En forrygende sæsonindledning med turneringssejre på stribe blev belønnet, da Clara Tauson blev kåret som Årets Tennisspiller

Da Dansk Tennis Forbund (DTF) for en måned siden opfordrede danske sportsjournalister til at stemme på Årets Tennisspiller 2019, blev det pointere,t at de nominerede udelukkende var udvalgt på baggrund af deres resultater i senior sammenhæng.

De nominerede var Caroline Wozniacki, der 11 gange tidligere har modtaget hæderen, Frederik Løchte Nielsen og Michael Torpegaard samt Clara Tauson, og selvom sidstnævntes største junior-triumf som titelvinder af Australian Open ikke medregnes, imponerede hendes efterfølgende præstationer alligevel i en sådan grad, at Clara Tauson belønnes med titlen som Årets Tennisspiller.

ITF Junior Exempts gav lynstart på professionel karriere for Clara Tauson

I artiklen herover er højdepunkterne for Clara’s sæson omtalt, heriblandt titlen i Xiamen, hvor øverste billede stammer fra, og i opslaget herunder fra DTF takker Clara for kåringen, og der lyder desuden en tak til både DTF og sponsorer.

I en pressemeddelelse efter kåringen er Clara citeret således:
Det er en ære at blive kåret som årets danske tennisspiller foran så store internationale navne som Caroline, Frederik og ikke mindst Mikael. I 2020 handler det om for mig at blive en mere komplet og bedre tennisspiller, så hård træning og udvikling er fokusområder for mig i dette år”.

DTFs Formand, Henrik Thorsøe Pedersen er ligeledes imponeret, som det fremgår af dette citat
Clara har imponeret mig med sin store modenhed i en alder af blot 17 år. Hun har leveret fornemme bedrifter i 2019 i sit seniorgennembrud og er en fuld fortjent vinder af Årets Tennisspiller. Vi er utroligt glade for, hvordan hun repræsenterer dansk tennis på og uden for banen“.

Clara er ganske rigtigt 17 år, men indtil 21. december var hun fortsat 16, da de omtalte resultater i 2019 blev opnået.

Siden 2007 har Caroline opnået hæderen som Årets Tennisspiller – bortset fra 2012 da Frederik Løchte Nielsen blev valgt efter Wimbledon eventyret.

Clara forventes i næste uge at spille kvalifikation til $60.000 turneringen OPEN ENGIE D’ANDREZIEUX-BOUTHÉON 42 i Frankrig, inden hun sammen med Danmarks Fed Cup hold spiller i Group II Europe/Africa i Helsinki, hvor Tennisavisen vil være på pletten.

Forrige artikelAustralian Open 2020: Wozniacki godt fra start
Næste artikelAustralian Open 2020: Wozniacki i tredie runde efter hård fight
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.