent kamp-pause, da han med to sejre allerede havde ydet et væsentlig bidrag til den danske sejr.
Georgien valgte også at lade deres to første singler, som også havde spillet doublen, stå over og give både Giorgi Javakhishvili og Irakli Metreveli chancen.

Benjamin Hannestad
Foto: DTF – Benjamin Hannestad bringer Danmark på 4-0 mod Georgien

Benjamin Hannestad, der er no. 1452 på ATP-ranglisten, erstattede Løchte og indledte mod Giorgi Javakhishvili, der er rangeret ca. 350 pladser foran Benjamin, men det var meget svært at få øje på, at forskellen i rangering blev afspejlet i selve kampen.

Benjamin satte sig på sin modstander helt fra start, og han var hurtigt foran 3-0, hvorefter et par fejl fra danskeren medvirkede til, at Georgien holdt serv til 1-3, men Benjamin kom tilbage på sporet, og efter en dobbeltfejl fra modstanderen kunne han serve sættet hjem ved 5-1.

Benjamin indledte med en dobbeltfejl, men han fik alligevel spillet sig frem til en sætbold, hvor der kom endnu en dobbeltfejl.
Det så dog ikke ud til at bekymre danskeren, der herefter leverede et serve-es, og derefter lagde en præcis stopbold, som han fulgte op med en longline forhånd, som modstanderen ikke kunne holde.

I pausen mellem 1. og 2. sæt var der højt humør i den danske lejr, hvilket Georgisk TV havde fanget.

Davis Cup

Den danske dominans fortsatte i 2. sæt, hvor Benjamin med to skarpe cross baghånd skaffede 15-40, og han brød derefter straks til 1-0 efter en dobbeltfejl fra modstanderen.

Med stabile server blev det også 2-0, og klasseforskellen mellem spillerne var tydelig.
I det tredje parti havde Benjamin et par satsede fejl, men han brød serven alligevel til stillingen 3-0.

Herefter blev Giorgi Javakhishvili undersøgt og fik målt blodtrykket, og kort efter blev kampen afbrudt, og Benjamin vandt således kampen 6-1, 3-0 Ret’d

Christian Sigsgaard
Foto: DTF – Christian Sigsgaard sikrer dansk 5-0 sejr

Christian Sigsgaard lukker og slukker suverænt

Efter den fornemme indledende kamp i fredags, hvor Christian Sigsgaard grundlagde den samlede danske sejr, kunne han ikke undgå at gå på banen som favorit mod Georgiens Irakli Metreveli, som er no. 2085 på ranglisten, hvor Sigsgaard endnu ikke optræder.

Favorit-værdigheden så dog ikke ud til at tynge den unge dansker, som fylder 19 år 14. marts, for han var ligesom sin jævnaldrende holdkammerat i kampen forinden helt suveræn gennem hele kampen.

Ganske vist kom modstanderen foran 40-0 i sit første serveparti, men Sigsgaard kom alligevel foran med et break, og han holdt sin egen serv blankt, inden Georgien kom på tavlen 1-2, da danskeren blev lidt for overmodig på en stopbold, som modstanderen løb op, og han holdt derefter serven med et lob, der ramte baglinjen.

Resten af sættet blev fortsat domineret af Sigsgaard, der vandt sættet 6-1, og han kom foran 2-0 efter et suverænt serveparti og efterfølgende break ved 15-40.
Det blev også 3-0, hvor Sigsgaard dog måtte afværge en break-mulighed.

Det blev også 4-0 til Danmark på en retur-vinder, men i det næste parti kom et lille dyk i koncentrationen, hvor Sigsgaard indledte med dobbeltfejl, og han kom på 0-40 efter ny fejl. Han afværgede dog de to første break-muligheder, men en lidt for lang flugtning gav Georgien et break og 1-4.

Georgien havde også chance til 2-4, inden danskeren helt havde genfundet koncentrationen, men Sigsgaard brød alligevel modstanderen, da han afsluttede partiet med en flot baghånds-vinder.
Derefter blev det til 3 matchbolde, da Sigsgaard bragte sig på 40-0 i serven. En bold i nettet og en vinder fra modstanderen betød, at Danmark skulle vente til den 3. matchbold, hvor Sigsgaard med en serve-vinder sikrede sejren 6-1, 6-1 og dermed samlet dansk sejr 5-0.

Der er flere billeder fra Davis Cup opgøret på Dansk Tennis Forbunds Facebook.

Alle 5 kampe kan genses på disse links fra Georgisk TV

Fredagens singler:  http://1tv.ge/ge/videos/view/159236.html

Lørdagens double: http://1tv.ge/ge/videos/view/159318.html

Søndagens singler: http://1tv.ge/ge/videos/view/159336/170.html

Resultatet betyder, at Danmark 15-17. juli møder Finland, som har vundet over Zimbabwe.
Vinderen af dette opgør spiller 16-18. september om oprykning til Group II mod vinderen af Letland vs. Hviderusland.

Tennisavisen ønsker stort tillykke med sejren til det danske Davis Cup hold, som lander i Kastrup Lufthavn mandag kl. 0830.

Forrige artikelDavis Cup: Løchte og Kromann sikrer samlet sejr. Hannestad debut søndag
Næste artikelWTA Kuala Lumpur: Elina Svitolina vinder titlen i en 3 timers kamp
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.