Ohio State University og Mikael Torpegaard fortsatte sejrsstimen med 4-0 sejr over Virginia Tech med Andreas Bjerrehus

Søndag eftermiddag kunne man følge holdkampen mellem Ohio State University og Virginia Tech, hvor der var livestreaming fra alle 6 baner, og samtidig kunne man få et indblik i den specielle turneringsform, der anvendes.

College Tennis: Torpegaard og Bjerrehus kan følges på livestream søndag

Holdkampen indledtes med, at der blev spillet 3 doubler, men kun i et enkelt sæt.
Det første færdig-spillede sæt var 1. doublen, der blev vundet af Ohio State University, da Andreas Bjerrehus/Joao Monteiro fra Virginia Tech tabte 3-6 til Ralf Steinbach/Martin Joyce.
Derefter blev de igen sejr til Ohio State, da Michael Torpegaard/Herkko Pollanen vandt 6-2.

I den tredje double var stillingen på det tidspunkt 5-2 til Ohio State ved Hugo Di Feo/Chris Diaz mod Jai Corbett/Mitch Harper, men da Ohio State havde vundet 2 kampe, havde de sikret sig den sammenlagte sejr i double, og derfor blev den sidste kamp ikke færdigspillet.
Double-resultatet betød, at Ohio State dermed førte holdkampen 1-0.

Herefter blev alle 6 singler sat i gang samtidig, hvilket betyder at der er i alt 7 point at spille om, når double-resultatet medregnes.
Hvis et af holdene når 4 sejre, inden alle kampe er færdig-spillede, afbrydes de sidste kampe.
Kampene spilles som bedst af 3 sæt, men med “no-ad” (eller “deciding point”) ved 40-40, hvilket ifølge Mikael Torpegaard gør det utroligt intenst og tilskuervenligt.

Torpegaard er no. 7 på college-ranglisten, og han spillede 1. single på bane 1 mod no. 14 Joao Monteiro. Kampen var yderst seværdig og på et niveau, som man godt kan tillade sig at sammenligne med flere af de Challenger-kampe, som undertegnede har fulgt på Livestream.
Torpegaard var en kende mere solid end modstanderen, men kampen var mere jævnbyrdig end sejrscifrene 6-3, 6-2 kan antyde.

Denne sejr betød føring til Ohio State på 3-0, idet de kort forinden var kommet på 2-0, da Ralf Steinbach havde besejret Virginia Tech’s Jai Corbet 6-1, 6-4 i 5. singlen.

Foto: Sportsfotograf.com.
Foto: Sportsfotograf.com.

Der var fortsat 4 kampe i gang, herunder 2. singlen, hvor Andreas Bjerrehus mødte Chris Diaz, der er no. 19 på førnævnte rangliste.
Også denne kamp blev spillet på et højt niveau, hvor Bjerrehus ofte havde initiativet og spillede sig frem til flere gode muligheder for at afgøre duellerne. Modstanderen var dog ekstrem god til at få en ekstra bold retur, og lidt for ofte endte det med, at Ohio spilleren alligevel vandt pointet.

I sær i 1. sæt gik det ikke danskerens vej, og han tabte sættet 2-6, men i det meste af 2. sæt var Bjerrehus i front, og de fulgtes ad til 6-6, så sættet skulle afgøres i tiebreak.
Bjerrehus fik en skidt start på tiebreak’en, bl.a. fordi han lagde en stopbold i nettet, hvilket gav mindelser om en berømt matchbold i Davis Cup mod Sverige.
Han fik dog reduceret 0-3 til 2-3, men efter sidebyttet tabte han de næste 3 bolde, hvilket betød 4 matchbolde til Ohio State.
Bjerregaard fik dog taget det ene mini-break tilbage, og han holdt derefter serv til 5-6, men på modstanderens næste serv, blev det sejr til Ohio State 6-2, 7-6(5).

Dermed var den samlede stilling 4-0 til Ohio State University, og de 3 resterende singler blev afbrudt. Disse kampe vil i “historie-bøgerne” være anført med et “U” (unfinished) og stillingen på dette tidspunkt. Nedenstående er med Ohio State nævnt først
3. Single: (10) Hugo Di Feo vs. Amerigo Contini 5-7, 4-5
4. Single (25) Herkko Pollanen vs. (46) Edoardo Tessaro 4-6, 6-6
6. Single: Martin Joyce vs. Mitch Harper, 6-7, 6-4, 2-2

Der er links til college tennis for flere danskere i dette private tennisforum.

Mikael Torpegaard kan igen blive forhindret i at spille Davis Cup

Ohio State University har med dette resultat i løbet af 2016 vunder 4-0 i samtlige 8 kampe, og Torpegaard er således også selv ubesejret som 1. single.
Dette sammenholdt med hans spil i den omtalte kamp, gør det svært at forestille sig, at han ikke indgår i den danske Davis Cup holdkaptajn Kenneth Carlsens overvejelser, når han vælger spillere til kampen mod Georgia 4-6. marts i Tbilisi.

Derfor har Tennisavisen spurgt Torpegaard, om han regner med, at han denne gang kan få fri til at spille for Danmark, hvilket han som bekendt ikke kunne, da Danmark spillede om nedrykning mod Sverige i Slagelse.
Svaret tyder på, at det kan blive et problem igen

“Vedr. Davis cup, har jeg desværre ikke kunne melde mig klar, da vi er kvalificeret til national indoors, som er den mest prestigefyldte turnering i College tennis og vi har reelle chancer for at vinde.”

Til gengæld meddeler Torpegaard, at han har meldt sig klar til den næste kamp, hvor Danmark kan møde Zimbabwe eller Finland 15-17. juli – forhåbentlig i 2. runde, og ikke i Playoff i tilfælde af nederlag mod Georgien.