Efter den første kamp i Davis Cup i Kolding hvor Martin Pedersen lidt som forventet tabte, var det op til Frederik Løchte Nielsen at bringe Danmark tilbage i matchen.

Og det gjorde han med bravour. I en kamp hvor ”Frede” dominerede totalt med sæt cifrene 6-2,6-2,6-3 kunne han løfte armene efter en næsten sublim indsats. Hans modstander fra Moldavien, Maxim Dubarenco kunne i realiteten ikke stille noget op. Frederiks velkendte angrebstennis var simpelthen for godt.

I første sæt bragte Frederik sig lynhurtigt foran 3-0 og det virkede som om han ikke så sig tilbage derfra. Førsteserven fungerede godt og netspillet var i perioder i verdensklasse.

På det efterfølgende pressemøde blev Frederik spurgt om netrullere var det nye hemmelig våben. ”Nej, men jeg spiller fladt og det giver flere netrullere. Det har jeg altid haft.”

En af de ting der var med til at sætte Maxim Dubarenco under pres var Frederiks servereturneringer. De er også blevet bedre med årene. ”En af de ting jeg har forbedret,” fortæller Frederik Løchte, ”er hvordan jeg bruger returneringerne. Jeg har egentlig altid haft gode returneringer, men i dag er jeg blevet bedre til at bruge det. Jeg ved hvad jeg vil med en god returnering.” Maxim Dubarenco kunne kun holde 5 af sine servepartier. ”Som kampen skred frem kunne jeg mærke at han blev mere og mere febrilsk i sine server. Da han begyndte at serve med kick serv på et underlag hvor en kickserv ikke fungerer, så vidste jeg at jeg var ’inde i hovedet’ på ham.”

Da der blev spurgt om ikke 1-1 var et resultat spillerne ville solgt fredagen for inden, kom der en klar afvisning fra Frederik Løchte Nielsen. ”Den slags spekulationer går jeg slet ikke ind på. Vi tror at vi kan vinde alle vores kampe. At så en jurastuderende ikke kan hamle op med verdens nr. 187 på dagen er måske ikke nogen overraskelse, men selvom Martin ikke spiller fuldtid, så går han tit ind og spiller fantastisk. Nej, vi tror vi kan vinde alle kampe og vi er stadig optimister med hensyn til at vinde Davis Cup matchen,” fortæller Frederik.

Nu gælder det så lørdagens double. Om den siger Fredrik: ”Vi skal ind og spille fuld gas fra starten. Og så skal vinde kampen om nettet. På det underlag er det meget vigtigt.”

Doublen spilles ligeledes i Bramdrupdam Hallerne i Kolding kl. 14.00

 

Forrige artikelDavis Cup Kolding: Moldova tog teten. 1-0 til gæsterne.
Næste artikelITF turneringer: Danskere i kvalifikation i weekenden
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.