Efter en forrygende kamp i højt tempo med fuld koncentration hele vejen mod tidligere top 20 spiller er Holger Rune klar til sin 3. Challenger finale

18-årige Holger Vitus Nødskov Rune benytter bl.a. ATP Challenger Internazionali Di Tennis San Marino Open til at vænne sig til sin nye Babolat Pure Aero, når der spilles under det større pres, som naturligt altid følger med i kampsituationer.

Først ved stillingen 2-6, 0-4 i 1/8-finalen mod 3. seedede Salvatore Caruso fik Holger for alvor styr på sit spil, og efter en vanvittigt comeback sikrede han sejren 2-6, 7-6(4), 6-2.

Challenger San Marino: Vanvittigt comeback af Holger Rune med ny ketsjer

I kvartfinalen fredag mødte Holger 24-årige no. 233 Joao Menezes (BRA), og i 1. sæt fortsatte Holger de gode takter, hvorved han stensikkert vandt sættet 6-0, og han brød desuden brasilianerens serv i starten af 2. sæt.
Menezes brød dog straks tilbage, og sættet blev væsentlig mere jævnbyrdig end det første sæt.
Holger havde en enkelt mulighed for et nyt break ved 3-3, men Menezes vandt alligevel sit serveparti, og i stedet blev Holger brudt til 3-5.
Som det ofte har været tilfældet formåede Holger herefter at skærpe koncentrationen, og han brød tilbage til 4-5 og efter endnu et break til 6-5 lukkede Holger kampen med et rent serveparti, hvorved han vandt kampen 6-0, 7-5.

Kampen kan genses herunder.

I semifinalen mødte Holger den 28-årige 1. seedede no. 84 Marco Cecchinato (ITA), der i den første halvdel af 2019 var i top 20.
Holger fik en god start, da han allerede brød sin modstanders serv i kampens første parti, og han bevarede forspringet, da han afværgede 3 break-muligheder og holdt serv til 3-1, men da han kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, brød Cecchinato tilbage ved 15-40 og udlignede til 3-3, og med et rent serveparti bragte han sig foran 4-3.

Spillet foregik i et højt tempo, men i de etablerede – og jævnbyrdige – dueller forekom italieneren i den fase af kampen at være en anelse mere boldsikker, men Holger fik i det videre forløb stadig større stabilitet i spillet.
Derved opstod flere muligheder i italienerens servepartier, og det lykkedes for Holger i 2 forsøg at bryde serven til 5-4.
Da Holger derefter servede for 1. sæt, brød Cecchinato imidlertid tilbage ved 30-40, men Holger fik en ny mulighed for at serve for sættet, da han efter 2 nye forsøg brød til 6-5, og selvom Holger kom bagud 0-30, vandt han alligevel partiet og sikrede sættet 7-5.

I starten af 2. sæt havde Holger en enkelt break-mulighed, men Cecchinato afværgede muligheden, og frem til stillingen 5-5 holdt begge serv, indtil Cecchinato med en dobbeltfejl satte sig selv under pres, og da Holger fremprovokerede en fejl til 0-30 og en stopbold fra Cecchinato havnede i nettet, havde Holger 3 break-muligheder, hvoraf den første blev konverteret, da Cecchinato sendte 2. bolden i nettet.

Da Holger derefter servede for kampen, havde Cecchinato marginalerne på sin side, da Holger efter 15-15 sendte bolden en anelse udenfor sidelinjen to gange i træk til 15-40, og efter endnu en fejl brød italieneren tilbage til 6-6.

I den afgørende tiebreak var Holger bagud 1-3, men en skarp retur på italienerens næste serv fremprovokerede en fejl, og der var stadig balance i stillingen indtil 4-4, hvor en cross bold fra Cecchinato var en anelse bred og gav Holger et afgørende minibreak, så han fik mulighed for at afgøre kampen i sine næste to server.
Efter returneringen på den første serv stoppede Holger for at få tjekket mærket på italienerens returnering, som viste sig at være lige bag linjen, og på den første matchbold var en forhånd fra Cecchinato en anelse ude, hvorved Holger vandt kampen 7-5, 7-6(4).

Det meste af kampen blev spillet i højt tempo, og Holger bevarede fuldt fokus gennem hele kampen, som kandiderer til at være hans bedste til dato.
Kampen kan genses herunder.

Finalepladsen indbringer 55 point til ATP-ranglisten, hvor han på liverankingen er no. 170, og på racelisten, som omfatter turneringer i indeværende sæson, er Holger no. 92.

Det er Holgers tredje ATP Challenger finale. I den første blev han besejret af Gastao Elias (POR) på dennes hjemmebane i Oeiras i slutningen af maj, men ugen efter vandt Holger sin første Challenger titel i Biella, hvor han i finalen vandt 6-3, 5-7, 7-6(5) over Marco Trungilliti (ARG).

I finalen søndag kl. 2100 møder Holger no. 311 Orlando Luz (BRA), der i den anden semifinale vandt 6-4, 6-2 over no. 134 Hugo Dellien (BOL), der er seedet 4.
Den 23-årige brasilianer er videre fra kvalifikationen, og han har således vundet 6 kampe på vejen til finalen.

Som tidligere omtalt i Tennisavisen har det været overvejet, om Holger deltager i kvalifikationen til US Open eller fortsætter med at spille flere ATP Challengers på grus.
Planen er nu, at Holger i næste uge spiller ATP Challenger i Verona, hvor han ifølge lodtrækningen indleder mod en spiller fra kvalifikationen, inden han derefter fortsætter til US Open kvalifikationen.

Forrige artikelDH: KB kan slukke Lyngbys slutspilsdrømme
Næste artikelDH: Lyngby og Rødovre blev taberne i den sidste runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.