Radek Stepanek er efter en pause dalet fra no. 34 til 273 på ranglisten og spiller derfor kvalifikation i Vancouver, hvor han besejrede Frederik Løchte i 1. kval-runde

Undertegnede har en enkelt gang oplevet atmosfæren på Wimbledons Centrecourt, da jeg sidste år fik fremskaffet en “resell-ticket”, som blev benyttet til at se afgørelsen af 2. runde kampen mellem Novak Djokovic og Radek Stepanek, der dengang var no. 40 på ATP-ranglisten.
Stepanek fik presset Djokovic ud i et medrivende 4. sæt, hvor han først efter 5-7 i tiebreak måtte give fortabt. Oplevelsen er beskrevet i min private Øjenvidneberetning fra Wimbledon 2014.

Novak Djokovic vs. Radek Stepanek
Foto: Privat

Efter Wimbledon var Stepanek i kvartfinalen ved ATP 250 Bogota og opnåede en rangering som no. 34, hvorefter han i de 4 efterfølgende turneringer tabte i 1. runde, senest ved US Open i 3 hurtige sæt 3-6, 2-6, 2-6 til no. 239 Matthias Bachinger (GER), som havde været gennem kvalifikation.
Herefter holdt Stepanek pause fra turneringer indtil april 2015, hvorefter den 36-årige tjekke har haft svært ved at finde tilbage til sit tidligere niveau i en række ATP 250 og ATP Challenger turneringer, og han er dalet helt ned som no. 273 på ranglisten.

Denne placering betyder, at han ved ATP Challenger ODLUM BROWN VANOPEN i Vancouver må igennem kvalifikation, hvor han i 1. kval-runde lørdag mødte Frederik Løchte Nielsen, som er rangeret som no. 249.
Stepanek vandt opgøret med de overbevisende cifre 6-2, 6-3, og dermed må Frederik for 7. gang i træk forlade single-rækken i en turnering uden at kvalificere sig til hovedturneringen.

Julia Boserup
Stanford 2015 – © Copyright: Jimmie48 Tennis PhotographyTennis Photography

Samme sted spilles sideløbende en stærk besat turnering for kvinder, hvor dansk-amerikanske (211) Julia Boserup ligeledes er i kvalifikationen, og søndag aften møder hun (215) Varatchaya Wongteanchai (THA).
44-årige (149) Kimiko Date-Krumm (JPN) er seedet 1 i kvalifikationen.

Forrige artikelWTA: Toronto – Bencic fuldendte en eventyrlig uge.
Næste artikelTV Kampe mandag: 1. runde kampe
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.