Med finalesejren avancerer Holger Rune 29 pladser på ATP-ranglisten med gode muligheder for adgang til flere ATP-turneringer fremover

På vejen mod sin tredje ATP Challenger finale ved Internazionali di Tennis San Marino Open har 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune både leveret et vanvittigt comeback i 1/8-finalen mod 3. seedede no. 111 Salvatore Caruso (ITA) og løftet sit spil til nye højder i semifinalen mod den tidligere top 20-spiller 1. seedede Marco Cecchinato (ITA).

Challenger San Marino: Holger Rune løfter spillet til nye højder før finale

Derfor var der både fra Holger selv og omgivelserne store forventninger til, at han også ville vinde finalen mod 23-årige no. 311 Orlando Luz (BRA), der først havde vundet 2 kampe i kvalifikationen, og på sin vej mod finalen havde han både vundet over 8. seedede no. 173 Blaz Rola (SLO) i 1/8-finalen og i semifinalen 6-4, 6-2 over 4. seedede no. 139 Hugo Dellien (BOL).

Finalen blev især i 1. sæt langt fra samme festfyrværkeri fra Holgers ketsjer som i semifinalen, hvorimod Luz i de meste af sættet dirigerede spillet, og Holger blev ofte presset i defensiven langt bag den baneposition, som var intentionen.
Bortset fra Holgers første serveparti, hvor han udlignede til 1-1 efter 40-0 og 40-15, var han i problemer i sine to efterfølgende servepartier, hvor Luz brød til både 3-1 og 5-1, hvorimod han selv holdt serv til både 4-1 og 6-1 efter 40-15.

Efter et toilet-break inden 2. sæt vendte Holger imidlertid tilbage til banen med en langt mere aggressiv attitude, og han indledte med at vinde sit første serveparti rent.
Samtidig med at Holger skærpede koncentrationen kom der flere fejl fra brasilianerens ketsjer, da Holger i 2 forsøg brød serven til 2-0, og han vandt derefter komfortabelt sit serveparti til 3-0 efter 40-15, især som følge af flere direkte point efter velplacerede 1. server.

Holger havde derefter en enkelt break-mulighed til 4-0, men Luz fik dog reduceret, hvorefter Holger med et rent serveparti kom foran 4-1.
Luz holdt derefter serv til 2-4, men Holger bevarede forspringet, da han holdt serv til 5-2, og med en dyb retur på den første sætbold i det efterfølgende brasilianske serveparti sikrede Holger sættet 6-2.

I 3. sæt afgav Holger i sin 3 første servepartier kun 2 point, mens Luz måtte kæmpe mere for sine servepartier, men han holdt dog serv til både 1-1 og 2-2 uden at blive konfronteret med danske break-muligheder.
Ved stillingen 2-3 15-30 havnede en stopbold fra Luz i nettet, og efter en fejl fra brasilianerens forhånd havde Holger sikret et muligt afgørende break til 4-2.
Et break er som bekendt først et break, når man selv holder serv efterfølgende, hvilket Luz forhindrede, da han pressede Holger til en fejl til 0-30, og da han fangede Holger med en velplaceret stopbold blev stillingen 15-40, hvorimod en stopbold fra Holger ved 30-40 ikke lykkedes, og Luz havde derved brudt tilbage og skabt fornyet spænding om udfaldet.

Da Luz servede for at udligne til 4-4 pressede Holger ved stillingen 15-30 flere gang Luz i baghånden, og da Holger fulgte op ved nettet, blev Luz presset til at sende bolden i nettet til 15-40, og ved 30-40 blev Luz presset til en kort bold, som Holger afgjorde med en med en longline vinder fra forhånden i baghåndssiden.
I Holgers efterfølgende serveparti blev kampen afgjort med et es ved 40-15 til slutresultatet 1-6, 6-2, 6-3.

Challenger San Marino 2021
Foto: Privat – Orlando Luz og Holger Vitus Nødskov Rune

Dermed har Holger vundet 2 ATP Challenger titler, idet han for et par måneder siden vandt en Challenger 80 i Biella.
Turneringen i San Marino er en Challenger 90 og dermed Holgers hidtil største professionelle titel, som udløser 90 point til ATP-ranglisten, hvor Holger nu er no. 162.
Rangeringen ville være endnu højere, hvis de foranliggende spillere ikke fortsat har fastfrosne point, som blev optjent inden corona-nedlukningen.
På Singles Race listen, som alene omfatter point optjent i indeværende sæson, er Holger no. 81, og på Race to Milan er Holger no. 9, og han er derved en seriøs kandidat til at kvalificere sig blandt de 8 fra årgang 2000 og yngre, der deltager i Next Gen ATP Finals.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Holger takker for støtten undervejs i dette opslag på Instagram, hvor der er flere billeder fra præmie-ceremonien.

Inden Holger fra tirsdag i næste uge deltager i kvalifikationen til US Open, tager han ca. 300 km. nordpå til Verona, hvor han deltager i Challenger 80 turneringen Internazionali di Tennis Verona.
Holger er seedet 4 i turneringen, og han møder i 1. runde en spiller fra kvalifikationen.
I tilfælde af sejr kan han møde no. 269 Malek Jaziri (TUN), der ligeledes møder en kval-spiller.

Efter US Open forventes Holger at spille yderligere et par ATP Challenger turneringer på grus i Europa, men den fortsatte fremgang på ATP-ranglisten betyder sandsynligvis, at han derefter kan få adgang til mindst kvalifikationen til de fleste ATP 250 turneringer.

 

Forrige artikelDH: KB og Lyngby tog de sidste slutspilspladser
Næste artikelTurneringer uge 33: Holger i Verona før US Open kval. Clara og Olga klar efter varme-problemer
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.