Som konsekvens af 0-5-nederlaget til Spanien i Europa/Afrika Group I – det næsthøjeste Davis Cup-niveau i verden – skal Danmarks tennisherrer den 30. oktober – 1. november møde Sverige i en formentlig højintens nedrykningskamp.

Danmark får hjemmebanefordel, og det eksakte spillested offentliggøres om godt ti dage, hvorefter billetsalget samt de arrangementsmæssige forberedelser for alvor starter.

Direktør i Dansk Tennis Forbund (DTF), Sune Irgens Alenkær, har imidlertid gjort sit forarbejde.

”Tre afviklingssteder er i spil. De ligger alle på Sjælland. Sidste år spillede vi en oprykningsfinale mod Moldova i Jylland, mens Odense Idrætshal dannede en intim Davis Cup-ramme i den forgangne weekend. Nu tager vi braget mod Sverige på Sjælland – ligeledes for at tilgodese svenske tennisentusiaster. Det er min forventning, at den gode stemning fortsætter, og at vi får endnu en stor begivenhed både tilskuermæssigt og sportsligt,” siger Sune Irgens Alenkær.

Hvad specifikt angår regnskabet for Spaniens-eventen, forventer Sune Irgens Alenkær, at dette som minimum går i nul.

De danske spillere samt landstræner og Davis Cup-kaptajn, Kenneth Carlsen, higer efter revanche mod broderfolket, der i 2013 vendte en rød-hvid 2-0-føring til 2-3. Dette skete i Helsingborg.

”På papiret er Sverige favorit – spillerne fra Sverige er i dag højere rangeret på verdensranglisten end for to år siden. Men vi håber, tror på og går efter at slå dem. Vi gik også efter sejren mod spanierne, men vi må erkende, at de var for gode. Cadeau til Spanien. Kampen og oplevelsen i sig selv kan selvfølgelig bruges konstruktivt,” siger Kenneth Carlsen.

Kilde: Pressemeddelelse fra DTF, 21. september 2015.

Forrige artikelITF Costa Mesa: Pramming i ny kvalfinale
Næste artikelWTA Tokyo: Wozniacki på hård opgave i finale-forsvar
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.