Det blev en kedelig affære for den danske landsholdslejr, da Frederik Løchte Nielsen søndag eftermiddag måtte se sig slået af finnen, Jarrko Nieminen i den første af de to afsluttende singler i Davis Cup.

Med lørdagens doubletriumf skabte de danske tennisherrer et godt udgangspunkt forud for søndagens singler, for med bare en enkelt sejr ville den samlede sejr over Finland være en realitet.

Det blev dog ikke tilfældet i første kamp, da Frederik Løchte Nielsen søndag formiddag skulle møde finske Jarrko Nieminen, der efter to timer og 22 minutters spil kunne hive en 3-1 sejr hjem til Finland med cifrene 6-3, 3-6, 6-1, 7-6.

I 1. sæt ligger Løchte ud med offensivt spil, hvor han bevæger sig helt op til nettet og vinder på en retur, men en efterfølgende for lang retur koster ham dyrt, og Nieminen kommer hurtigt foran med 1-0. Løchte formår dog at straffe 3 hurtige fejl fra Nieminen, der rammer nettet i det afgørende point, og Løchte snupper 2. parti på en volley-serv til en udligning.

3. parti skruer Løchte yderligere op for sit aggressive spil, men Nieminen lader sig ikke påvirke, og sikrer sig en føring på 40-0 med en cross smash som han lukker af ved at vinde 2. bolden, og derved står den 2-1 til Finland. Løchte åbner 4. game op med en fejlserv og det udnytter Nieminen, der uden det store besvær kommer foran 30-0. Løchte sender dog en longline afsted og sniger sig op på 30-15 og er tæt på at vinde en longline, men 2. bold er for skæv og Finland kommer endnu en gang foran 3-1.

Jarrko Nieminen afventer Løchtes udfald - Foto: Kenneth Jessen © Sportsfotograf.com
Jarrko Nieminen afventer Løchtes udfald – Foto: Kenneth Jessen © Sportsfotograf.com

Nieminen bryder Løchtes spil og vinder 1. sæt med cifrene 6-3. I 2. sæt vender Løchte dog stærkt tilbage med fornyet energi og efter et par tætte partier med lange dueller og aggressive returneringer, straffer han endnu en gang Nieminens fejl og tilkæmper sig et blankt parti og dermed en break på 5-3. Løchte har derefter sætbold og følger serven op til nettet, hvor han vinder på en volley, og Danmark er tilbage på sporet med 6-3.

Den rutinerede Nieminen ryger dog ikke ud af takt på noget tidspunkt, men formår at bevare koncentrationen og vinder 3. sæt med 6-1. 4. sæt bliver igen en jævnbyrdig affære, hvor Løchte kommer foran 2-1 og derefter 4-3, men finnen indhenter hurtigt med et par aggressive returneringer. Danmark server i 6. parti og en dobbeltfejl koster Løchte, hvorefter krisen indtræffer, da Nieminen fører 40-30. Danmark afværger dog krisen, da Løchte vinder på sin serv, men endnu en dobbeltfejl giver finsk fordel. Løchtes tydelige frustrationer er ikke til at komme udenom, da han kaster ketsjeren ad flere omgange, efter at Nieminen vinder partiet 6-5.

Finland har matchbold i 4. sæt efter 4 dobbeltfejl fra Løchte, der nu virker helt opgivende. To fejl fra finnen åbner dog op for et lille håb, og Løchte lyser op, da han sniger sig op på 6-6 med en baghåndsvinder via netkanten. Det ender i en tiebreak, hvor Nieminen hurtigt kommer foran med 3-0. Løchte følger dog stædigt i hælene på finnen og indhenter de første 3 point med aggressive returneringer, dog stadig med finsk 4-3 føring. Danmark har nu serven, men en forsigtig fejl i nettet giver Nieminen endnu et markant forspring på 6-3. Finland server, Løchte slår en for lang forhånd og sender dermed sejren i finske hænder.

Løchte forsøger at afværge Nieminens bold med baghånd - Foto: Kenneth Jessen © Sportsfotograf.com
Løchte forsøger at afværge Nieminens bold med baghånd – Foto: Kenneth Jessen © Sportsfotograf.com

Nieminen: En tough modstander
En opsamling af frustration over 4 sæt kammer over efter et uheldigt parti, og det er en tydeligt skuffet Løchte, der efterfølgende stiller op til pressemøde.

– Det kommer ned til en mental break, hvor han formår at tage tempoet ud af nogle bolde, hvor jeg ikke er skarp nok og ikke er nok på bolden. Det er mit niveau, men med en god spiller som Nieminen, kommer de lidt mere negative elementer af mit spil frem, og det kan til tider være svært at acceptere, specielt når det betyder lidt mere end normalt i en Davis Cup kamp, siger Løchte.

Selvom Løchte i store dele af kampen følger godt med og indhenter finnen i flere partier, peger han selv på manglende effektivitet som en medvirkende faktor til nederlaget.

– Den måde Nieminen spiller på, graver det værste frem i mig. Han rammer mine svagheder og rammer de ting som jeg har sværest ved i tennis og det er svært at håndtere. Effektiviteten er ikke god nok til, at jeg kan være truende over 4 sæt. Han virker ikke på noget tidspunkt frustreret, men gør det samme hele tiden og lader i stedet mig afgøre udfaldet, og det er endnu mere frustrerende, at han får et break foræret, uden at han skal gøre noget for det, siger Løchte.

Havde troen på en dansk sejr
Der er dog ingen grund til at dvæle ved kampens udfald, for Danmark har stadigvæk muligheden for at vinde opgøret over Finland, når Mikael Torpegaard møder Harri Heliovaara i den sidste afgørende kamp.

– Det bliver et mentalt spil, i og med at jeg ikke får omsat mine chancer. Jeg bryder ham kun to gange i 4 sæt. Nu er det bare om at finde accepten og finde roen i mig selv. Jeg spillede, hvad jeg kunne, men desværre rakte det til nederlag. Jeg havde troet, at jeg havde haft effektiviteten til at gøre noget mere, men det var ikke tilfældet, afslutter Løchte.

 

Forrige artikelDavis Cup: Største øjeblik nogensinde for Torpegaard efter matchbold
Næste artikelWTA Båstad: Johanna Larsson klar til at forsvare Titlen
Avatar photo
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.