Doublen ved Davis Cup opgøret var ventet med spænding. Doublen har været nøglen til sejr for Danmark i Davis Cup. Men p.t. er Frederik Løchte Nielsen den eneste der er fuldtidsprofessionel på det danske Davis Cup hold. Frederiks makker, Thomas Kromann er ikke længere blandt de professionelles rækker.

Og de to danskere stod overfor Radu Albot og Andrei Ciumac der begge er fuldtids professionelle. Så hvad moldaverne kunne lide det eller ej, så mødte de op som favoritter.

Uagtet favoritværdighed tog Frederik og Thomas teten fra start og brød Moldovas første serveparti og ved 4-2 brød Danmark igen og servede den derefter hjem. Serven var solid fra begge de danske spillere. Thomas Kromann formåede endda at lave to ”rene” servepartier. Første sæt var simpelthen sublimt doublespil fra dansk side. Ventrehåndede Kromann varierede sin serv, så den var umulig at læse. Den ene gang dybt i banen, den næste gang måtte den moldaviske spiller nærmest op på tilskuerpladserne hvis han ville returnere.

Andet sæt startede også godt for danskerne. I moldavernes andet serveparti blev de brudt og der sotd så 2-1 til Danmark. Dubarenco der ellers er kendt for sin store førsteserv havde det svært i sine servepartier. Og indtil fik Radu Albot heller ikke lov at dominere med sine stabile grundslag. Ved stillingen 3-2 til Danmark i andet sæt fik Moldova breakbold i Frederik Løchtes serv, men missede chancen. Herefter kom en række meget tætte servepartier, men Danmark holder fast i deres brud og vinder andet sæt 6-4.

I tredje sæt første parti bryder danskerne Moldovas serv og dermed fortsætter den danske dominans. Danskerne er generelt bedre i returneringerne, selvom moldaverne stille og roligt får lidt mere spil og point i servepartierne. Danskerne vedbliver at være en tand skarpere. I starten af tredje sæt så det ud som om Albot havde lidt problemer med skulderen. Han fik i hvert fald behandling. Lige meget hjalp det for danskerne spillede begge fremragende og tog i sidste ende 3. sæt 6-4.

Danmark vinder altså doublen mod Moldova med 6-1,6-4,6-4

mere følger senere

 

Forrige artikelDavis Cup Kolding: Kromann og Løchte står foran svær opgave
Næste artikelDavis Cup Kolding: Løchte var tilfreds
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.